Gangrena măsea
Buna seara! Va rog sa ma ajutaţi cu un răspuns! Am fost purtătoare de aparat dentar timp de 8 ani timp in care mi s-au extras premolarii pentru o chestie de estetica. In 2013 mi s-a scos aparatul dentar iar in urma cu câteva luni am mers pentru o carie la molar. Doamna doctor mi-a umblat putin pe canale si mi-a pus un pansament. Nu am mai ajuns la nicio programare deoarece mi-am mutat domiciliul. Acum o săptămana mi s-a rupt jumătate din măsea si a început sa ma doare îngrozitor. Mi-am facut imediat programare la un cabinet stomatologic. Aici doamna doctor m-a trimis la o radiografie si mi-a spus ca aceasta măsea este in gangrena. A spus ca trebuie sa merg la un chirurg sa imi indeperteze rădăcina deoarece extracţia nu poate fi făcută din cauza ca am purtat aparat dentar si mi vor deplasa dintii. Dumneaei a zis ca mai întâi de toate încearcă fara a se ajunge la chirurg si sa imi cureţe canalele cu cloramina si sa imi aplice hidroxil de calciu. Mi-a zis ca daca imi va zvâcni maseaua sa scot pansamentul si sa merg a doua zi la chirurg sa ma vadă. Pana acum nu am avut nicio durere. Menţionez ca a fost prima şedinta cu cloramina si hidroxidul de calciu.
Va rog sa imi spuneti daca poate fi salvata maseaua fara intervenţia chirurgului.
Va multumesc!!
Va rog sa imi spuneti daca poate fi salvata maseaua fara intervenţia chirurgului.
Va multumesc!!
1 comentarii
Buna ziua!
Depinde de foarte multi factori daca maseau poate fi salvata sau nu.Va rog sa ne trimite-ti o radiografie recenta ca sa va putem spune mai multe.Maselele care au gangrena pot fi tratate sau nu.Insa pot exista alte variante de a salva maseaua, cum ar fi rezectie apicala.Recomandarea mea ar fi sa explorati toate variantele existente si abia decideti sa scoate-ti maseaua, Insa nu va pot spune mai multe fara un consult si o radiografie recenta.Si da, daca se va ajunge la extractie trebuie luat in calcul ce anume se va face in acel spatiul si cum mentineti spatiul acela ca dintii sa nu migreze, acel spatiu edentat va fi nevoit sa fie "umplut" cu ceva.
Depinde de foarte multi factori daca maseau poate fi salvata sau nu.Va rog sa ne trimite-ti o radiografie recenta ca sa va putem spune mai multe.Maselele care au gangrena pot fi tratate sau nu.Insa pot exista alte variante de a salva maseaua, cum ar fi rezectie apicala.Recomandarea mea ar fi sa explorati toate variantele existente si abia decideti sa scoate-ti maseaua, Insa nu va pot spune mai multe fara un consult si o radiografie recenta.Si da, daca se va ajunge la extractie trebuie luat in calcul ce anume se va face in acel spatiul si cum mentineti spatiul acela ca dintii sa nu migreze, acel spatiu edentat va fi nevoit sa fie "umplut" cu ceva.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: gangrena dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: