Greva suptului la sugar de 4 luni si 2 saptamani?
Buna ziua. Ma bucur ca v-am gasit. Am un băiețel de 4 luni si 2 săptămîni alaptat exclusiv la san. De vreo saptamana beb3 mănâncă putin, 2 3 minute după care nu mai vrea si începe sa plângă. Noaptea in schimb mănâncă de 2 3 ori. Ziua ii mai dau sa mănânce cand e semiadormit. Baga pumnii si tot ce prinde in gura si la suge. Are 5820 g.s -a nascut cu 3000 gr si am iesit din spital cu 2800gr.E ok? Este vorba despre greva suptului sau nu ii mai place sânul? De cand a inceput sa manace putin si tuseste. Urmăm cu tratament acum. Mai am o intrebare, are 3 4 scaune pe zi, e ok?
5 comentarii
Am uitat sa precizez ca este foarte energic, da din mâini si din picioare foarte mult, se da pe burta tot timpul si asa si doarme. Mi s-a sugerat ca este cam micuț si sa incep diversificarea la 5 luni. Ce ziceti?
Buna ziua
Sugarul Dvs. are greutatea foarte buna, raportata la greutatea cu care s-a nascut. Probabil ca in prezent avand o viroza ( mentionati ca ii faceti tratament pt tuse) are si nasucul infundat si, neputand respira cand mananca renunta la san, desi este clar ca ii este inca foame (isi suge manutele). Prin urmare asigurati-va ca are caile respiratorii libere (puneti ser fiziologic 1picatura in fiecare nara ) si continuati sa-i dat sa suga cat mai mult timp veti putea (macar pana la 6 luni de viata).
Da, puteti sa incepeti diversificarea alimentatiei chiar de la varsta pe care o are.
Este normal sa aiba mai multe scaune sugarul alimentat la san. Dupa cum constatati a crescut bine in greutate si are energie.
Sanatate !
Sugarul Dvs. are greutatea foarte buna, raportata la greutatea cu care s-a nascut. Probabil ca in prezent avand o viroza ( mentionati ca ii faceti tratament pt tuse) are si nasucul infundat si, neputand respira cand mananca renunta la san, desi este clar ca ii este inca foame (isi suge manutele). Prin urmare asigurati-va ca are caile respiratorii libere (puneti ser fiziologic 1picatura in fiecare nara ) si continuati sa-i dat sa suga cat mai mult timp veti putea (macar pana la 6 luni de viata).
Da, puteti sa incepeti diversificarea alimentatiei chiar de la varsta pe care o are.
Este normal sa aiba mai multe scaune sugarul alimentat la san. Dupa cum constatati a crescut bine in greutate si are energie.
Sanatate !
Multumesc mult pentru răspunsuri. M-Am linistit. Pentru moment bebe suge mai mult tot semiadormit si putin cand este treaz. Sper sa il fac sa mănânce mai mult cand e treaz.
Sanatate mult sa va dea Dumnezeu!
Sanatate mult sa va dea Dumnezeu!
Succes in cresterea copilului si incredere mai multa in instinctul Dvs. de mama !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: greva suptului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: