Grup de suport pentru TOC-CAP 15

5310 comentarii 1 2 ..... 172173174 ..... 176 177 Înainte ›
0
01-04-2014, ora 16:32
david27
Nu este medic/terapeut
david27
La concluzia ca problema e pe fond psihic am ajuns de mult, iar pe asta ma concentrez acum.Daca o sa treaca vreodata nu se stie, timpul o sa spuna.Chestia e ca depresia prelungita a afectat neuronii, cam asta ar fi explicatia, nu are treaba cu chimia creierului.Am citit undeva ca in depresia majora unii neuroni se degradeaza, mor, asta ar explica anhedonia.
0
01-04-2014, ora 16:36
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Cata ti le schimba si o sa fie bine, mai asteapta putin..Vad ca si la tine e naspa ziua asta:(

Mie imi vine sincer sa ma duuuuc undeva si sa inchid ochii pt totdeauna.Nu mai imi vine sa dau la nicio facultate, sau sa invat sau sa astept sa fie bine, nu mai am putere..
0
01-04-2014, ora 17:19
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Deci Andreea.pana la urma tot la tratament ajungi nu ? Ca vezi ca nu mai poti pana la urma, ce rost are sa inchizi ochii cand ai o viata inainte si o cariera de medic buna ? Ca ai de ales, ori iei tratament, ori mori cu zile.

Katy, pai normal ca nu mai poti, trebuie sa faci o schimbare sa iei alt tratament bun, altfel e jale mare, va trebui si tu sa testezi pana dai de ce trebuie, daca nu faci asta, nu o sa ai viata, daca tu doar te-ai lasat pe mana doctorului fara sa te documentezi si tu, nu e okey, ai vazut cate medicamente ti-am insirat de care medicul nici nu ti-a pomenit, medicatie cu care putea sa mearga f bine. Eu mi-am dat seama ca avand sute de pacienti, omul nu poate sa stea sa se gandeasca la variante ptr mine, asa ca am pus eu mana pe documentat.

David, nu stiu daca de acolo e anhedonia, e vb de chimie ca se vede cand urca chiar instant sau cand coboara, daca neuronii erau morti, nu mai urca niciodata starea sus in functie de chimie.
0
01-04-2014, ora 17:25
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Si daca i-ai facut propuneri de tratament medicului te-a si ascultat? Ti-a dat ce ai vrut tu?
0
01-04-2014, ora 17:40
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Ma refer la anhedonia ramasa dupa depresie, aia de o ai tu din cand in cand e data de medicatia pe care o schimbi ca pe sosete.La mine e cam ca in cazul consumatorilor de droguri, la care neuronii sunt afectati permanent sau temporar.Depresia e un stres pt neuroni la fel cun sunt si drogurile.
0
01-04-2014, ora 19:51
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Katy, nu era deacord, dar na, puneam problema. Si daca nu vroia, luam eu singur si testam, vedeam ce efect are si apoi ii spuneam, ma intreba de unde am luat si nu ii ziceam de unde, unele le-am luat tocmai din Germania.
Pai eu am anhedonie tot de la depresie ca si tine David.
0
01-04-2014, ora 20:08
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Chestia e ca eu nu mai am depresie, dar cu anhedonie tot am ramas, deci e clar ca e o afectiune separata de depresie.Ca e produsa de depresia prelungita e altceva.Deci e cam diferita anhedonia in cazul meu, fata de al tau.S-ar putea sa ajungi si tu ca mine la un moment dat, daca depresia continua.
0
01-04-2014, ora 22:26
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Nu se stie daca ajung ca tine, ca lento anhedonia se mai dizolva pe timp ce trece, ca eu si medicul lucram puternic pe asta, nu stam, adica nu am asteptat mult timp fara sa incercam ceva cum ai facut tu mergand pe drumul gresit adica cu naturiste, in afara de benzo, nu am lasat ca anhedonia sa se cronicizeze.
Plus ca fiecare depresie si persoana e in felul lui, nu este unul ca altul, deci ce se intampla la unul, poate nu se intampla la altul si invers.
Am avut chef de jucat carti cum n-am mai avut de mult, asta de la Strattera, dar asta ca am testat iar desi anul trecut imi facea rau.
Pe langa ca am avut nevoie, sincer imi si place joaca asta, sunt curios sa vad ce se intampla.

Si oricum daca apare anhedonia aia, viata s-a terminat ptr mine daca dispare placerea si bucuria vietii, desi tu nu ai asa, tu te bucuri de un film, de un joc deci ai doar anhedonie sexuala. Eu am avut anhedonie nasoala rau generala, nu ca tine, asta prin 2010-2011.
0
01-04-2014, ora 22:41
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Daca citesti pe forumul ala pe care il postasem mai devreme, o sa observi ca toti au ajuns la anhedonie din cauza depresiei, deci cam asta e punctul culminant al depresiei majore cam in toate cazurile, iar medicatia nu poate rezolva nimic.Singura sansa de a nu ajunge acolo este prin schimbarea la timp a modului de gandire, chiar daca iar o sa spui ca nu poti controla tu asta.:))Eu zic ca poti, oricine poate, prin autosugestie.
0
01-04-2014, ora 22:55
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David n-are cum sa se vindece Costy prin autosugestie, ce dracu.Totusi o boala prin definitia ei se poate vindeca ori prin tratament ori este incurabila, asta este definitia cuvantului "boala", este ceva ce nu tine de noi si n-are nicio legatura cu gandirea pozitiva sau autosugestia sau optimismul.
Daca pe tine te ajuta gandirea asta pozitiva, ca vad ca e la moda foarte bine, inseamna ca la tine nu e asa grav.Am citit si eu despre anhedonie si nu pare a fi o boala care trece asa usor, mai ales cu autosugestie:)))Deci pana la urma sa inteleg ca nu trece nici cu tratament, nici cu terapie, in schimb trece cu autosugestie:)))Inca o data spun, asta nu e boala grea David, atata timp cat o poti controla.
Uite de ex, eu ma duc la psiholog ca sa ma invete sa gandesc pozitiv, sa ma invete sa fac ce faci tu si degeaba, ca atunci cand vine starea depresiva si gandurile si crizele nu prea-mi mai sta gandul la ce ma invata aia, sincer, este o stare pe care nu o poti controla, care nu tine de tine sau de felul in care gandesti, pt ca este ceva defect in organism, ceva bolnav, ca orice alta boala.
Unuia cu Tuberculoza, de exemplu de ce nu-i zice nimeni sa gandeasca pozitiv ca sa-i treaca?Pt ca nu conteaza daca gandeste pozitiv sau negativ, boala tot cum vrea ea face.Asa si la Costy:-)
0
01-04-2014, ora 23:01
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, daca n-as fi trecut printr-o depresie majora groaznica n-as mai fi vorbit.Problema noastra este ca o percepem ca pe o boala, ca pe ceva defect in creier, cand de fapt nu este asa.Ea are o cauza, care in cazul tau de exemplu este parul degradat, cosurile etc.Daca n-ai da importanta acestor lucruri, n-ai mai avea depresie, simplu.
Oricum nu mai are rost sa dau sfaturi, pt ca este inutil, nu pricepeti.Omul e bine sa invete din propriile greseli ca sa se convinga.Te asigur ca anhedonia si apatia este ceva mult mai nasol decat anxietatea si depresia, dar probabil o sa afli singura asta la un moment dat.N-o sa mai poti nici macar plange, urla, etc, n-o sa mai ai emotii.N-o sa te mai bucuri nici cand te vei duce la shopping. :))
0
01-04-2014, ora 23:28
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David, suna groaznic, sunt sigura ca este o boala teribila, dar la tine nu pare asa deloc, sa inteleg ca ti-a trecut prin autosugestie:))?Era un episod intr-un film cu un barbat care suferea de anhedonie si l-au tratat cu antidepresive parca.Oricum suna foarte aberant, o boala atat de groaznica si de grava se vindeca cu gandirea pozitiva?Nu se leaga ce zici deloc.
0
01-04-2014, ora 23:38
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Pai baiatul are fracturi mari de logica tot timpul, spune ca e credincios dar neaga religia si sfintenia si spune senin ca moartea neuronilor nu are nici o treaba cu chimia, ori acolo este implicata exact o degradare enzimatica ca doar n-or muri neuronii striviti mecanic !:)
Are idei putine si fixe baiatul, e in lumea lui !
0
01-04-2014, ora 23:40
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Nu mi-a trecut, am invatat sa o accept in speranta ca vor veni si zile mai bune, sunt sigur de asta.De cand am devenit un om optimist, s-a ameliorat putin, in sensul ca imi face placere sa vad un film bun, sa ascult o muzica buna, nu la aceeasi intensitate ca inainte de anhedonie, dar totusi lucrurile astea imi produc acum o emotie acolo cat de mica, care inainte cand eram afundat complet in depresie nu exista.Deci progrese fac, dar cu pasi mici.E nevoie de foarte multa rabdare ca sa trec prin asta, dar cu rabdarea se trece marea. :)
Ai vazut "Silver Linings Playbook"?
0
01-04-2014, ora 23:48
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Stevens, n-are nicio treaba credinta cu religia si sfintenia.Sunt atatea religii in lume.Dupa care ne luam?
Intr-adevar neuronii mor printr-o degradare enzimatica, produsa de gandurile negative din depresie, n-am spus ca n-ar fi asa, dar nu-i mai readuci la viata cu medicatie, ci prin ganduri pozitive.S-a demonstrat faptul ca neuronii se pot reface, tocmai de aceea, persoanele care au suferit un traumatism cranian in care creierul a fost lezat si care raman cu anumite deficiente, cu timpul, prin antrenament isi recapata acele functii.

p.s. Poti crede si in spiridusi daca pe tine lucrul asta te face sa mergi mai departe si sa fii optimist. :))
0
01-04-2014, ora 23:57
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Daca crezi atat de mult in sfinti, de ce nu trimiti oamenii la moastele Sf. Nectarie si Sf. Paraschieva sa fie vindecati de anxietate, depresie, anhedonie, etc. si sa incetezi sa le mai recomanzi medicatie?
0
01-04-2014, ora 23:59
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
David, daca Andreea are 16 ani si judeca asa de logic, tu inseamna ca nici 5 ani nu ai.
Exact cum spune si ea, e boala si nu o poti controla, gandurile urate vin de la boala, nu invers, daca nu ai nimic, nu apuci sa gandesti negativ niciodata de la sine, nu ca-ti impui tu sa nu gandesti negativ, in momentul in care ai gandit negativ, e semn ca incepe nenorocirea, mai bine zi ca noi iti zicem doi insi si tu nu pricepi nimic.
Oricum eu cu anhedonie din aia de care zici tu n-as putea sta, ce rost ar mai avea ? Sa traiesc leguma toata viata ? Asa ca si intr-un caz si in altul eu am castigat, daca traiesc inseamna ca am un confort al vietii cum doresc, daca dispare, nu mai traiesc deci iar am castigat.
0
02-04-2014, ora 00:11
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Boala e ceva ce reiese dupa ce ai facut anumite investigatii, analize etc.Ce investigatii si analize se fac pt. depresie? La ea depresia e data de problema cu parul, de cosuri, adica de complexele fizice pe care si le face.Fiind o fata foarte frumoasa, si-a invatat mintea sa fie perfectionista fara sa vrea, pt ca, cu cat esti mai frumos cu atat esti mai atent la orice "defect", iar cand acel "defect" apare il tratezi intr-un mod dramatic, ca si cand ar fi sfarsitul lumii.Mintea trebuie reconfigurata, trebuie invatata sa nu mai acorde importanta asa mare acelor "defecte" care sunt specifice varstei.Daca ar fi fost cocosata sau stramba nu stiu ce ar fi facut.
0
02-04-2014, ora 00:23
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Tot timpul ai afirmat lucruri contradictorii copilu ! Deci chimia sta la baza functionarii creierului asa cum sfintenia este baza religiei si credintei ! Nu poti afirma ca unele n-au legatura cu altele pt ca e un nonsens !
Dar atentie ca asa cum in religie pot exista demoni cu chip de inger care pot face lucruri aparent bune asa si in psihiatrie poti avea ganduri bune, pozitive dar date de manie !
Cum poti sa o sfatuiesti pe Andreea sa se trateze nefacand nimic numai tu stii ! Probabil cand va deveni maniacala, cum a mai fost o fata pe aici, atunci vei zice ca s-a 'vindecat' si ea !

Am pus la subiectul amicei tale K.v. si alternativa asta cu ajutorul sfintilor, am dat si citate dintr-o carte care e pe piata, citeste acolo, cumpara-ti cartea respectiva si apoi mai vorbim !
In episoade acute nu e etic sa recomanzi in primul rand sacroterapia, care necesita ceva timp si efort, trebuie schimbate niste obiceiuri, tinut legatura cu un duhovnic pentru spovedanie si impartasanie, inceputa postirea dupa puteri etc..

P.S. In cazul Andreei daca prin vointa sau psihoterapie ar scapa de obsesia parului si a greutatii, cu siguranta s-ar refugia in alte obsesii (exista o multime), pentru ca obsesiile sunt doar un mod de semnalizare al creierului ca e pe avarie ! Asa cum febra e un simptom al unei infectii ! Tu confunzi gravissim efectele bolii cu cauza lor !
Mai documenteaza-te, ca vorbesti numai aiureli !
0
02-04-2014, ora 00:26
david27
Nu este medic/terapeut
david27
De ce nu l-ai dus pe fratele tau la moaste sa scape de dependenta de alcool?

Arata-mi doua lucruri contradictorii in toate comentariile mele de pana acum.Ca am contrazis ceea ce credeai tu e cu totul altceva.Avem dreptul la libera exprimare, de asta au murit atatia oameni la revolutie, macar asta sa respectam.

Si sa stii ca n-ai nevoie de intermediari in relatia cu dzeu.Asta scrie si in biblie, daca nu ma crezi pe cuvant. Spovedania si impartasania sunt inventii ale omului.
0
02-04-2014, ora 05:47
Costy2007
Nu este medic/terapeut
Costy2007
Ce ma uimeste pe mine, de unde stie boala asta sa lucreze inteligent, adica unde scrie modul cum lucreaza si unde ataca ! Mereu m-am intrebat asta.
De unde stie sa-ti ia motivatia, vointa si asa mai departe, ca si cum e programata de un programator sa actioneze unde trebuie, e ca un virus bine facut, nu pare asa intamplare.
Aia cu anhedonia nu e nimic inteligent, pur si simplu nu mai ai emotii si nu mai te bucuri de nimic, e ok, dar la depresie si anxietate e durere, un exemplu:
Simteam ca-mi pare rau ca parintii nu sunt cu mine, cand veneau, BUM, imi parea rau ca n-am altceva, deci de unde stia sa comute ca si cum era o inteligenta negativa undeva acolo care stia bine ce se intampla ?! Cand plecau parintii POC, iar imi parea rau ca nu mai sunt aici.
Daca vroiam sa ma duc la sala, exact atunci bum, imi fura energia si tot ca sa nu ma mai duc, daca nu ma duceam, regretam ca nu pot sa ma duc.
Daca ma simteam ceva mai ok si vroiam sa joc un joc, exact cand ma apucam, aparea o stare urata ca sa nu mai pot sa ma joc, cand nu mai vroiam sa ma joc, se mai ducea din starea aia. Adica facea in asa fel sa ma termine orice faceam.

Stevens eu ti-am mai spus asta si tu ai spus ca asa se manifesta, asta nu e un raspuns la ce am intrebat, tu David ai inteles la ce ma refer ?
Parerea mea este ca, e ca un virus bine facut de un programator destept care stie unde sa lucreze si cum sa lucreze ca si alea de la calculator. Cel putin asa e la mine gen 'aaa vrei la sala ? lasa ca-ti arat eu tie'.

Faza cu anhedonia asa cum am zis, aia cu tristetea, cu durerea sufleteasca, cu iritarea, da, sunt simptome depresive fara sa fie lucratura inteligenta, dar manifestarile alea de mai sus m-au uimit. Stau sa ma gandesc daca aia e depresie si nu altceva pana la urma, si chiar daca ar fi altceva gen un soft psihotic, tot inteligent este si tot sunt curios de unde stie sa se comporte asa ca la carte.
0
02-04-2014, ora 09:30
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
Are dreptate Stevens, asta incerc sa-ti zic David, ca e boala.Eu am fot diagnosticata cu toc la 7 ani, atunci ce era?Tot eu eram de vina, nu gandeam eu bine?Am avut o gramada de obsesii pana sa o am pe asta cu aspectul fizic si mereu am aratat asa, nu cred ca toate fetele frumoase se chinuie cat ma chinui eu, ar fi pacat:))
Ma gandesc si eu la asta zilnic, cum ar fi viata mea daca chiar as avea parul cum vreau eu?Dar degeaba ca asta va fi atunci pe moment, ca dupaia creierul ar incerca sa gaseasca altceva si altceva, pt ca asa e el, n-ai cum sa schmbi prin gandire pozitiva absolut nimic:))))

Mi-as dori sa gandesc pozitiv, da sa vina din inima, chiar sa simt asta, nu sa-mi impun eu ca gandesc frumos cand eu defapt nu gandesc asa, ca atunci mai mult ma chinui daca nu accept ca am o problema si ca nu e vina mea.Nu are rost sa te chinui sa-ti impui niste idei incare tu nu crezi, doar ca sa crezi ca ai putea cumva sa-ti pacalesti creierul, ceea ce e aberant, pt ca este cel mai complex organ
0
02-04-2014, ora 09:44
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Subscriu si eu la Stevens, in viata mea nu am intalnit om ca el sa aiba gandirea identica cu a mea. :)
De asta eram si eu convinsa, ca daca scap de obsesia cu parul si cu greutatea o sa-mi gasesc alta..preocupare.
Deci, ce ne mai ramane de facut?!
0
02-04-2014, ora 09:45
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Azi sper sa fie o zi mai buna, ca ieri parca toti erau cazuti in cap, oameni crizati la servici, pe strada, in autobuz, oare vremea e de vina?!
Sau am ajuns toti sa fim depresivi si anxiosi din cauza vremurilor pe care le traim?! E din ce in ce mai greu...Ma intreb ce viata va avea fata mea, daca acum este atat de greu..
0
02-04-2014, ora 09:52
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, dar la 7 ani pe ce baza ti s-a pus diagnosticul de toc, ti s-a facut vreo investigatie la cap, vreo analiza de sange? Nu poti pune un diagnostic bazat doar pe simptome pt ca nu stii ce trebuie tratat.Problemele tale cu toc de la 7 ani pot fi din cauza unor traume psihice de care nici nu ti-ai dat seama la varsta respectiva.Mediul de viata are un rol foarte important in dezvoltarea psihicului.
0
02-04-2014, ora 10:11
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David, n-are rost sa ne contrazicem pana maine, tu spui ca defapt nu exista boli psihice?Ca toate organele noastre se pot imbolnavi, in schimb creierul nu, ca stii mai multe tu decat doctorii psihiatri si ca defapt toti oamenii de stiinta care au demonstrat ca exista atatea tratamente sunt niste prosti:))
Mda, pai eu aveam o problema reala la momentul respectiv, acum asta cu parul nu stiu daca e neaparat toc, poate fi o simpla anxietate.
Pe vremea aia eram chinuita rau, faceam niste lucruri fara sa gandesc, era pur si simplu creierul defect, ca la 7 ani nu constietizam ce faceam, nu aveam nici gandire pozitiva, nici negativa.Deci cum iti exmplici acum?Ca n-ai ce explicatie sa gasesti ma David, un copil de 7 ani nu se poate autosugestiona:)
0
02-04-2014, ora 10:41
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Exista boli psihice, dar sunt boli ale sufletului, nu ale creierului, asta pt cine pricepe ca eul nostru este ceva separat de creier.La dezvoltarea psihicului nostru contribuie mediul in care traim inca de cand ne nastem.In perioada copilariei psihicul e cel mai vulnerabil la actiunea mediului de viata.Cum am mai zis, la tine s-ar putea sa fie vorba de o trauma psihica din copilarie, de care tu nu iti mai aduci aminte, dar ea a ramas memorata pe harddisk.Iar asta nu se rezolva cu medicatie.
0
02-04-2014, ora 10:47
andreeea16
Nu este medic/terapeut
andreeea16
David incepusi si tu ca doamna Clara :))
0
02-04-2014, ora 12:56
david27
Nu este medic/terapeut
david27
Andreea, stii cum se anunta ora exacta la Craiova? :))
0
02-04-2014, ora 13:03
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Andreea, la 7 ani cand ai fost diagnosticata cu toc, ai primit si tratament?
Ca erai totusi mica.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
5310 comentarii 1 2 ..... 172173174 ..... 176 177 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: