Fistula de arc branhial

16-07-2024
Simona contiu
Nu este medic/terapeut
Simona contiu
Am o fetita de 2 luni diagnosticata cu fistula de arc branhial. Ni sa zis ca trebuie interventie chirurgicala dupa 6 luni. Ce parere aveti? E devreme e tarziu? Se inchide de la sine ? Un medic renumit in asa ceva daca cunoasteti pt recomandare

Multumesc
1 comentarii
0
16-07-2024, ora 08:11
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Fistula de arc branhiogen este o anomalie congenitală care apare din dezvoltarea anormală a arcurilor branhiene și fisurilor din timpul vieții intrauterine. Acest tip de fistulă nu se închide de la sine și de obicei necesită intervenție chirurgicală pentru a fi eliminată, deoarece poate duce la infecții repetate și alte complicații.

Decizia privind momentul optim pentru intervenția chirurgicală este adesea influențată de mai mulți factori, inclusiv starea generală de sănătate a copilului, prezența simptomelor sau a infecțiilor, și riscurile asociate cu procedura chirurgicală la o vârstă fragedă. De obicei, chirurgii preferă să aștepte până când copilul este puțin mai mare și mai stabil din punct de vedere fiziologic pentru a reduce riscurile asociate cu anestezia și intervenția chirurgicală.

Recomandarea de a aștepta până la vârsta de 6 luni poate fi bazată pe următoarele considerente:
- Dezvoltare stabilă: La 6 luni, copiii sunt de obicei mai dezvoltați fiziologic, ceea ce poate facilita gestionarea anesteziei și recuperarea post-operatorie.
- Monitorizare pentru infecții: Așteptarea permite medicilor să monitorizeze dacă fistula provoacă infecții sau alte probleme care ar putea necesita o intervenție mai timpurie.
- Planificare și pregătire chirurgicală: Acest interval oferă timp suficient pentru planificarea amănunțită a chirurgiei, inclusiv realizarea tuturor investigațiilor necesare în prealabil.

Totuși, dacă sunt semne de infecție sau alte complicații, medicul poate recomanda o intervenție mai timpurie. Este important să discutați cu chirurgul pediatru și cu echipa de specialiști care o monitorizează pe fetița dumneavoastră pentru a înțelege motivele din spatele planului de tratament propus și pentru a vă asigura că toate aspectele legate de sănătatea ei sunt adecvat adresate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: