ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Glioblastom - un diagnostic cumplit

818 comentarii 1 2 ..... 202122 ..... 27 28 Înainte ›
0
09-10-2012, ora 11:45
mav40
Nu este medic/terapeut
mav40
e nostim ca lucratorii de la curatenie din spital obrejia buc sunt mai umani ca oricare alti oameni de acolo (infirmieri, asistente, dr). si e nostim ca nu se face moca nici macar o injectie sau o perfuzie fara spaga cea nu zilnica ci uneori orara fara numar pentru orice. valabil pentru toti, e regula. calculand media de acolo, lunara, o infirmiera are 30 mil, o asistenta 50 mil iar un dr 500 mil. parerea mea. desigur banii sunt oferiti, nu furati, cersiti. desigur neimpozabili. romanii sunt vinovati ca s-a ajuns asa acolo in obegia.
0
09-10-2012, ora 13:59
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Ca sa nu va mai faceti ganduri negative referitor la problematica, considerati ca sunt asigurari private - cand esti bolnav platesti ! Este cea mai ieftina si corecta forma de asigurare, in conditiile in care sistemul de sanatate e foarte mult subfinantat, important e ca avem inca unde 'contribui' ! Daca mai ramanea base putin la tele-comanda (via boc) urmatoarea miscare era sa se mai desfiinteze inca 100.000 de paturi de spital ! Au fost declaratii oficiale repetate in acest sens ! Stiti cate paturi sunt de toate acum ?!..125.000 !!! :|

Spuneam deci ca 'asigurarile private' sunt cea mai corecta forma de asigurare, mai ales unde sunt operatiuni complicate, costuri mari implicate, motivatie si remuneratie slaba a personalului si..pretentii ridicate, cum are romanul de obicei ! Si nu e rau ca e asa ! Daca medicul sau asistenta ne-ar fi ruda, poate am putea intelege un pic mai usor tot acest fenomen ! Deci..negociati dar nu ramaneti datori ! ;) La pretentiile si statutul nostru de romani mandri nu se face ! ;)

Multa, multa sanatate sa fie !
0
09-10-2012, ora 14:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
125 000 ? le-ai numarat tu ? si cate ar trebui sa fie ? poate 20 000 000 sau pe acolo...

in orice caz, nu vad ce legatura are toata aceasta discutie cu threadul acesta si cu destinatia acestei sectiuni a acestui forum. ma tem ca nu e locul potrivit pentru aceste lucruri. mi se pare mai potrivit sa discutam chiar de alcalinizare si high pH therapy decat despre astea...
0
10-10-2012, ora 01:04
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
In cazul GBM (glioblastom multiform) este, practic, imposibil sa ai vreun rezultat statistic pozitiv cu orice substanta gasita in casa fie si toxica. Nici diete si alte chestii nu ajuta, nici Rb, Cs, bicarbonat, nicolit, spanz, vasc, cartilaj de delfin/rechin/balena/gaina, etc. Singurele sperante ale pacientilor cu GBM stau in tratamentele standard si in vaccinuri experimentale care sunt inca in diferite faze de testare. Daca rezultatele tratamentelor cu vaccinuri se confirma atunci va fi un salt urias in tratamentul acestor tumori solide. O crestere a sperantei de viata la 5 ani de la 5-15% pana la 35-40% (cat arata testele din primele faze) inseamna un progres rar intalnit in oncologie. Inseamna ca pacientii cu GBM de peste cativa ani pot spera chiar si la o dezvoltare ulterioara a acestei metode de tratament care sa le permita unui procent de peste 50% din ei sa supravietuiasca mai mult de 5 ani de la depistarea bolii.
E trist ca putini din cei care sufera in prezent de GBM vor beneficia de aceste terapii.
0
10-10-2012, ora 07:41
mav40
Nu este medic/terapeut
mav40
asta vrem, informatii noi, terapii noi. pacientii de acum spera macar sa fie "cobai" in testele cu vaccin. noi deja "oferim" pacientul nostru in studii, programe, trimitem mesaje marilor clinici din afara, ma repet, daca stiti pe undeva inscrieri in program glioblastom (pentru studii terapii noi, inclusiv cu vaccin) pls info: femeie, 64 ani, clinic sanatos cu exceptia gbm.
0
10-10-2012, ora 10:40
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Stiu despre doua dintre vaccinuri. Anul acesta s-au prezentat rezultatele pentru prima faza a studiilor si sunt imbucuratoare. Este vorba de HSPPC-96 si ICT-107. Din cate stiu faza a doua a studiilor este in desfasurare si nu stiu daca mai accepta inscrieri. Oricum, la aceste studii participa doar instititutii americane.
0
10-10-2012, ora 21:53
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
' In cazul GBM (glioblastom multiform) este, practic, imposibil sa ai vreun rezultat statistic pozitiv cu orice substanta gasita in casa fie si toxica. Nici diete si alte chestii nu ajuta, nici Rb, Cs, bicarbonat, nicolit, spanz, vasc, cartilaj de delfin/rechin/balena/gaina, etc.'

Nu stiu daca in cazul GBM specific au rezultate unele din substantele enumerate dar in glioblastom simplu aproape sigur are si nu cred ca e mare diferenta intre cele doua, in afara de forma !
Inca nu exista studii care sa dovedeasca ineficienta unora dintre sustantele amintite mai sus, dimpotriva chiar !
Am argumentat cu destul de multe link-uri relevante despre terapia dr Simoncini !

Uite Raul ca am revenit la subiectul drag tie ! :))
0
10-10-2012, ora 22:00
silbi
Nu este medic/terapeut
silbi
D-le Raul si ceilalti membri va rog din suflet urgent ajutati-ma cu un raspuns, doza de temodal prescrisa de D-NA DOCTOR SI DE DATA ASTA O SA-I DAU SI NUMELE pt ca nu am vrut sa patez numele unei clinici si a altor medici din oncocard brasov pt a nu dezamagi alti oameni care au nevoie sa mearga acolo...imi cer scuze daca nu sunt chiar calma..dar.glioblastom cv drept grad 4l, inaltime 1, 83, greutate 85kg doza prescrisa 140gm, temodal este sau nu corecta si CATE ZILE CA DE AICI AM DEJA O MARE PROLBLEMA.cat dureaza radioterapia pai dureaza 6 saptamani deci cate zile trebuie luat temodalul.zilnic pai asta inseamna 45 de zile d-nilor doctori va jucati cu viata si cu nervii nostrii D-nadr DEELIA MATEESCU LUATI-VA ADIO DELA ONCOARD BV.sunte-ti venita din sistemul de stat invatata cu spaga multa nu ve-ti face fata in sistemul privat desi aveti cam din cate am aflat 5000 de euro salariu.va simtiti geanta goala dna cand plecati acasa?
0
10-10-2012, ora 22:24
silbi
Nu este medic/terapeut
silbi
Astazi am avut teleconferinta cu familia suntem imprastia-ti in toata tara, eu am fost cea care am stat cu fratele meu cel mai mult, in aceasta perioada cel mai mult si am notat intr-o agenda primele semne clinice, internarea, operatia, externarea, simularea, prima sedinta de RT, prima pastila de temodal de 140mg, am reusit sa punem ca la cap intreruperea temodalului dupa 28 de zile in acelasi timp cu RT, deoarece analizele la ficat au luat-o razna,..acum nu inteleg un lucru ca se pare ca medicii oncologi sunt rari, scumpi si de negasit...nu stiu daca sunt f cooerenta pt ca am o multime de intrebari unei d-ne medic oncolog f mandra de ea dar scuze sunte-ti LIPSA D-NA DR ????????????MATEESCU de fapt cate zile trebuia sa i-a fratele meu aceasta doza??????????si cat timp, eu nu stiu decat ca dr, Matei dr fizioterapeut si d0na dr.Galamb de la oncocard au hotarat intreruperea temodalului, d-vs unde va crede-ti in continuare la F loreasca?vedeti-va de altceva..sunt oameni care vor sa traiasca vedeti-va de pensie..d-na dr Danciulescu un alt medic oncolog renumit a spus ca i-ati recomandat o doza fffffffffff mare, de fapt care doza cate zile, va asumat-ti ceva din toate astea???????????????
0
10-10-2012, ora 22:44
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
silbi, inainte de toate trebuie SA TE CALMEZI ! apoi trebuie sa intelegi ca este o doza perfect normala pentru tratamentul concomitent cu RADIOTERAPIA. cat ai vrea sa fie doza sau cine ti-a bagat in cap ca nu e buna ? de unde vine angoasa ? apoi... indiferent cat ar dura tratamentul, ea nu poate sa-ti faca reteta decat pentru o luna. dupa ce se termina, iti va face alta reteta, asta e tot. asa e legea. apoi... de ce sa-ti faca o reteta pentru o perioada lunga din prima, cand inca nu se stie cum va tolera tratamentul. iar comprimatele de temodal in romania nu au alte gramaje decat 100 si 20 mg. nu stiu daca exista si alte gramaje IN ROMANIA...

revin si insist: de unde vine angoasa si neincrederea ? iar povestea cu 5000 de euro salariu... poate pe an! :D nu exista medic in romania cu salariul acesta OFICIAL, ca salariu de medic, nu in posturi de conducere sau altceva. cat despre faptul ca vine din "sistemul de stat"... fii rezonabila: nu au de unde altundeva sa vina medicii in romania. deci fie ca lucreaza la stat, fie la privat fie la amandoua, sunt aceiasi oameni. personal lucrez si eu in sistemul "de stat" si nu cred ca asta descrie competenta sau incompetenta sau performanta unui medic.
0
10-10-2012, ora 23:01
silbi
Nu este medic/terapeut
silbi
D-le RaulDuke, doza a fost prescrisaa incepind in aceeasi zi inceepind cu rt eu, sincer nu inteleg cat trebuia sa continuuee, , , , , rt se face 5 zile pe saptamana temodalul trbuia sa al ia zilnic, cate zile????de fapt si am mai intrebat ceva la greutatea si inaltimea lui a fost doza corecta??????????????
0
10-10-2012, ora 23:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
asta trebuia sa clarifici cu ea, sau ai ocazia sa clarifici cu radioterapeutul. din cate stiu, pe perioada radioterapiei, temodalul se ia NUMAI in zilele in care face radioterapie, deci 5 zile pe saptamana. s-ar putea sa ma insel totusi, nu sunt radioterapeut, si ai de clarificat asta cand o sa inceapa tratamentul.

iar eu ti-am spus ca doza este CORECTA. am mai discutat despre asta si pe privat. de unde vine angoasa si de unde banuiala ca NU e bine ?
0
10-10-2012, ora 23:23
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
stevens, GBM nu este o varietate. Glioblastom=glioblastom multiform. Este exact acelasi lucru. GBM (sau glioblastom simplu, daca preferi) poate avea doua variante: gliosarcom sau glioblastom cu celule gigantice.
N-am mai auzit de studii stiintifice medicale care sa INFIRME efectele unei substante. Degeaba dai citate din Simoncini, este egal cu 0. Nici rudele lui nu s-ar trata la el. Arata un studiu realizat intr-un mod cat de cat profesionist si sa dovedeasca ceva. Macar o stagnare a bolii, o incetinire, orice efect benefic. Cand zic profesionist ma gandesc sa nu lipseasca din studiu abstractul, metodologia, grupuri relevante d.p.d.v. statistic, scopul, obiective, etc.etc.etc. Nu vreau filme cu actori platiti, nu vreau oncologi la "midlife crisis" care turuie obscenitati stiintifice doar sa fie bagati in seama.
0
10-10-2012, ora 23:34
mav40
Nu este medic/terapeut
mav40
silbi, ma bucur de inteligenta ta.
inante de toate iti spun ca eu nu dau sfaturi, recomandari, ca nu am nici un drept
apoi iti spun ca ne aflam in aceeasi situatie, adica si eu ma ocum de cineva drag din familie care are aceasta boala
deci trecem impreuna prin aceleasi etape. intamplator suntem ca la acelasi nivel al bolii (pacientii nostrii)
sa trecem la informatii (nu le lua drept bune ci doar informale)
- esti desteapta! temodal asa este, de da concomitent cu radioterapia dar nu mai mult de 75 mg doza zilnica in aceasta perioada de 6 saptamani. deci esti bine documentata. apoi, in monoterapia doza este mai mare, chiar 250 mg pe zi dar nu mai mult de 5 zile iar apoi cu 28 zile pauza.
- reteta prescrisa poate fi lunara sau chiar pe 3 luni, legal. insa periodic se fac analize deci reteta poate fi chiar lunara nu neaparat pe 3 luni
- pastilele de temodal sunt pe culori, de la 5 mg pana la 250, am lista completa daca vrei o postez dar nu vad rostul. nu se pune problema ca ti-a dat de 140 ca nu aveau de 70 si nici de 5. poate insa pe reteta a dat de 140 pentru a le rupe pe jumate tipic romanesc.
- lasa brasovul si hai la fundeni la institut oncologic, sunt cei mai buni dr oncologi si interneaza pacientul in cazul tau. iti ofer eu cazare tie free
- daca nu facea radioterapie iti recomandam sa-l mai operezi odata, aveam eu dr bun si omenos la buc. insa dupa radioterapie operatia este exclusa
- incearca in SUA incrierea la o clinica pentru studiu, poate ai noroc fiind mai taner
o zi buna si ma repet nu ma lua in seama, era asa doar informal, iti inteleg suferinta si iti dau dreptate dealfel.
0
11-10-2012, ora 00:03
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
'Cand zic profesionist ma gandesc sa nu lipseasca din studiu abstractul, metodologia, grupuri relevante d.p.d.v. statistic, scopul, obiective, etc.etc.etc. Nu vreau filme cu actori platiti, nu vreau oncologi la 'midlife crisis' care turuie obscenitati stiintifice doar sa fie bagati in seama.'

Am inteles, insa studiile trebuie sa vina intotdeauna de la altii ?? Noi traim in Romania si asta ne ocupa chiar tot timpul ?! Cred ca se pune problema cine sa faca studiile si mai ales DE CE ! Ca sa-si diminueze veniturile spitalului si sa-si puna in cap toate firmele de medicamente implicate ?! Nu se poate ! Exista prea multa lasitate si comoditate !

Referitor la stagnare, incetinire sau alt efect benefic cat de mic, dr. Sartori a luat 50 de bolnavi terminali, declarati incurabili de oncologi si a salvat 16 din ei ! Unul dintre bolnavi a murit la 2 saptamani de la inceperea tratamentului experimental iar la autopsie au constat o regresie de 50 % a tumorii ! Or fi fost platiti legistii ?!

NB Doctorul de mai sus, daca am inteles eu bine, ispaseste acum o pedeapsa din aia tipic americana cu sute de ani condamnare, pt delicte in domeniul medical !

Deci cine mai are curaj de studii ? :) Asta a fost sarlatan ( cred ca s-a cam lacomit la tarife) iar restul sunt actori si oameni cu probleme de tot felul, nu sunt oameni normali si minim inteligenti ca noi, deci nu sunt credibili !
0
11-10-2012, ora 02:59
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
stevens, institutele medicale din tara isi suplimenteaza puternic veniturile la buget datorita granturilor de cercetare primite din strainatate pentru diferite programe sau chiar pentru participarea la studii.
Acum, despre realizarile acestui 'sartori'. Presupun ca e mentorul cenusaresei cu Cs, Rb, etc. Cum a putut sa determine dimensiunea initiala a tumorii? Prin ce mijloace a determinat dimensiunea? De exemplu, utilizand un ecograf poate exista o marja de eroare de peste 50% chiar si tumori 'invizibile' sau 'fantoma'. Din cate am auzit, sartori, specimenul de care vorbesti, ar fi trebuit sa fie pus pe 'scaunel'. Omul ala a omorat fiecare pacient, nici vorba de vindecare. Cea mai mare parte din ei au murit in primele 2 saptamani de la inceputul otravirii. Nu e adevarat ca toti pacientii lui erau in stadii terminale. Unii chiar aveau sansa lor pe care au irosit-o.
Citeste daca stii engleza: http://luckylosing.com/2011/10/15/dr-death-hellfried-sartoris-cancer-cure-scam/
Citate care ne intereseaza:
'Featured in this program are members of families who lost loved ones in appalling circumstances in Perth. This led to a Coronial Inquest in November 2010. The inquest heard of 25 Aussies, 24 (including a six year old Sydney girl) of whom are dead. The other person hasn"™t been found.'
'Celia Kemp suggested to Mr Sartori that he could only see success and not failure, that his clinical skills were deficient, that he had lied and exaggerated about his treatment as part of luring sick people into paying him for dubious treatments, and that his success rate for curing cancer was ZERO.'
'Rather than a clinic, a house owned by Dr. Boyd was used. Unregistered nurses administered Sartoris useless, and lethal cocktail. During the inquest in 2010 Dr. Boyd went missing, until found to have voluntarily admitted herself to a psychiatric clinic'
'Tratamentele' la care au fost supusi bietii oameni ar eclipsa fara probleme pana si experimentele pe evrei ale medicilor nazisti.
Domnule Stevens, nu sunteti o persoana mai putin inteligenta. Puteti trage concluziile si singur. Stiu ca nu aveti vreun interes in toata povestea. Actionati doar pe baza altruismului personal. Dar aveti mare grija in mana cui va puneti credinta si bunatatea. Oamenii pe care ii sustineti sunt niste arivisti, niste psihopati fara resentimente, niste maimute neevoluate. Este pacat sa va irositi inteligenta sustinand alternative care se dovedesc a fi doar alternative la eutanasiere.
0
11-10-2012, ora 06:22
silbi
Nu este medic/terapeut
silbi
D-le RaulDuke, doza prescrisa a fost de la inceputul tratamentului simultan cu RT de 140mg, dar nu 5 zile pe saptamana cat se faceau sedintele de RT ci 7 zile, deci...in fiecare zi, in a 28 zi de temodal luata zilnic medicul terapeut si medicul neurolog al fratelui meu deoarece analizele au iesit prost la ficat si le repeta la 5-6 zile, bineinteles ca au discutat si cu d-na dr oncolog( care de altfel era f scumpa la vedere sau de fiecare data cand o vedeai pt 5 max 10 min plateai 120 de ron consultatia)au hotarat intreruperea temodalului..multumesc frumos ptr raspuns in sensul ca m-am linistit ca doza nu a fost mare.si ca doza a fost mare a spus-o o alta dna dr oncolog renumita ma abtin deocamdata sa dau nume.din tara noastra nu mai conteaza orasul ca deja sunt satula si scarbita de dragii nostrii medici neurochirurgi si oncologi cu care am intrat in contact pina la momentul acesta.a nu se intelege va rog ca generalizez cumva.sunt convinsa ca exista si medici buni si care isi respecta juramantul depus dar, ce sa facem oameni buni sa o luam din usa in usa din oras in oras.sa facem programari pe la toate clinicile de stat si private ca sa fim convinsi si linistiti ca am facut ceea ce trebuie sau ce e corect?ms pt raspuns multumesc deasemenea si d-lui stevens.dar nu ms imi este sila efectiv de medicii din Bucurest cel putin in acest moment.deja de azi incep sa trimit tot istoricul bolii de pina acum...inclusiv ultimul RMN, facut in timpul sedintelor de RT la clinici din afara..pt ca vrem sa stim exact ce avem de acum incolo nu sa bajbaim prin Romania prin tot felul de clinici si sa platim aiurea spagi, tarife de consultatii cu chitanta.care de fapt nu ma incalzesc cu nimic ca oricum nu ti le deconteaza nimeni, sa-ti spuna unul ca da e ok, altul ca nu e ok..d-lor doctori sa va fereasca D-zeu sa fiti in situatia vreunuia dintre noi de pe acest forum si din aceasta biata tara ca poate asa ne ve-ti intelege si va ve-ti trata pacientii si familiile acestora cu interes si seriozitate, ca banii vad ca oricum nu conteaza si cu ei si fara ei tot prost si nelamurit pleci acasa.din pacate...cu cei dragi noua de care voua nu va pasa!
0
11-10-2012, ora 06:39
silbi
Nu este medic/terapeut
silbi
Da d-le Raul exista temodal de140 mg pastila eu le-am luat din BV. aduse de la Cluj de fapt ca pe raza judetului nu existau si chiar a fost amuzant pt mine dupa ce am ajuns si pe la Cluj la un medic neurochirurg caruia nu i-am dat NIMIC, d-l dr Florian caruia ai multumesc pe aceasta cale ca m-a primit, ascultat.si de la care am primit si eu niste informatii utile si care m-au linistit cumva ca dansul de fapt nici nu recomanda temodalul mai ales ca a vazut si analiza de MGMT in care se vedea clar scris ca Glioblastomul este rezistent si insensibil la acest tratament si CNNU un alt citostatic care la noi in tara nu se mai gaseste pt ca este prea IEFTIN..deci sa mai tragem niste concluziii...!multumesc si va doresc tuturor o zi mai frumoasa ca cea de ieri!
0
11-10-2012, ora 07:42
mav40
Nu este medic/terapeut
mav40
There is a rindopepimut study for patients with newly diagnosed glioblastoma that will be opening very soon in Europe. There is also a rindopepimut study for patients with relapsed glioblastoma that is being conducted in the United States. Information on both studies, including participating sites, eligibility criteria, and study design, are found on the www.clinicaltrials.gov website at http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01480479?term=celldexrank=5 and http://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT01498328?term=celldexrank=4.
0
11-10-2012, ora 10:28
danielaradu
Nu este medic/terapeut
danielaradu
mav - studiile pe care le ai postat sunt USA only.
am o intrebare: este cineva care a luat avastin?
0
11-10-2012, ora 11:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu ai sa prea gasesti multa lume prin romania care sa fi primit avastin pentru glioblastom multiform. exista protocoale cu avastin cu chimioterapie (de exemplu irinotecan) sau fara, dar casa nationala nu deconteaza aceasta utilizare, pentru ca beneficiile nu sunt chiar net sustinute, pana acum.

silbi: din pacate daca te duci la 10 medici nu vei auzi nici macar 2 discutii la fel. tot nu am inteles de unde vine neincrederea si angoasa ta, altfel decat din faptul ca te confrunti cu o boala foarte serioasa a cuiva foarte apropiat. dar pentru asta, din cate vad, tratamentele facute de el sunt absolut standard si corect aplicate. stiu ca discutiile cu medicul nu sunt niciodata destul de lungi, sau destul de ieftine, dar nu poate fi altfel. despre strainatate insa... da, e o varianta foarte buna si eleganta, dar cred ca neverosimil de scumpa, daca nu ai cumva o asigurare privata. in strainatate de aceea sanatatea e DE CALITATE, pentru ca lumea plateste mult. in romania se plateste extrem de putin si atunci nici calitatea si mai ales forma actului medical nu are cum sa fie prea elevata. totusi ce este standard recunoscut ca benefic, se aplica foarte bine si la noi. e normal ca medicul sa fie platit pentru fiecare consultatie. de la pacient sau de la un asigurator, asta nu mai e problema lui. in romania insa NU e platit pentru fiecare lucru pe care il face. inclusiv eu, de exemplu, uneori primesc chiar mult mai mult de 120 RON, dar pentru fiecare eveniment de acest gen dau consultatii mai multor oameni, pentru ore in sir insumate, pe zi, care nu au nici un ban. ca atare acei mai mult de 120 de RON, cum ai zice tu, se impart la mai mult de 10 pentru fiecare consultatie in parte. deci, ca sa intelegi cum e, cate minute sa acord unei consultatii care ajunge sa coste, in medie, vreo 10 lei ? acum vreo 2 luni am chemat un baiat sa-mi repare un monitor... omul a lucrat in total 20 de minute si a inlocuit o piesa care costa 3, 5 lei. l-am platit cu 150 de lei, dar diferenta este intre mine si el ca el ITI GARANTEZ ca nu se duce la nimeni acasa sa-i repare nimic fara bani, asa cum lucrez eu 90% din timp. ca atare, spune-mi, de ce as sta la discutii cu cineva mai mult de 5 minute, sau mai mult de cat am EU nevoie pentru a-mi face meseria dpdv tehnic, si nu pentru a-i da lui satisfactie ?

asta doar asa, ca sa stii ca mai exista si alte perspective. nu amesteca deci spaima ta indreptatita si ingrijorarea pentru boala unui apropiat cu nemultumirea sociala, ca nu faci bine ! atat merita pacientul roman in momentul de fata, si nu ai ce sa faci.

pentru stevens: esti din ce in ce mai amuzant in lucrurile pe care le spui, cum ar fi aia cu "glioblastomul simplu". sa intelegem ca exista si glioblastom compus sau complicat sau cum ? este clar ca nu stii decat vreo 50 de cuvinte tehnice din medicina/oncologie, asta e toata stiinta ta, si restul PUI DE LA TINE, incercand sa lipesti impreuna cu acele 50 de cuvinte o tagma intreaga de porcarii fara logica si fara noima stiintifica. e dragut ca incerci, si mai ales foarte foarte amuzant !!! iar partea cu "studii care sa infirme..."spanzul si alcalinizarea si etc... aici sfidezi logica! da tu ai vreun studiu care sa infirme faptul ca in spatele lunii sunt spiridusi care joaca tintar si beau bere nefiltrata ? cat esti de minunat !!! :))
0
11-10-2012, ora 13:53
silbi
Nu este medic/terapeut
silbi
dna Daniela am purtat o discutie despre avastin cu dl dr Florian un f bun neurochirurg din Cluj, care opereaza si in strainatate si a operat cazuri pe care alti medici din Buc i-au trimis acasa sa moara, dansul i-a salvat dar asta este o alta poveste...Avastinul este inca in faze de cercetare inca nu s-a confirmat faptul ca ar vindeca sau prelungi viata sau calitatea vietii unui bolnav cu acest diagnostic.asta mi-a spus dansul asta va spun si eu...am mai citit si pe alte siteuri din USA ca l-ar folosi dar din pacate fara rezultate spectaculoase.D-le Raul nu banii pe care i-am cheltuit ma intereseaza(la bagdazar am dat aproape 300 de mil spagi la doctori si asistente)iar la oncocard bv ati 3000 de euro plus 0 suta de mil pe analize si altele nu mai pun drumurile ap inchiriat in bv etc etc, pt mine deja este clar sistemul nostru sanitar ca si o multime de medici nu isi fac meseria clar!zi frumoasa tuturor
0
11-10-2012, ora 14:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu spune lucruri greu de crezut pe care nu le poti demonstra! totusi, daca nu banii pe care i-ai dat te intereseaza, atunci ce anume ? de unde vine nemultumirea, atata timp cat ce s-a facut este numai si numai in standardele de peste tot din lume ? servicii medicale, de asemenea, nu exista nicaieri pe planeta...
0
11-10-2012, ora 16:54
silbi
Nu este medic/terapeut
silbi
pt ce am cheltuit la bv am facturi pina la ultimul cent..dar pt ce am dat la bucuresti haide-ti sa fim seriosi stie toata lumea ca spagile sunt spagi si atat...!!!!
0
11-10-2012, ora 17:57
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
asa este. si ? nu ne-ai spus care e nemultumirea. iar despre "spagi"... acolo sunt sumele cele mai mari pe care le-ai reclamat si pe care n-ai cum sa le dovedesti. care e nedreptatea facuta aici ?
0
11-10-2012, ora 19:45
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
'stevens, institutele medicale din tara isi suplimenteaza puternic veniturile la buget datorita granturilor de cercetare primite din strainatate pentru diferite programe sau chiar pentru participarea la studii. '

Asa o fi stimate Radicus, insa granturile alea le dau tot cei de afara conform intereselor LOR, care nu sunt straine de intereselor unor companii de medicamente ! E ca si la fondurile europene, iti promit o parte din bani, nici macar nu-i dau inainte, dar trebuie sa cumperi utilaje, proecte si de toate tot din tarile lor ! E un cerc inchis !

'Cum a putut sa determine dimensiunea initiala a tumorii? Prin ce mijloace a determinat dimensiunea? De exemplu, utilizand un ecograf poate exista o marja de eroare de peste 50% chiar si tumori 'invizibile' sau 'fantoma'. Din cate am auzit, sartori, specimenul de care vorbesti, ar fi trebuit sa fie pus pe 'scaunel'. Omul ala a omorat fiecare pacient, nici vorba de vindecare. Cea mai mare parte din ei au murit in primele 2 saptamani de la inceputul otravirii. '

Acum cred ca n-o sa ne impiedicam si dimensiunea tumorilor ! Astea au fost determinate numai de medici in sectii specializate, cu acte in regula ! Sartori lua multi pacienti incurabili, terminali, fara absolut nici o sansa data de medici, de asta au si murit multi ! Nu din cauza 'otravirii' !
Deci nu l-a acuzat absolut nimeni pt moartea unuia dintre acesti pacienti, singurul caz dus in justitie a fost al fetei din Australia, careia i-a si cerut o suma cam mare, 42 000 de dolari australieni dupa cate stiu ! Cum am spus in mesajul anterior, probabil ca daca nu se lacomea la sume asa mari, si dinainte, nu ajungea in sitatia de astazi ! Nu e bine sa fi prea sigur pe tine, chiar daca anterior ai avut succese mari ! Prostia dar mai ales mandria se plateste, nimeni nu e Dumnezeu sa poata fi 100 % sigur de o reusita intr-o boala asa complicata !
In sensul asta Cenusareasa procedeaza omeneste si pacientul da banii cuveniti pt terapie unei a treia persoane cunoscute de ambele parti si neutre, pana dupa vindecare !
Eu personal am imaginat o a treia varianta :), in cazul glioblastomului de exemplu ! Suma convenita pt consiliere ( daca exista una, dar e bine sa fie ) se imparte in trei, prima parte inainte sau imediat dupa operatie a doua transa la 6 luni dupa operatie iar a treia dupa un an ! Mai mult decat atat cred ca nu se poate inchipui !

Doamna Silbi a cheltuit enorm si inca nu stie exact pt ce, nu are nici o siguranta, decat cea a banilor dati ! Eu ma refeream in mesajul meu de zilele trecute la sume rezonabile fata de veniturile romanilor, nu la sute si sute de milioane ! La banii astia in mod normal te astepti si la o anume speranta sau chiar vindecare ! Imi pare rau pt ce ati patimit d-na Silbi, incercati sa va rugati zilnic Sf Nectarie si Sf Ioan Rusul care sunt ocrotitorii si nu de putine ori vindecatorii celor suferinzi de cancer ! Chiar va sfatuiesc sa mergeti la Man Radu-Voda sau chiar in insula Eghina la moastele Sf Nectarie ! Cititi-i acatistul zilnic timp de 40 de zile, pt a capata ocrotire si ajutor inclusiv in acest sistem destul de complicat al sanatatii de la noi !

'pentru stevens: esti din ce in ce mai amuzant in lucrurile pe care le spui, cum ar fi aia cu 'glioblastomul simplu'. sa intelegem ca exista si glioblastom compus sau complicat sau cum ? este clar ca nu stii decat vreo 50 de cuvinte tehnice din medicina/oncologie, asta e toata stiinta ta, si restul PUI DE LA TINE'..

Raul intr-adevar am intrat mai demult pe un site specializat pe cancere cerebrale si nu am retinut exact denumirea si semnificatia pt fiecare tip in parte ! Am fost indus putin in eroare de o discutie particulara in care era vorba de un cancer mai ramificat, cu niste prelungiri care este mai greu de operat ! INSA ce am retinut imediat de pe acel sait este ca NU EXISTA INCA un tratament standard si EFICIENT pt glioblastoame si astrocitoame ! La toate subtipurile scrie operatie, raze si...trialuri, trialuri, adica incercari de noi tratamente ! Mai mult ! Se spune clar acolo ca ORICE TRATAMENT NOU care se dovedeste mai eficient DEVINE AUTOMAT STANDARD de acum inainte !

Deci nu inteleg pe ce va bazati voi criticile sau aparenta siguranta ! Tratamentul se cauta inca, totul este deschis cercetarii si inovarii, iar eu asta am incercat sa fac cu umilele mele mijloace si capacitati !
Informez lumea si cred ca sunt pe drumul cel bun, ca orientare ! In ce va priveste pe voi oncologii cred ca 8 sau 10 lei de consultatie de la stat este suficient pt eficienta dovedita cu tratamentele actuale ! Mai sapati, mai sapati !
Mai fericit esti tu ca o faci gratis aici si doar pt asta te respect !..Dextere ! :))
0
11-10-2012, ora 20:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, sincer nu am nevoie de respectul tau. inteleg ca esti o persoana intre doua varste cu mult timp liber si cu un usor delir religios (cu sfintii si acatistele tale), dar daca tu crezi ca sa preiei informatie nefiltrata si sa citesti ce ti se pare mai interesant de pe internet inseamna CERCETARE... pai te afli intr-o situatie similara unui absolvent eminent de clasa intai care vrea sa dea la facultate. cam asta e nivelul tau.

iar cand vine vorba de bani pentru lucruri necertificate, aici devine evidenta sarlatania. un lucru NECERTIFICAT nu merita nici un ban. ca de exemplu aceste incercari cretine cu pH therapy si alcalinizare. chiar daca sunt bune, chiar daca nu, sunt NECERTIFICATE si deci oamenii care le practica NU merita nici un ban, ca sa nu mai vorbim de 42 de mii de euro. devine evident ca omul e DOAR un sarlatan cu ochii dupa bani. prin contrast, oamenii care se inscriu in trialuri oncologice adevarate nu trebuie sa plateasca nimanui nici un ban. iata diferenta fundamentala!

pH therapy este deci o minciuna si nu are legatura cu medicina sau vreo sansa la sanatate. este menita doar sa ia banii celor creduli de catre niste sarlatani. asta e tot. daca ar exista vreun adevar (macar si o farama), si intr-adevar un secret eficient si simplu despre cum se trateaza cancerul, ar aparea imediat pe internet, cu acces liber si gratuit pentru toata lumea si nimeni n-ar mai trebui sa sufere. dar nu este asa. ca atare niste suboameni vor sa profite de asta si sa faca bani, ei insisi nemeritand nici sa aiba dupa ce sa bea apa, nu doar datorita imoralitatii lor ci si pentru ca nu sunt buni la nimic pe lumea asta, decat poate sa insele oamenii. ca atare, stevens, nu vad de ce te grabesti asa tare sa faci parte dintre ei... si sa mai si afirmi asta sus si tare.
0
11-10-2012, ora 21:44
luminella
Nu este medic/terapeut
luminella
Buna seara tuturor,
mesaj pt d-na SILBI
vis-a-vis de cei 300.mil cheltuite la Bagdasar, v-as intreba daca doriti sa raspundeti cam cit timp a ti stat la Bagdasar asa incit sa cheltuiti atitia bani?vi s-au cerut acesti bani?Mi se pare o suma exagerata.si daca v ati permis sa-i cheltuiti inseamna ca i-ati avut totusi...repet mi se pare o suma foarte mare si ar fi bine sa fiti mai rezervata cind faceti astfel de afirmatii ca poate unii oameni renunta sa mai ajunga la spital cind aud de aceste sume.
un renumit medic roman a spus pe un post de televiziune ca:"OAMENII FAC PRETURILE IN SPITAL NU MEDICII"si din cite am vazut si auzit chiar pe la persoane apropiate rezulta ca a avut dreptate.
Am o postare cred pe la inceputul lunii septembrie in care spuneam ca si mama mea a fost operata la Bagdasar(dar nu am cheltuit atitia bani nici pe departe) pe 1 sept 2011, in virsta de 72 de ani impliniti care actualmente este ok tratata fiind de medici romani cu tratamentul standard ptr glioblastom.Nu stiu cit timp ii va fi bine, dar deocamdata ne bucuram unii de ceilati asa cum putem.
Va rog sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa intru in polemica cu d-voastra si cu nimeni altcineva asa cum vad ca se practica pe acest forum de ceva timp.
0
11-10-2012, ora 21:55
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Sandra McCarty, 53, from Victoria, Pia Bosso, 68, from New South Wales, Perth woman Sandra Kokalis, 52, and Deborah Gruber, 42, from New York, underwent the treatment at the Perth home of Dr Alexandra Boyd.

All four women died about two weeks after being rushed to hospital with various symptoms, including gastrointestinal bleeding and seizures.

Perth man Carmelo Vinciullo, 29, also underwent Dr Sartori's treatment in May 2005 but stopped after he felt unbearable pain. He died in July following respiratory failure.

Read more: http://www.news.com.au/breaking-news/hellfried-sartori-hid-criminal-record-to-practise-in-australia/story-e6frfku0-1225956730443#ixzz291BQklAf

Mai multe aici: http://www.smh.com.au/lifestyle/life/cured-cancer-patients-died-court-told-20101119-180z9.html
Am incheiat discutia despre acel animal. Orice spui, orice faci, sartori nu mai merita niciun cuvant in plus.
0
11-10-2012, ora 23:03
silbi
Nu este medic/terapeut
silbi
D-le Raul poate m-am exprimat gresitt sau din cauza ca sunt necajita am fost incooerenta, despre sumele cheltuite credeti-ma ca nu au importanta cand vrei si ai face orice pt cel drag, am scris-o pt oamenii simplii si necajiti care nu au acesti bani sa nu mai dea spagi pt ca oricum sunt tratati cu aceeasi indiferenta.din pacate, suntem o tara saraca este adevarat cu un sistem de sanatate prost condus, prost gestionat si construit...dar asta este tara in care traim, nu putem emigra cu totii.si asa este AVETI DREPTATE NU EXISTA DECAT GLIOBLASOTOM CA DIAGNOSTIC SI ATAT, nu compus, necompus, grad 1 sau 4 concluzia este aceeasi nu te asteapta decat decesul...si durata zilelor pe care le mai ai de trait...din pacate asta este adevarul.eu l-am acceptat, nu vreau decat sa lupt sa-i prelungesc viata fratelui meu si daca pot o viata de calitate fara prea multa suferinta fizica.si bineinteles ca sper ca el sa fie minunea medicale care depaseste orice statistici...seara buna tuturor!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
818 comentarii 1 2 ..... 202122 ..... 27 28 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.