Fasceita plantara
Buna ziua.Ma numesc Ionela, am 64 ani, 172 cm si 78kg. Am fasceita plantara picior drept, si nu stiu ce sa fac, pentru ca nu gasesc talonete de silicon, care sa se potriveasca, acea problema fiind localizata chiar in scobitura talpii, si s a format in interiorul fasciei.Pentru ca ma doare cand merg, am calcat defectuos si am dureri la o articulatie langa talpa, unde s a si inflamat si se pare ca am putin lichid si cateva calcifieri. Asta mi s a spus la o ecogrsfie.
Va multumesc!
Va multumesc!
4 comentarii
Buna ziua
Ruptura fasciei plantare (si apoi inflamatia la locul rupturii) se datoreaza greutatii excesive si efortului exagerat (pentru aceasta greutate).
Prin urmare, logic, singur solutie este reducerea drastica a efortului (stat in picioare, mers pe jos) si normalizarea greutatii.
Talonetele nu va ajuta la nimic, evident.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Ruptura fasciei plantare (si apoi inflamatia la locul rupturii) se datoreaza greutatii excesive si efortului exagerat (pentru aceasta greutate).
Prin urmare, logic, singur solutie este reducerea drastica a efortului (stat in picioare, mers pe jos) si normalizarea greutatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Multumesc, talonetele le cautam la recomandarea medicului reumatolog, recent am fost diagnosticata cu artrita reumatoida si secundar sindrom sjorgren.
Eu chiar am mers mult, crezand ca ma ajuta.Pe langa repaus, mai pot face ceva?
Va multumesc, si va doresc multa sanatate!
Eu chiar am mers mult, crezand ca ma ajuta.Pe langa repaus, mai pot face ceva?
Va multumesc, si va doresc multa sanatate!
Asa dupa cum va precizam, singura solutie este reducerea drastica a efortului (stat in picioare, mers pe jos) si normalizarea greutatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Multumesc, mi a fost de un real folos sfatul dumneavoastra, si l voi urma cu sfintenie.V ati rupt din timpul care stiu cat de pretios este, si chiar ajutati!
Multa sanatate!
Multa sanatate!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Fasceita plantara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: