Fumat pasiv

24-12-2023
Johny129
Nu este medic/terapeut
Johny129
Buna TPU simt ca innebunesc
Tatal meu a inceput sa fumeze in casa… s-a lasat o zi apoi azi a reluat o iarasi in bucatarie… de atatea ori i-am spus sa lase fumatul in casa macar ca nu-mi place sa inhalez fumul ala in plamani mai ales ca sunt si un pic ipohondru si mereu ma gandesc la asta. Fumeaza in bucatarie ok dar tot aceeasi casa e tot interior e… usile nu sunt ermetice si degeaba sunt inchise ca tot vine in camera in care e lipita de bucatarie… si mai si dorm in camera aia. Ce fac? Am patit oare ceva la plamani ca tot simt ca o raguseala enervanta, bine asta o simteam si inainte nu de la fum dar cand stiu si constientizez mirosul ala de fum mai tare simt chestia aia raguseala plus ceva ciudat la plamani sau gat nici nu-mi dau seama
Si multi nervi. Pana de curand nu puteam nici manca acum am rezolvat problema asta oarecum (revine la stres recurenta un pic) si am dat de alta. In camera miroase numai a tigari efectiv. Nu stau in bucatarie cu el doamne fereste atata mai lipseste dar e destul ca stau intr o camera cu usi care nu sunt inchise bine ca nu sunt ermetice si se simte numai miros de fum de tigara. Am deschis geamul si tot se mai simte. Mi e frica sa nu patesc ceva la plamani. Ma gandesc ca si dorm cu pernele si cu paturile alea din camera imbacsite de fumul de tigara venit din bucatarie. Intrebarea e ce fac? Solutii? O fi ceva grav? Mi am intrebat doctorita si a zis ca asta cica nu e fumat pasiv ca fumatul pasiv inseamna sa stai efectiv cu el in camera si cu geamu inchis, e alta camera dar aceeasi incapere si sunt aproape si usi neinchise ermetic. Ok geamurile se cam deschid dar degeaba. Si trec prin bucatarie sa ma duc la baie simt ca ma apuca groaza efectiv. Cum se va duce mirosul ala? Simt ca tot fumul ala cand inspir adanc se duce drept in plamani. Evit cat pot dar tot inhalez. Ba inca doctorita imi mai si zice ca nu e nimic desi eu simt miros de fum de tigara cum intra efectiv in gat nas plamani sau ce Doamne iarta ma e. Multumesc. Unde mai pun ca mai vin si ai mei pe aici prin treacat si efectiv le put si hainele a tigari… cred ca e clar ca o sa fac ceva la plamani si asta din vina lor, nu?
7 comentarii
0
25-12-2023, ora 17:56
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu. Nu sta in aceeasi camera cu el cand fumeaza. E suficient.
Si tine usile inchise.
Aeriseste cand poti.
Acum nu face din tantar armasar...
0
26-12-2023, ora 12:17
Johny129
Nu este medic/terapeut
Johny129
Faza e ca ma enerveaza ca usile astea nu sunt ok ca se inchid ele dar mirosul tot patrunde pe dedesubt si pe deasupra… nu sunt usi care sa se inchida ermetic sunt de alea proaste… plus ca oricum mai e tranzit se mai trece pe acolo si se tot deschide inchide samd… deci na mirosul patrunde ceva. Am tot citit ca cica ar putea sa se lipeasca mirosul de perne de tesaturi de nush ce.. oare sa se fi impregnat in paturile si pernele astea unde dorm? Totusi nu fumeaza in camera asta ci in bucatarie dar na mirosul care vine oare sa se impregneze in tesaturile astea? Cand o pun pe mama sa le miroase tot zice ca nu miroase nimic desi mie mi se pare altceva… oricum chestia asta cu fumatul in bucatarie e mai mult toamna si iarna cand vine vara o face afara.
0
26-12-2023, ora 15:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Schimba lenjeria saptamanal.
0
26-12-2023, ora 17:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Baga si un purfix la usa ca sa nu mai intre fumul.
0
27-12-2023, ora 16:44
Johny129
Nu este medic/terapeut
Johny129
Mi am intrebat doctorita si mi a zis ca fumatul pasiv e atunci cand stai cu el in aceeasi camera in timp ce fumeaza… ca daca stau in alta camera e ok chiar daca intra un pic de fum sau asa… dar eu ma intreb daca el ar fuma afara de ex si ar veni dupa ce gata de fumat si miroase a fum a tigari samd si trece prin fata mea o fi grav? Asa n ai cum sa te feresti complet… si la scoala poate veni unu din pauza in clasa si sa miroasa a fum tigari samd si sa stai cu el in banca… cum dracului sa te feresti de mirosul asta ca e absolut imposibil in societate… ok sa zicem ca nu stau cu el in camera sau afara sau nu stiu… dar ce dracu sa fac daca inhalez miros asa? Sa schimb lenjeriile pt ca a trecut prin fata mea si mirosea a fum sa zicem? Sau nu stiu… canile cu apa ceai si ce mai am eu. Pai asa si la restaurant daca te duci, iti baga barmanul apa in pahar sau ciorba si e fumator… tocmai venise dupa o tigara de afara. Nu ii inhalezi fumu? Nu bei dupa pahar pregatit de el sau sa mananci dupa tesatura aia pe masa… sau mai stiu eu ce. Intreb si eu…
0
28-12-2023, ora 09:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Fumatul pasiv e cand stai cu el in camera atunci cand fumeaza. In rest nu ai nimic. Nu exagera.
0
28-12-2023, ora 19:03
Johny129
Nu este medic/terapeut
Johny129
Da dar exagerarea asta de unde provine provine tot de la o gramada de ciudati de pe internet… intrebasem pe un alt site si mi s a spus ca nu e bine, ca e naspa ca nu stiu ce… dar asa daca de ex ar veni un prieten la mine si ar sta 3 zile sa zicem… ar fuma cele 3 zile si dupa ar pleca… ar fi chiar atat de grav incat sa ma duc sa duc pernele afara sa le spal sa nu stiu ce? Eu zic ca trebuie fum constant ca sa se impregneze in tesaturi si in principiu in aceeasi camera nu asa cateva zile… dar astia pe net zic altceva… asa am fi toti bolnavi de plamani ca nu stiu daca exista om pe pamantul asta sa nu fi inhalat deloc fum din casa sau de pe perne lenjerii sau ce o mai fi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legislația pentru combaterea fumatului în spațiile publice închise salvează vieți!
  • Fumatul pasiv reduce bariera imunologică și poate accelera dezvoltarea tumorilor
  • Ce efecte are fumatul pasiv la copii?
  • Fumatul pasiv asociat cu creșteri semnificative ale riscului de apariție a nouă efecte asupra sănătății, inclusiv cancer pulmonar și mamar
  • Fumatul pasiv crește riscul de cancer de sân cu 24% pentru femei
  •