Formatiune nodulara 4, 5| 3, 5 cm la san

18-02-2011
iuliadavid
Nu este medic/terapeut
iuliadavid
Buna ziua va doresc!
Am 50 ani iar rezultatul mamografiei mele este: sani structura densa, eterogena San dr. cadran sup paraovolar dormatiune nodulara 4, 5 cm / 3, 5 cm, densitate crescuta, ovalara cu axul lung orientat spre mamelon. Opacitati nodulare cu diam max 1 cm situate superior si extern san stg.
Am luat din 2004 tratament de substitutie hormonala deoarece la 43 ani am intrat la menopauza si simptomele erau ff accentuate, iar riscul de osteoporoza mare simptome de smasmofilie, ininte de menopauza.
Nu am dureri, nici deformatii ale sanului, pielea e ok, fara secretii, totul pare ok.
E posibil sa scap fara chirurgie?
Incotro sa merg? M-as gandi la Cluj, cred ca au un istoric in acest domeniu feminin...
Va astept sfatul.
6 comentarii
0
19-04-2011, ora 02:50
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
IULIA, m-ar interesa si pe mine ce ai facut pana la urma cu problema ta, deoarece si eu am un asemenea nodul la sanul stang, l-ai operat ?ce era?un fibroadenom?am si eu varsta ta si mi-am descoperit de curand un asemenea nodul, sunt tare speriata.Daca ai putea sa-mi raspunzi, ti-as fi tare recunoascatoare.Multumesc!
0
19-04-2011, ora 09:41
iuliadavid
Nu este medic/terapeut
iuliadavid
M-am programat la un consult la Cluj ( cam cu o luna inainte) la d-ul dr. Eniu Alexandru, la tel. 0264.598363, am mers cu eco si mamografia la mine, facusem si ceva analize (VSH, proteina C reactiva, hemoleucograma completa) am luat la prima ora biletel de la d-na asistenta Gabi cu care am mers la parter si mi-amdeschis fisa (la o coada f mare) apoi am asteptat la consult (et.2) ; mi-a facut o punctie, si dupa o sapt am sunat sa aflu rezultatul analizei, acesta a fost ok se pare pt ca mi s-a recomandat doarsa vin la 6 luni la control, o monitorizare, si nici un tratament. Era un nodul cu lichid. Trebuie facut acest consult asigurator, caci nu te poti lua dupa diagnosticul altuia, daca ai posibilitatea, fii curajoasa si fa-ti aceasta verificare, si nu intarzia. Iti doresc sanatate! gasesti tot ce trebuie sa stii ( acte, program, tel) pe site-ul www.iocn.ro. Sanatate si toate bune!
0
19-04-2011, ora 11:51
maurica
Nu este medic/terapeut
maurica
multumesc Iulia, iti doresc multa sanatate.Am sa ma duc si eu sa-mi fac un eco.Trag sperante sa nu fie nimic grav.Vroiam sa stiu doar daca la varsta asta pot aparea chisuri sau fibroadenoame, pt ca toate statisticile spun ca astea apar mai mult la femeile pana in 40 de ani, mai rar 50.Inc.a odata multumesc.
0
20-04-2011, ora 09:29
laura63
Nu este medic/terapeut
laura63
Draga iuliadavid!

Trebuie sa mergi la un mergi la un ginecolog bun sau intr-o clinica de obstretica-ginecologie care au experienta si in consultatii senologice, ptr ca aceste formatiuni aparute nu sunt normale la aceasta virsta.
Esti la menopauza?
Iti spun din propria mea experienta. Am 3 opertii la sin.2 la sinul drept, au fost noduli benigni si la sinul sting am avut un canal galactofor dilatat care secreta ceva sangvinoloent de culoare maronie-op cu rezultat bun )
Dac este cazul sa se intervina chirurgical nu va speriati ca nu este grea operatia, a doua zii va da drumul acasa.
Va rog, nu este de ignorat.
Pot sa va dau un exemplu, colegamea, era la menopauza si avea 50 de ani.Vazindu-ma ca merg la control mereu ma rugat sa-i fac si ei o programare.
Ce sa va spun ca pot sa zic ca a avut fff mare noroc.
La consult senologic si dupa o sonoelastografie au depistato cu cancer.
Desi era mic cit bobol de orez a fost foarte periculos.
A scos nodulul cu problema (nu sinul) a facut 2 sedinte de chimioterapie si 10 de radioterapie dar cee mai usoare, si acum este ffff bine.
Deci nu conteaza pina la urma marimea.
La menopauza trebuie mers frecvent la consultatii.
Daca va intereseaza va pot recomanda o clinica in Bucuresti
0
20-04-2011, ora 09:33
laura63
Nu este medic/terapeut
laura63
iuliadavid!
scuze ptr greselile de otogarfie, leptopul imi face probleme.
Multa sanatate si zile frumoase de primavara!
0
10-10-2018, ora 18:02
Simo 1234
Nu este medic/terapeut
Simo 1234
Buna ziua...am 40 ani si de curand am descoperit un nodul deasupra la mamelon...mic...la eco are 4 mm si la mamografie 1 cm. San stang pe incidenta cc in cadrul central se evidentiaza o opacitate cu diametrul de 1 cm si conturul partial imprecis delimitat dar acoperit de tesut glandular inconjurat.Birads 0.Am facut si un ct abdomen torace pelvis si nu am nimic am vorbit cu doctora cand mi l-a interpretat nodulul care il am nu se vede la ct.Axile fara adenopatii.Intrebarea mea este daca trebuie sa ma ingrijorez sau nu avand in vedere ca am un baietel de 9 ani si imi trec prin cap numai ganduri rele. Ar trebui sa ma operez? Multumesc frumos astept raspunsul dvs!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: