glaucom

22-10-2005
noade
Nu este medic/terapeut
noade
in urma unui accident suferit in urma cu aproximativ patru ani, tatal meu a suferit o operatie la ochiul stang pentru tripla ruptura de retine si cataracta...in urma acestei operatii totul a fost ok, vederea si-a revenit insa dupa doi ani si jumatate brusc, ochiul a inceput sa-l doara..dupa nenumarate investigatii i s-a pus diagnostic de glaucom..ce nu stiu este tipul de glaucom pe care l-a dobandit insa cert e ca nu i-a afectat decat ochiul operat..intrebarea mea este : se poate pensiona un astfel de pacient cu handicap ? si daca da, ce investigatii sunt necesare ? multumesc
1 comentarii
0
05-12-2005, ora 00:00
bmanu
Nu este medic/terapeut
bmanu
Glaucomul dobandit de tatal dumneavoastra este unul secundar, cel mai probabil traumatismului.M-ar interesa daca s-a instalat si scaderea de vedere pe ochiul operat si care este situatia pe celalat ochi? In functie de acuitatea vizuala, daca este foarte scazuta, se poate lua in considerare o pensionare.Oricum va fi nevoie de o perioada indelungata de spitalizare sau de spitalizari repetate in serviciul de oftalmologie si cam dupa 90 de zile de concediu medical neintrerupt se poate adresa la o comisie de expertiza a capacitatii de munca.Trebuie sa luati legatura cu medicul oftalmolog care il trateaza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.