Fetita de 4 ani se incordeaza
Buna seara. As avea si eu o problema...am o fetita de 4 ani, care de cand era micuta se incordeaza. In special inainte de culcare, seara sau cand e foarte obosita. Pozitia de incordare este pe burta si isi incruciseaza picioarele pana ce transpira. Credeti ca este ceva grav? Ce as putea face sa o dezvat? Multumesc pentru raspunsuri.
2 comentarii
Buna ziua! Ceea ce descrieti dumeavoastra par a fi crize de ipsatie. Acest diagnostic se regaseste in literatura medicala sub mai multi termeni stiintifici, insa practic inseamna "masturbarea la copil". Acest fenomen se desfasoara diferit de la un copil la altul, fiind uneori greu de recunoscut, putand aparea chiar si la sugari. Stiu ca poate suna socant la varsta aceasta, insa nu va speriati, nu este nici grav, nici anormal. Studiile arata ca pana la 1/3 din copii prezinta acest comportament la un moment dat. Desigur, pentru un diagnostic cert, va sfatuiesc sa vorbiti cu pediatrul fetitei sau cu medicul de familie, explicandu-i in detaliu comportanentul copilului in acele momente.
Nu se pune problema vreunui tratament, distragerea atentiei si explicatiile blande in sensul descurajarii acestui fenomen fiind singurele actiuni recomandate. Cu timpul, aceste crize de ipsatie vor trece.
O zi buna!
Nu se pune problema vreunui tratament, distragerea atentiei si explicatiile blande in sensul descurajarii acestui fenomen fiind singurele actiuni recomandate. Cu timpul, aceste crize de ipsatie vor trece.
O zi buna!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2onanism la copil de 2 ani
- 0mancarime aparat genital
- 5problema delicata: masturbarea la copii
- 13baiatul meu de un anisor si 3 luni strange din picioare
- 18fetita mea se masturbeaza
- 4cand eram mic ma masturbam foarte mult de mai multe ori pe zi si asta zilnic
- 1Masturbare la 5 ani?!
- 15Fetita ce-si flexeaza si incordeaza piciorusele!
- 7fetita mea de 9-10 ani se masturbeaza
- 4Baiatul meu se framanta dupa o intamplare cu un prieten
- 6Despre copii
Mai multe informații despre: masturbarea la copii