Exudat faringian pozitiv
Buna ziua,
Weekendul trecut am avut contact cu un copilas care intre timp, din ce am inteles de la tatal lui, si-a facut acest exudat faringian care a iesit pozitiv. Nu am inteles prea bine ce este, insa din ce am citit si din ce a zis si el, poate sa aiba scarlatina.
Imi puteti da mai multe detalii? As putea sa ma contaminez si eu?
Multumesc frumos
Weekendul trecut am avut contact cu un copilas care intre timp, din ce am inteles de la tatal lui, si-a facut acest exudat faringian care a iesit pozitiv. Nu am inteles prea bine ce este, insa din ce am citit si din ce a zis si el, poate sa aiba scarlatina.
Imi puteti da mai multe detalii? As putea sa ma contaminez si eu?
Multumesc frumos
3 comentarii
Buna ziua
Da, scarlatina este o boala infectioasa acuta contagioasa.
Se considera ca 30-40 % dintre indivizii contacti cu sursa de Streptococ Pyogen fac scarlatina. Asta presupune sa fi venit in contact cu picaturile de secretii nazale, salivare, cu obiecte contaminate, etc., de la copilul cu scarlatina.
Sa speram ca nu faceti parte din acel procentaj...
Da, scarlatina este o boala infectioasa acuta contagioasa.
Se considera ca 30-40 % dintre indivizii contacti cu sursa de Streptococ Pyogen fac scarlatina. Asta presupune sa fi venit in contact cu picaturile de secretii nazale, salivare, cu obiecte contaminate, etc., de la copilul cu scarlatina.
Sa speram ca nu faceti parte din acel procentaj...
Buna ziua,
Multumesc pt raspuns. Din fericire nu a fost cazul de contaminare, dar e bine de stiut.
Numai bine
Multumesc pt raspuns. Din fericire nu a fost cazul de contaminare, dar e bine de stiut.
Numai bine
Felicitari ca nu ati contactat boala si a fost doar o sperietura...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4baietelul meu de 4 ani a facut scarlatina acum 8 zile
- 6Fetita mea a avut la scoala in clasa ei un caz de scarlatina, am facut exudat in gat a iesit pozitiv
- 3scarlatina la copii
- 1scarlatina la gradinita
- 4scarlatina cu laringita
- 1Streptococcinum pentru prevenirea scarlatinei
- 1este posibil ca administrarea antibioticului sa impiedice o eruptie cutanata?
- 2Intrerupere tratament Augmentin?
Mai multe informații despre: Scarlatina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: