Glutamina in dieta sportivilor

14-06-2011
Mishu69
Nu este medic/terapeut
Mishu69
Buna ziua,
Fiul meu a inceput de ceva timp sa "traga de fiare". Nu a luat niciodata vre-un stimulent sau supliment nutritiv ci doar alimentatia naturala. Acum incearca sa ma convinga ca are nevoie de suplimente de GLUTAMINA. La inceput am fost total impotriva dar dupa ca m-am mai documentat putin nu stiu ce sa spun. Nu am gasit nicaieri referiri la contraindicatii, efecte adverse sau precautii. Este chiar asa bun acest aminoacid pentru cei care fac sport ?
Astept cu incredere raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc !
4 comentarii
0
14-06-2011, ora 19:55
Mishu69
Nu este medic/terapeut
Mishu69
Am uitat sa specific, are 19 ani.
0
16-06-2011, ora 14:48
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
L-Glutamina se pare ca are efecte benefice. Din proprie experienta spun ca totusi pare a avea ceva interactiuni si cu sistemul endocrin si asta nu prea e de dorit. E adevarat ca nu sunt barbat, nu am luat pentru marirea masei musculare, dar cred ca nu ar fi rau sa dicutati si cu un endocrinolog despre aceste substante, poate va da sugestii si mai bune, cu rezultatele dorite.
Numai Bine!
0
16-06-2011, ora 22:54
Mishu69
Nu este medic/terapeut
Mishu69
Multumiri pentru raspuns, eclectica.
De asemenea iti doresc numai bine !
0
17-09-2011, ora 15:28
Stefan Angel
Nu este medic/terapeut
Stefan Angel
Glutamina ajuta mult, persoanele care merg la sala, iar suplimentele nutritive in general sunt mai sanatoase decat alimentatia aia de care va tot referiti voi ca o adoptati.Intradevar L -Glutamina are efect benefic asupra organismului sportivilor fiind un aminoacid de care are nevoie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Alimentatia la sportivi

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alimentația, hidratarea și suplimentele energetice pentru alergarea de lungă durată
  • Cele mai importante 10 sfaturi nutriționale pentru sportivi
  • Te-ai apucat de sport? Câteva sfaturi alimentare
  • Alimentația influențează calitatea somnului sportivilor și implicit performanțele lor
  • Impactul dietelor populare asupra performanței sportive (meta-analiză)
  •