fibroadenom mamar
Buna ziua.
In urma unei ecografii mamare, mi s-a descoperit o tumora de aprox. 2 cm, cu urmatoarea descriere: 'formatiune hipoecogena neomogena, cu contur hiperecogen net polilobat, compresibila, cu amplificare acustica posterioara si umbre laterale (BIRADS 2, probabil fibro-adenom).' Fara alte modificari decelabile ecografic.
As dori sa stiu daca aceasta tumora este benigna si cum pot fi sigura de asta (medicul a spus ca este 'probabil' fibroadenom). In plus, mi s-a recomandat extirparea chirurgicala, deoarece doresc sa raman insarcinata in viitorul apropiat (am 39 de ani, nu am copii si nu mai pot astepta prea mult). Este adevarat ca sarcina presupune un risc major de malignizare a unor astfel de formatiuni? Ar trebui sa ma operez sau sa repet ecografia si sa mai cer si alte pareri? Va multumesc.
In urma unei ecografii mamare, mi s-a descoperit o tumora de aprox. 2 cm, cu urmatoarea descriere: 'formatiune hipoecogena neomogena, cu contur hiperecogen net polilobat, compresibila, cu amplificare acustica posterioara si umbre laterale (BIRADS 2, probabil fibro-adenom).' Fara alte modificari decelabile ecografic.
As dori sa stiu daca aceasta tumora este benigna si cum pot fi sigura de asta (medicul a spus ca este 'probabil' fibroadenom). In plus, mi s-a recomandat extirparea chirurgicala, deoarece doresc sa raman insarcinata in viitorul apropiat (am 39 de ani, nu am copii si nu mai pot astepta prea mult). Este adevarat ca sarcina presupune un risc major de malignizare a unor astfel de formatiuni? Ar trebui sa ma operez sau sa repet ecografia si sa mai cer si alte pareri? Va multumesc.
1 comentarii
Veronica, ai facut operatia? Am o situatie asemanatoare, cu doi noduli, nici eu nu stiu ce sa fac. Si mie un doctor mi-a recomandat excizia nodulilor, altul urmarire la 6 luni sau sa-i scot daca ma streseaza si ma gandesc mereu sa nu fie altceva. Cineva in situatie asemanatoare?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2colpita micotica
- 10va rog un sfat! sufar de fibroadenom la ambii sani
- 6Tumora benigna... rediciveaza?
- 2Fibroadenom la san - Ajutati-ma va rog
- 6fibroadenom mamar - tratament, contraindicatii?
- 2Fibroadenom mamar
- 2Fibroadenom mamar
- 9Fibroadenom mamar drept.. este benign?
- 3Fibroadenoame bilaterale
- 0Fibroadenomi mamari
- 0Fibroadenomi mamari
- 0Fibroadenomi mamari
- 2Fibroadenomi mamari
- 1Mamografie
- 0Sterilet mirena - afecteaza nodulii de la piept?
- 1Rog ajutor! Sterilet Mirena si fibroadenom la san
- 1Biopsie biradis 4a
Mai multe informații despre: Fibroadenomul mamar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: