ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Fibroscopie ORL

14-03-2016
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
Urmeaza sa fac miercuri o fibroscopie nazala pentru a se vedea de ce racesc mereu in nazofaringe. Si am si eu cateva intrebari:
1) este dureroasa sau incomoda aceasta operatie?
2) ce restrictii am inaintea ei? Am voie sa mananc sa beau? sa imi pun picaturi in nas daca am nasul infundat?
3) se foloseste anestezie? Doctorul a zis ca o sa se uite doar in spatele nasului, nu intra in bronhii, sinusuri etc.
8 comentarii
0
14-03-2016, ora 18:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. putin incomoda
2 nu e cazul sa fi mancat...fiindca atingeriedin rinofaringe duc la rectii de greata si voma
nasul trebuei sa fie desfundat
3da
4. Racelile frecventele a mucosei faringelui..sunt NUmia de la un refux gastro-esofagian si alimentatie incorecta
0
15-03-2016, ora 12:07
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
Multumesc pt raspuns.
Se da cu spray anestezic in nas inainte de introducerea fibroscopului?
Eu am BRGE din 2011 tin un regim alimentar cat de cat, dar acum tind sa cred ca e mai mult de la sinuzita, infectia din sinsuri imi curge pe gat si irita mucoasa.
Vroiam sa va mai intreb, se poate ca o sinuzita sa dea stari de oboseala/epuizare, ameteli ?
0
15-03-2016, ora 18:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 BRGE.. inafara de acidul care urca si iriita faringele..duce la Indigestie, malabsorbtie intestinala
asta inseamna ca organismul este intoxicat si duce lipsa de nutrientii necesari care nu se absorb din intestine
de aici pot aparea si oboseala.si probleme endocrine, tiroida, circulatie proata cerebrala..s.a
2. Eliminare mucusului prin mucoase..nasale, sinusale... poate fi deasemenea strict egata de alimentele Producatoare de Mucus...lactate, glutenul... care nu sunt digerate corect inintestn si organismul este nevoit sa le elimine prin mucoase
0
15-03-2016, ora 18:23
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca ai posibilitate sa.ti imaginezi ceva
O scandura lunga de 2 metri. Bati un cui gros in mijlocul scandurei. scandura carapa de la mijloc cam care 20-30 cm in dreapta si stanga
daca ei un microscop..si te uiti doar la capatul crapaturiii..si analizezi..si investighezi cum de a crapat scandura... poti descoperi ceva micorbi.. pe care sa dai vina..
dar nu o sa.ti dai seama ca a exisat un cui la distanta care a provocat crapatura
0
15-03-2016, ora 18:31
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
Va multumesc pentru raspunsuri :)
Mi-am facut de curand setul complet de analize si absolut toate mi-au iesit in limitele bune, inclusiv tiroida. Cand au inceput problemele cu refluxul la fel toate analizele bune inclusiv un tranzit baritat la care nu s-a depistat BRGE, Helicobacter a iesit negativ si din sange si din coprocultura. Eu am un BRGE atipic fara arsuri sa zic asa(cel putin nu le simt), doar balonare, greata, senzatie de prea plin dupa masa, gura uscata si foarte foarte rar simt pe gat o usoara arsura (deobicei noaptea) pe care o calmez imediat cu un maalox. Si cred ca il am pe fond nervos/psihic ( am probleme si cu anxietatea). Am tinut regim alimentar, singurele chestii la care nu am putut sa rentunt au fost tigarile (dar le-am rarit) si din cand in cand cate o bere. Asta e situatia, o sa o duc asa toata viata, nu cred ca se mai poate schimba ceva daca nu s-a schimbat in decurs de 5 ani. Pana sa inceapa simptomele in 2011 nu am avut nici o problema de stomac.
0
15-03-2016, ora 18:37
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
poti sa faci si o colonoscopie
sa renunti in totalitate la lactate si sa reduci drastic fainoasele si citricele
0
15-03-2016, ora 18:39
tudy88
Nu este medic/terapeut
tudy88
Eu imi faci griji maine pentru o fibroscopie daca o sa le vomit pe acolo sau nu... La colonoscopie/endoscopie ar trebui neaparat sa fac anestezie totala, altfel nu as suporta-o.
Citrice si lactate si iute nu mai mananc de 5 ani de zile...
0
21-10-2018, ora 14:30
Andre1234
Nu este medic/terapeut
Andre1234
Buna! Am aceiași problema o am si eu, cu precizarea ca încă nu am fost la gastroenterolog. Ai reușit sa rezolvi problema? O zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: fibroscopia

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pregatirea pacientului pentru fibroscopia nazală
  •