Frica de zgomot

Buna seara, poate o sa sune ciudat, dar de cativa ani (5ani) am o stare de nervozitate si agitatie, cand aud zgomot in casa unde sunt.Sunt ff deranjant se zgomotul produs de vecini(tv, alergat prin casa etc ) plus ma apuca o stare de agitatie daca aud muzica!!Am ajuns sa ma mut la ultimul etaj din acesta cauza, am cosmaruri cand ma gandesc ca vine weekendul si lumea face zgomot..Daca plecam in vacanta, camera de la hotel trebuie sa fie la ultimul etaj etc..daca iesim la restaurant sau club..nu sunt deranjat de zgomot, dar cand sunt acasa sau in co..si aud muzica ma apuca o durere de cap, tranpiratiile, stare de agitatie..simt ca imi vine sa ma arunc de la etaj.
Stiu ca suna aiurea.dar..nu stiu ce sa mai fac..am.fost la psiholog, am primit niste tablete carw m ai rau mi au facut..Aveti idee?o recomndare de un doctor ok?orice..multumesc.
Stiu ca suna aiurea.dar..nu stiu ce sa mai fac..am.fost la psiholog, am primit niste tablete carw m ai rau mi au facut..Aveti idee?o recomndare de un doctor ok?orice..multumesc.
6 comentarii

Buna ziua,
Psihologul nu va poate da medicamente. Poate ati mers la psihiatru. Puteti face niste investigatii medicale pe latura ORL si neurologie. Dacă totul iese bine, probabil suferiti de anxietate si ar fi indicat sa urmați sedinte de terapie psihologica.
Psihologul nu va poate da medicamente. Poate ati mers la psihiatru. Puteti face niste investigatii medicale pe latura ORL si neurologie. Dacă totul iese bine, probabil suferiti de anxietate si ar fi indicat sa urmați sedinte de terapie psihologica.

Buna ziua ce tablete ați primit de la psiholog?

Buna seara,
multumesc ptr raspunsuri.
Nu mai tin exact ce medicamente, reteta a fost oprita de famarcista.
Stiu doar ca aceste pastile imi dadeau o stare de somnolenta toata ziua.Aveti dreptate, am fost la psihiatru initial(am plecat cu reteta de pastile), dupa un an am fost la psiholog..dar dupa 1 sedinta am renuntat..am considerat ca este pierdere de timp.
Am un job ok la o multinationala, un copil si o sotie minunata.Nu inteleg de ce am acesta problema.Probabil totul se trage din perioada adolescentei..
Sincer am nevoie de pastile, pur si simplu viata familiei este distrusa in multe momente din acesta cauza.
Multumesc
multumesc ptr raspunsuri.
Nu mai tin exact ce medicamente, reteta a fost oprita de famarcista.
Stiu doar ca aceste pastile imi dadeau o stare de somnolenta toata ziua.Aveti dreptate, am fost la psihiatru initial(am plecat cu reteta de pastile), dupa un an am fost la psiholog..dar dupa 1 sedinta am renuntat..am considerat ca este pierdere de timp.
Am un job ok la o multinationala, un copil si o sotie minunata.Nu inteleg de ce am acesta problema.Probabil totul se trage din perioada adolescentei..
Sincer am nevoie de pastile, pur si simplu viata familiei este distrusa in multe momente din acesta cauza.
Multumesc

Buna seara,
Din pacate, foarte multe persoane renunta la terapie psihologica dupa o singură sedinta deoarece se așteaptă la rezultate foarte rapide, iar acestea vin in timp, după mai multe sedinte. Inclusiv, tratamentul psihiatric își face efectul in timp, nu de la prima pastila, printre primele efecte ale medicatiei fiind somnolența pe care ati mentionat-o. Consultați un doctor psihiatru si începeți sedinte de consiliere psihologică. Acestea va vor ajuta sa identificați cauzele emotionale ale anxietatii dvs. si sa va puteti raporta diferit la situațiile anxiogene. Daca nu va simțiți bine cu un psiholog, mergeți la altcineva, dar nu renunțați la terapie. În urma imbinarii tratamentului medicamentos cu ședințele psihologice veti avea rezultate foarte bune.
Din pacate, foarte multe persoane renunta la terapie psihologica dupa o singură sedinta deoarece se așteaptă la rezultate foarte rapide, iar acestea vin in timp, după mai multe sedinte. Inclusiv, tratamentul psihiatric își face efectul in timp, nu de la prima pastila, printre primele efecte ale medicatiei fiind somnolența pe care ati mentionat-o. Consultați un doctor psihiatru si începeți sedinte de consiliere psihologică. Acestea va vor ajuta sa identificați cauzele emotionale ale anxietatii dvs. si sa va puteti raporta diferit la situațiile anxiogene. Daca nu va simțiți bine cu un psiholog, mergeți la altcineva, dar nu renunțați la terapie. În urma imbinarii tratamentului medicamentos cu ședințele psihologice veti avea rezultate foarte bune.

Terapia rezolvă problemele pe termen lung, pentru că umblă la cauzele problemei. Rezultate mai rapide se obțin cu terapia cognitiv-comportamentală, pentru că are tehnici precum desensibilizarea sistematică care te ajută să depășești acea fobie care a fost instalată probabil într-un moment în care te-a afectat ceva emoțional. Nu obții rezultate peste noapte, dar ai încredere că poți depăși situația care te afectează.

Si sugestia mea e sa nu renunti la psihoterapie Nicusor daca nu ai fost multumit de prima experienta.te poate ajuta considerabil
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Iritabilitate la sunete, atingeri, senzatii de nervozitate si sensibilitate dentara
- 12Nervozitate provocata de zgomot vecin
- 1Nnepotel de 7 ani nu suporta zgomotul tare
- 1Nu suporta zgomotul tare
- 2Mi-e teama de zgomote
- 0Anumite zgomote mi se par foarte iritante
Mai multe informații despre: sensibilitate la zgomote
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: