Fetita mea are dimensiuni normale la 7 ani?

02-04-2017
Kazoo
Nu este medic/terapeut
Kazoo
Prietenii mi-au atentia ca dimensiunile fetitei mele sunt prea mari pentru varsta ei, la 7 ani si 3 luni are 138 cm inaltime, talpa piciorului mare (marimea 36 la pantof) perimetrul cranian mare (57 cm), disproportionat insa fata de restul corpului (mai degraba slabuta). Cresterea ei a fost constanta, fara pusee care sa atraga atentia pediatrului. Recent a fost diagnosticata cu o forma usoara de Asperger dar dimensiunile nu au fost pus in discutie dpdv neurologic. Ar trebui sa ma ingrijoreze (si) acest aspect in dezvoltarea ei?
1 comentarii
0
03-04-2017, ora 23:25
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Intr-adevar, toate masuratorile pe care le-ati mentionat depasesc limitele normale pentru aceasta varsta. Daca insa cresterea a fost constanta, aceste masuratori ar fi trebuit sa atraga atentia pediatrului mai devreme si sa fi investigat in acest sens, daca ar fi considerat necesar. Nu ati pomenit insa nimic despre talia dumneavoastra, a parintilor, si nici despre greutatea fetitei (in afara de 'mai degraba slabuta').
Este dificil de spus, necunoscand copilul, daca este pur si simplu vorba despre mostenirea genetica sau sunt necesare investigatii in acest sens (mentionez insa ca sindromul Asperger nu are nici o legatura cu ceea ce descrieti dumneavoastra).
Decizia, in acest caz, ii apartine medicului pediatru care cunoaste cazul si are toate datele necesare.
O seara buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: