Fasceita plantara

21-10-2022
Stan ionela
Nu este medic/terapeut
Stan ionela
Buna ziua.Ma numesc Ionela, am 64 ani, 172 cm si 78kg. Am fasceita plantara picior drept, si nu stiu ce sa fac, pentru ca nu gasesc talonete de silicon, care sa se potriveasca, acea problema fiind localizata chiar in scobitura talpii, si s a format in interiorul fasciei.Pentru ca ma doare cand merg, am calcat defectuos si am dureri la o articulatie langa talpa, unde s a si inflamat si se pare ca am putin lichid si cateva calcifieri. Asta mi s a spus la o ecogrsfie.
Va multumesc!
4 comentarii
0
21-10-2022, ora 13:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua
Ruptura fasciei plantare (si apoi inflamatia la locul rupturii) se datoreaza greutatii excesive si efortului exagerat (pentru aceasta greutate).
Prin urmare, logic, singur solutie este reducerea drastica a efortului (stat in picioare, mers pe jos) si normalizarea greutatii.
Talonetele nu va ajuta la nimic, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
21-10-2022, ora 16:08
Stan ionela
Nu este medic/terapeut
Stan ionela
Multumesc, talonetele le cautam la recomandarea medicului reumatolog, recent am fost diagnosticata cu artrita reumatoida si secundar sindrom sjorgren.
Eu chiar am mers mult, crezand ca ma ajuta.Pe langa repaus, mai pot face ceva?
Va multumesc, si va doresc multa sanatate!
0
21-10-2022, ora 17:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Asa dupa cum va precizam, singura solutie este reducerea drastica a efortului (stat in picioare, mers pe jos) si normalizarea greutatii.
Talonetele nu va ajuta la nimic, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
21-10-2022, ora 19:42
Stan ionela
Nu este medic/terapeut
Stan ionela
Multumesc, mi a fost de un real folos sfatul dumneavoastra, si l voi urma cu sfintenie.V ati rupt din timpul care stiu cat de pretios este, si chiar ajutati!
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Fasceita plantara

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Fasciita plantara - primul ajutor
  •