extrasistole ventriculare
andyzen - Multumesc pentru raspuns
Am reusit sa merg pana la urma la medicul meu cardiolog care mi-a interpretat holterul si am ajuns la concluzia ca se ramane la tratamentul meu cu Betalok zok 50 mg / zi urmand a reveni la control periodic cam la 4 luni. A facut si mediul referire la acel bloc, tocmai de aceea a ramas sa ma decid la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu, sa fac acel studiu electrofiziologic...de care ma tot "feresc" eu...am inteles ca cu putina atentie si grija se poate trai si fara studiu...prin urmare decizia mea este sa nu il fac deocamdata, sa continui tratamentul medicamentos si atat. Daca vor aparea probleme poate ca ma voi razgandi. Numai bine tuturor si astept in continuare sugestii sau opinii, cine stie...poate chiar imi schimb parerea :) :)
Am reusit sa merg pana la urma la medicul meu cardiolog care mi-a interpretat holterul si am ajuns la concluzia ca se ramane la tratamentul meu cu Betalok zok 50 mg / zi urmand a reveni la control periodic cam la 4 luni. A facut si mediul referire la acel bloc, tocmai de aceea a ramas sa ma decid la un moment dat, mai devreme sau mai tarziu, sa fac acel studiu electrofiziologic...de care ma tot "feresc" eu...am inteles ca cu putina atentie si grija se poate trai si fara studiu...prin urmare decizia mea este sa nu il fac deocamdata, sa continui tratamentul medicamentos si atat. Daca vor aparea probleme poate ca ma voi razgandi. Numai bine tuturor si astept in continuare sugestii sau opinii, cine stie...poate chiar imi schimb parerea :) :)
era sa uit.la un ekg normal de cand iau tratament nu mai apare nimic.apar probleme doar la o examinare holter.si se pare ca extrasistolele pe care le fac.putine...dar le fac.apar in timpul noptii.a mentionat ceva de sistemul neuro-vegetativ.ma rog...nu prea sunt eu in tema cu treburile acestea dar ma voi documenta categoric.
buna tuturor
am fost ocupat cu "studiile cardiolocice" , caci sotia mea (37 de ani) a tinut sa sufere alaturi de mine si in ultima perioada, mai ales seara avea palpitatii...dar noroc ca are un sot care e in tema si am inceput cu analizele standard, sange, tiroida, ekg, ecografie.pana aici ok...apoi un holter.si sa vezi minune.
ea simtea palpitatii, sau cateva ESVuri, dar holterul i-a oferit 600 de ESVuri si 500 de SVES (extrasistolesupraventriculare), apoi 37 de cuplete.ce sa spun am ramas mut.
acest exemplu este tipic celor ce se sperie de 20-50 de ESVuri, si demonstratia faptului ca toti avem ESVuri doar nu le simtim adica suntem asimptomatici. concluzia a fost cea standard, nimic cardiac, nimic medicamentatie doar un anxiolitic daca inima o ia razna.
totusi ceva comentarii personale am: sufera de reflux si gastrita cea ce poate sa-i genereze ESVuri, apoi ciocolata sera e ritual, deci iar ESVuri.si are si ea un ritm mai accelerat profesional deci stres cat incape.
concluzie..repetata la nesfarsit: cei care nu au probleme cardiace sa nu intre in panica, e neplacut, te oboseste, apare dispare si te va insotii in viata. doar schimbarea obiceiurilor alimentare (stiu ca e o tampenie obilgatorie)...si atentie la cina dupa ora 18.00
mihaelap.studiul electrofiziologic se face daca ai simptomatologie severea sau aritmii periculoase. Nu este o placere nici la nivel de constient sa-ti introduca un cateter si curenti in inima. asta se face doar daca e "last chance"
legat de neurovegetativ.citeste pe forum vei gasi multe sfaturi. eu unul le consider prioritare in evolutia ESVurilor. cel putin mie mi-au aparut in perioadele de suprasolicitare fizica si psihica.
si atentie la relatie...BETALOKul are efect de scadere a libidoului...deci nu da vina pe sot (prieten), trebuie constientizat si facut un efort mental de provocare a seexualitatii
Eu. decand am revenit pe 3x150 propafenona sunt ok...parca nu am ESVuri desi stiu cand respir mai greu sau ma doare sternul ca inima face nebunii...dar le ignor. Am facut un EKG de rutina si a fost perfect, dar Dr. (una tanara si se pare perseverenta.ca un back up la Dr din clinica din ungaria) mi-a reconfirmat ca sansa unei firbrilatii este 0. si vom face un test de efort dupa care vom reduce propafenona si incercam sa-l inlocuim cu betablocante.si ca fiecare pacient difera deci nu exista medica, ment standard, ci se testeaza medicamentatia si efectele ei in timp.
... apoi am citit un articol pe un forum din ungaria in care un pacient cu ESVuri si fibrilatii a invatat cu un calm desavarsit sa nu intre in panica sa-si stapaneasca fibrilatiile cu ghemuiri si doza de propafenina...si numai pleaca la ambulanta doar daca fibrilatia tine mai mult de 5 ore.si citind am inteles ca noi cu cateva sute suntem printe cei mai norocosi.
si ultmul sfat hotarat.zilnic 30-50 de minute miscare pana la un puls de 130, e medicament curat pentru cei cu ESVuri, prolaps valva mitrala gr1-2, deci pentru cei fara cardiopatii ischemice si aritmii periculoase
am fost ocupat cu "studiile cardiolocice" , caci sotia mea (37 de ani) a tinut sa sufere alaturi de mine si in ultima perioada, mai ales seara avea palpitatii...dar noroc ca are un sot care e in tema si am inceput cu analizele standard, sange, tiroida, ekg, ecografie.pana aici ok...apoi un holter.si sa vezi minune.
ea simtea palpitatii, sau cateva ESVuri, dar holterul i-a oferit 600 de ESVuri si 500 de SVES (extrasistolesupraventriculare), apoi 37 de cuplete.ce sa spun am ramas mut.
acest exemplu este tipic celor ce se sperie de 20-50 de ESVuri, si demonstratia faptului ca toti avem ESVuri doar nu le simtim adica suntem asimptomatici. concluzia a fost cea standard, nimic cardiac, nimic medicamentatie doar un anxiolitic daca inima o ia razna.
totusi ceva comentarii personale am: sufera de reflux si gastrita cea ce poate sa-i genereze ESVuri, apoi ciocolata sera e ritual, deci iar ESVuri.si are si ea un ritm mai accelerat profesional deci stres cat incape.
concluzie..repetata la nesfarsit: cei care nu au probleme cardiace sa nu intre in panica, e neplacut, te oboseste, apare dispare si te va insotii in viata. doar schimbarea obiceiurilor alimentare (stiu ca e o tampenie obilgatorie)...si atentie la cina dupa ora 18.00
mihaelap.studiul electrofiziologic se face daca ai simptomatologie severea sau aritmii periculoase. Nu este o placere nici la nivel de constient sa-ti introduca un cateter si curenti in inima. asta se face doar daca e "last chance"
legat de neurovegetativ.citeste pe forum vei gasi multe sfaturi. eu unul le consider prioritare in evolutia ESVurilor. cel putin mie mi-au aparut in perioadele de suprasolicitare fizica si psihica.
si atentie la relatie...BETALOKul are efect de scadere a libidoului...deci nu da vina pe sot (prieten), trebuie constientizat si facut un efort mental de provocare a seexualitatii
Eu. decand am revenit pe 3x150 propafenona sunt ok...parca nu am ESVuri desi stiu cand respir mai greu sau ma doare sternul ca inima face nebunii...dar le ignor. Am facut un EKG de rutina si a fost perfect, dar Dr. (una tanara si se pare perseverenta.ca un back up la Dr din clinica din ungaria) mi-a reconfirmat ca sansa unei firbrilatii este 0. si vom face un test de efort dupa care vom reduce propafenona si incercam sa-l inlocuim cu betablocante.si ca fiecare pacient difera deci nu exista medica, ment standard, ci se testeaza medicamentatia si efectele ei in timp.
... apoi am citit un articol pe un forum din ungaria in care un pacient cu ESVuri si fibrilatii a invatat cu un calm desavarsit sa nu intre in panica sa-si stapaneasca fibrilatiile cu ghemuiri si doza de propafenina...si numai pleaca la ambulanta doar daca fibrilatia tine mai mult de 5 ore.si citind am inteles ca noi cu cateva sute suntem printe cei mai norocosi.
si ultmul sfat hotarat.zilnic 30-50 de minute miscare pana la un puls de 130, e medicament curat pentru cei cu ESVuri, prolaps valva mitrala gr1-2, deci pentru cei fara cardiopatii ischemice si aritmii periculoase
Va salut, dragilor! Mai intai doresc sa va urez sarbatori fericite si toate cele bune! Gina, am o rugaminte; se pare ca ma indrept cu pasi repezi spre menopauza si am pus niste kg de care nu mai pot scapa, cu nici un fel de dieta decat cu foamea. Stii tu cumva cam ce as putea sa fac in afara de dieta si miscare destul de putina (mers si intors de la serviciu, pe jos - cam 45 minute). Medicul de familie mi-a spus ca orice as face tot nu voi scapa de kg, pana ce procesul nu se va fi terminat. Va pup pe toti si va doresc numai bine!
pentru cei care au luat propafenona (rytmonorm)
va rog scrieti-mi experientele voastre legate de acest antiaritmic. exista pareri contradictorii. din start se stie ca acest medicament se da in cazul aritmiilor grave sau pentru preventia fibrilatiilor.. apoi citesc la multi cu ESVuri pana in 1000 pe zi ca iau propafenona. de ce ?. si in cazul meu medicul "a tras cu tunul in vrabie" adica clar ca capacitatea inotropa, reduce aparitia ESVului, si mai are si efect betablocant.
tot o parere de dr este ca trebuie renuntat daca nu sunt aritmii grave.iar daca ESVurile apar din nou cu miile totusi trebuie administrat.aici deja sunt in ceata
pe un forum multi care luau de 10 ani rytmonorm faceau elogii ca cica le-a refacut viata (mai pot sa si bea o gura de vin etc).iar pe un forum din canada este interzis administrarea pentru ESVuri simple.
iar cine a luat mai demult propafenona, va rog sa ne scrieti pentru ce simptome a-ti luat si cum a-ti renuntat sau trecut pe alt medicament...si ce efecte a avut trecerea
multumesc in numele multora
va rog scrieti-mi experientele voastre legate de acest antiaritmic. exista pareri contradictorii. din start se stie ca acest medicament se da in cazul aritmiilor grave sau pentru preventia fibrilatiilor.. apoi citesc la multi cu ESVuri pana in 1000 pe zi ca iau propafenona. de ce ?. si in cazul meu medicul "a tras cu tunul in vrabie" adica clar ca capacitatea inotropa, reduce aparitia ESVului, si mai are si efect betablocant.
tot o parere de dr este ca trebuie renuntat daca nu sunt aritmii grave.iar daca ESVurile apar din nou cu miile totusi trebuie administrat.aici deja sunt in ceata
pe un forum multi care luau de 10 ani rytmonorm faceau elogii ca cica le-a refacut viata (mai pot sa si bea o gura de vin etc).iar pe un forum din canada este interzis administrarea pentru ESVuri simple.
iar cine a luat mai demult propafenona, va rog sa ne scrieti pentru ce simptome a-ti luat si cum a-ti renuntat sau trecut pe alt medicament...si ce efecte a avut trecerea
multumesc in numele multora
o confirmare serioasa
am avut o discutie cu dir spitalului sportiv din budapesta, cardiolog cu renume. la intrebarea legata de ESVuri de genul...cate sunt multe, ce pericol prezinta, cum se trateaza.am primit urmatorul raspuns ferm;
- ESVurile sunt disturbari ale formarii de impulsuri si pe un cord sanatos nu au relevanta medicala
- apar pe fond de efort sau terminarea efortului, stres, echilibru mineral
- sunt cazuri in care noduri ectopice...celule similare cu cele sinus ce generaza ritmul normal.devin active sub o influenta de stres sau cele enumerate mai sus
- pana la 20.000 de ESVuri, daca nu produc discomfort si nu pot fi tratate psihic (panica, frica de moarte etc) se administreaza anxiolitice si betablocante.
- peste 20.000 se considera cu potential de risc prin diminuarea eficientei ventriculare si se apeleaza la antiaritmice sau ablatie. In cazul celor care au siptomatologie ce le provoaca stari grave de sicomfort, se administreaza antiaritmice...cu supraveghere permanenta 3-6 luni
- DECI.cei care nu au confirmate prin EKG, ecografie, ekg de efort, scintigrafie, .ca au un cord sanatos...SA IGNORE ESV-URILE...nu sunt decat neplacute dar nu pericliteaza sanatatea. Cei care insa sunt deranjati de catvea ESVuri si intra in panica sa ia un anxiolitic (ce eu personal nu-l agreez, si un betablocant).sau sa incerce psihic sa se echilibreze.
si alimentatie, miscare, miscare, si un pahar de vin rosu (1 pahar)
a fost o discutie cu dr. degajata, fara presiunea timpului, nu s-a grabit sa ma expedieze si a raspuns la toate cu calm si discernamant. Cel putin pe mine m-a convins
am avut o discutie cu dir spitalului sportiv din budapesta, cardiolog cu renume. la intrebarea legata de ESVuri de genul...cate sunt multe, ce pericol prezinta, cum se trateaza.am primit urmatorul raspuns ferm;
- ESVurile sunt disturbari ale formarii de impulsuri si pe un cord sanatos nu au relevanta medicala
- apar pe fond de efort sau terminarea efortului, stres, echilibru mineral
- sunt cazuri in care noduri ectopice...celule similare cu cele sinus ce generaza ritmul normal.devin active sub o influenta de stres sau cele enumerate mai sus
- pana la 20.000 de ESVuri, daca nu produc discomfort si nu pot fi tratate psihic (panica, frica de moarte etc) se administreaza anxiolitice si betablocante.
- peste 20.000 se considera cu potential de risc prin diminuarea eficientei ventriculare si se apeleaza la antiaritmice sau ablatie. In cazul celor care au siptomatologie ce le provoaca stari grave de sicomfort, se administreaza antiaritmice...cu supraveghere permanenta 3-6 luni
- DECI.cei care nu au confirmate prin EKG, ecografie, ekg de efort, scintigrafie, .ca au un cord sanatos...SA IGNORE ESV-URILE...nu sunt decat neplacute dar nu pericliteaza sanatatea. Cei care insa sunt deranjati de catvea ESVuri si intra in panica sa ia un anxiolitic (ce eu personal nu-l agreez, si un betablocant).sau sa incerce psihic sa se echilibreze.
si alimentatie, miscare, miscare, si un pahar de vin rosu (1 pahar)
a fost o discutie cu dr. degajata, fara presiunea timpului, nu s-a grabit sa ma expedieze si a raspuns la toate cu calm si discernamant. Cel putin pe mine m-a convins
Iata iluminarea!...de Sarbatorile Pascale!.hai andizen benzen propan butan...n-o lua iar personal dar chestiunea conducerii electrice defectuoase am mai dezbatut-o. Ceea ce n-ai apreciat, a fost partea legata de vinul rosu si ar trebui sa-ti fie un pic de jena pt. ca ai fost aproape tot timpul negativ si vehement in legatura cu key factor-ul vin...Cabernet sau Merlot, despre care am pomenit de atatea ori, doar doar de s-o prinde careva de...reteta! In orice caz, eu personal ma bucur ca te-ai lamurit si astept niste glume de la tine.
IN timp ce tu erai preocupat de "studii cardio" eu ma asiguram ca barca mea cea dragalasa poate sa faca fata vicisitudinilor Dunarii si canalelor de Delta! Eh...fiecare cu ce poate si are! Mai greu e cu damigeana de Merlot si cu esv-urile, pe care am proimis ca le iau pe apa. Faza tare e ca nu le prea prieste asa ca si-au dat demisia si au fugit care incotro au putut.
IN rest, fiti fericiti, bucurati-va de viata, de cei dragi si de zilele date de Dumnezeu!
IN timp ce tu erai preocupat de "studii cardio" eu ma asiguram ca barca mea cea dragalasa poate sa faca fata vicisitudinilor Dunarii si canalelor de Delta! Eh...fiecare cu ce poate si are! Mai greu e cu damigeana de Merlot si cu esv-urile, pe care am proimis ca le iau pe apa. Faza tare e ca nu le prea prieste asa ca si-au dat demisia si au fugit care incotro au putut.
IN rest, fiti fericiti, bucurati-va de viata, de cei dragi si de zilele date de Dumnezeu!
salutare esv eu personal am luat propafenona6 luni de zile la ore fixe cite 4 pastile pe zi, pot sa spun ca de la prima pastila m am simit bn. aveam 4000 de esvin 24 de h in urma ex cu holter.am ma i luat si enap pt ca la un moment dat am facut tensiune. din cauza ca luam propafenona la ore fixe dr mi a schimbat tratamentul si i au acum cordarone si norvasc. norvascul e ma ibun ca enap mi l a schimbat mai demult din cauza ca aveam tot timpul o tuse nejustificata. pot sa spun ca m asimt bn de cind i au acest tratament cite 0 pastila de cordarone si una de norvasc de 5 mg dim
dar chestia este ca din cauza cordaronului nu pot sta in soare, la inceput nu am crezut asa ceva dar cind am fost un pic la tara acum citeva zile si am stat citeva ore in soare la muncile de primavara am pe miini o iritatie care pina acuma nu am avut o asa ca tre sa merg la dr sa vad ce mi mai spune.am uitat sa va spun ca la cordarone tre sa fac in fiecare lunaa analiza la tiroida din cauza ca pastila contine de 100 de ori mai mult iod si poate da disfunctii tiroidei.toate cele bunesi un PASTE FERICIT !
dar chestia este ca din cauza cordaronului nu pot sta in soare, la inceput nu am crezut asa ceva dar cind am fost un pic la tara acum citeva zile si am stat citeva ore in soare la muncile de primavara am pe miini o iritatie care pina acuma nu am avut o asa ca tre sa merg la dr sa vad ce mi mai spune.am uitat sa va spun ca la cordarone tre sa fac in fiecare lunaa analiza la tiroida din cauza ca pastila contine de 100 de ori mai mult iod si poate da disfunctii tiroidei.toate cele bunesi un PASTE FERICIT !
miki,...si eu sint slabanoaga moarta...si iau vitamine.nu are legatura...vitaminele sint catalizatori chimici grabesc reactiile chimice...consumurile in corp.e un mit ca vitaminele ingrasa...iar calciul...ultimele recomandari per American SOC.of OB/GIN...sint 1000mg Ca pe zi.eu am 37 de ani...si my OB/GIN doctor asta mi=a zis...asa i s-a recom. si lui soacra-mea si nu a luat.acu are osteoporoza la 60 de ani...sa vezi ce-l ia acu.dar e cam tirziu...totul e sa bei 2 l pe zi..eu nu iau chiar 1000.jumate si tot e ceva...sedimentul ala toti il au...asta e ca nu bei 2 l pe zi.Mariusma...metabolismul nostru...se ajusteaza la cit ingestam mincare.cita mincare ii dam el consuma mai mult..mai putin.daca ii dai mincare mai putina...incepe sa consume intii din depozitele de grasime...dupa ce nu mai are incepe sa se acomode ze cu cit ii dam efectiv..in ultima instanta incepe sa consume muschii...nu ajungem noi chiar acolo...nu mai minca piine...piinea are cele mai multe carbs...dar sa stii ca iarna e normal citeva kg in plus inactivitatea.vara sa vezi cum le pierzi...ca e mai multa activitate...nu uita Ca.ptr preventia osteoporozei.Andy...ff bune postari.f clare si explicite.
Daniel e si o vorba...febra reumatica musca inima rinichii ori articulatiile.lasa sechele uneori nu neaparat...dar face uneori domage la valve pericard...cine stie pe unde...mai ciupeste...
da, dar nu inteleg care e legatura intre streptococ si inima. De ani buni imi iese ASLO in limite normale si totusi au aparut ESV-urile.
acesti coci merg pe cale sanguina de la amigdale, , dantura, cind ai febra reumatica si diverse infectii de exemplu...la piele un furuncul un panaritiu la unghii etc...la rinichi si pot crea pilonefrite la rinichi...la inima endocardite miocardite pericardite...sau vegetatii pe valve...Aceste inf.musca din tesutul sanatos...cind se vindeca se creaza niste fibrozari niste tesuturi de reparatie...dar nu mai au elasticitate conductibilitate..etc normala...nu mai au functii ca inainte de infectie...si de aici functia lor e deteriorata.ASLO bun e ca nu mai e nimic activ acu la tine...s-a creat un domage ?..nu se stie.poate fi la nivel microscopic si numai o mica mica parte din tesut.care sa fire...impulsuri haotice..nu stie nimeni...dar numai distrugeri mari se vad la echo.microscopice nu se vad...Trebuie sa-ti rezolvi toate cariile...si gingivite daca ai...daca te speli pe dinti si scuipi rosu e ff rau daca scuipi roz e mai bine..normal e alb.Daca scuipi rosu si pink trebuie sa dai cu ata de dinti in fiecare zi de 2 ori printre toti dintii...un timp va fi rosu nu renunta aia e semn de inf activa se va rezova in cam 2-3 sapt cu ata si cu dezinfectant de gura...dar trebuie sa continui mereu...Am scris asta pentru toti cu dintii.cine scuipa rosu sau roz cind se spala dintii e RAU...e o insulta permanenta pentru inima...e o poarta de intrare continua...tot felul de bacili ajung la inima care activeaza un proces de lupta local care noi nici nu stim dar in timp...se creaza mici tesuturi de reparatie microscopice...care pot impiedica transmiterea normala a impulsurilor...pe cai normale..
Buna tuturor,
.andyzen - din nou multumesc mult pentru raspuns si pentru sfaturile referitoare la...relatie.sper sa nu apara probleme.
M-am documentat.oarecum...despre neurovegetativ, am citit si despre sindromul Wolf Parkinson White.am citit si despre ablatie.
In cazul meu cred ca se sperie lumea (medicii) deoarece mi se mai intampla.la intervale maari de timp...respectiv 4-5 si chiar 8 ani.sa lesin, provocat.aparent sau nu.ori de o baie fierbinte.ori dupa o perioada extrem de stresanta si cu multe evenimente neplacute.ori dupa o nopte de petrecere...in fine.nu mai inteleg nimic.
In ciuda a tot ceea ce am citit si mi se spune cand merg la medic.eu ma simt foarte ok.si daca nu as mai lesina odata la 5-8 ani.nici ca m-ar mai vedea vreun medic vreodata :) :) :)
Ma intreb totusi: cum de am reusit sa rezist fara probleme ani de zile fara tratament...daca se spune ca am aritmie ???????? Aritmia mea s-a descoperit cu mult timp in urma pe la vreo 20 si ceva de ani.cand am facut operatie de apendicita.s-au speriat de extrasistole si m-au dat jos de pe masa de operatie.sa ma analizeze.in fine.si asa a inceput totul.In perioada aceea aveam si o viata mult mai stresanta ca acum (acum am 31 de ani).
Prin urmare, pe mine informatiile acestea ma bulverseaza pentru ca nu ma regasesc coplet in simptomele altora.
Multumesc tuturor care au reusit si vor reusi sa strecoare claritate in mintea mea.pentru ca tare mi-as dori sa ma lamuresc.si sa dorm mai linistita noaptea :) :) :)
.andyzen - din nou multumesc mult pentru raspuns si pentru sfaturile referitoare la...relatie.sper sa nu apara probleme.
M-am documentat.oarecum...despre neurovegetativ, am citit si despre sindromul Wolf Parkinson White.am citit si despre ablatie.
In cazul meu cred ca se sperie lumea (medicii) deoarece mi se mai intampla.la intervale maari de timp...respectiv 4-5 si chiar 8 ani.sa lesin, provocat.aparent sau nu.ori de o baie fierbinte.ori dupa o perioada extrem de stresanta si cu multe evenimente neplacute.ori dupa o nopte de petrecere...in fine.nu mai inteleg nimic.
In ciuda a tot ceea ce am citit si mi se spune cand merg la medic.eu ma simt foarte ok.si daca nu as mai lesina odata la 5-8 ani.nici ca m-ar mai vedea vreun medic vreodata :) :) :)
Ma intreb totusi: cum de am reusit sa rezist fara probleme ani de zile fara tratament...daca se spune ca am aritmie ???????? Aritmia mea s-a descoperit cu mult timp in urma pe la vreo 20 si ceva de ani.cand am facut operatie de apendicita.s-au speriat de extrasistole si m-au dat jos de pe masa de operatie.sa ma analizeze.in fine.si asa a inceput totul.In perioada aceea aveam si o viata mult mai stresanta ca acum (acum am 31 de ani).
Prin urmare, pe mine informatiile acestea ma bulverseaza pentru ca nu ma regasesc coplet in simptomele altora.
Multumesc tuturor care au reusit si vor reusi sa strecoare claritate in mintea mea.pentru ca tare mi-as dori sa ma lamuresc.si sa dorm mai linistita noaptea :) :) :)
mihaelaP
nu am sa intru in raspunsuri caci straile descrise de tine ma depasesc si normal as spune ca trebuie sa mergi la medic
dar...sotia mea, are 37 si periodic, anual, apoi mai rar, la efort, chef, caldura, lesina fara nici un motiv.
lesinul are o mie de motive...si nu are sens sa le abordam. dar daca analizele sunt ok, pe langa neplacerea si riscul de a se intampla la volan sau mediu cu risc...cred ca nu e o problema ca la 8 ani sa lisini. Daca ar fi ceva peermanent spun DA.e o problema.dar acum voi spune ca NU e o problema. Deci analizele de sange sa fie OK, cardiologia OK, stres mai putin :-)...si iesi din panica.pe care o traesti zi de zi.
si aritmia...ti-ai dat raspunsul de 11 ani traesti cu ele...si vei trai inca mult si bine.coooool
nu am sa intru in raspunsuri caci straile descrise de tine ma depasesc si normal as spune ca trebuie sa mergi la medic
dar...sotia mea, are 37 si periodic, anual, apoi mai rar, la efort, chef, caldura, lesina fara nici un motiv.
lesinul are o mie de motive...si nu are sens sa le abordam. dar daca analizele sunt ok, pe langa neplacerea si riscul de a se intampla la volan sau mediu cu risc...cred ca nu e o problema ca la 8 ani sa lisini. Daca ar fi ceva peermanent spun DA.e o problema.dar acum voi spune ca NU e o problema. Deci analizele de sange sa fie OK, cardiologia OK, stres mai putin :-)...si iesi din panica.pe care o traesti zi de zi.
si aritmia...ti-ai dat raspunsul de 11 ani traesti cu ele...si vei trai inca mult si bine.coooool
Buna, dragilor! Voi cum v-ati simtit zilele astea? Am avut atatea esv cat nu am avut de la inceputul anului pana acum. Si ce-i mai rau e ca se manifesta cu totul altfel decat pana acum. Alaltaieri eram la magazin si stateam la rand cand au inceput. Parca erau in cascada sau in avalansa. Niciodata nu le-am mai simtit asa. Mi-am spus ca nu voi mai ajunge acasa. Apoi s-au potolit la fel de brusc cum au inceput. Astazi la fel. Am inceput sa iau din nou Distonocalm dar imi scade tensiunea. Voi cum sunteti? O fi din cauza timpului si a diferentelor mari de temperatura de la pranz si seara? Habar nu am! Va doresc Paste fericit celor care il sarbatoriti acum iar tuturor, multa sanatate!
Mariusa, nu te speria, sunt si perioade mai proaste. Si eu am patit la fel anul trecut, au inceput din senin, mult mai multe si mult mai nasoale, ca si siptomatologie. Tot anul asta m-au chinuit, cand mai bine, cand mai rau. Nu putem decat sa ne pastram speranta. Apropo, de cand au inceput asa rau esv la mine, nu a trebuit sa zbor cu avionul, dar acum plec marti si mi-e tare frica. Credeti ca zborul are vreo influenta asupra lor ? S-ar putea sa patesc ceva ?
Va doresc un Paste fericit alaturi de familie si de prieteni, multe bucurii si multa sanatate !
Va doresc un Paste fericit alaturi de familie si de prieteni, multe bucurii si multa sanatate !
Va doresc tuturor, din inima, un Paste fericit sub Lumina Sfanta a Invierii, alaturi de cei dragi!
Miki, sa stii ca si eu am zburat de 2 ori de cand am aceste esv, pe distante destul de lungi (un zbor de 1 ora cu escala, urmat de un zbor de 3 ore) iar peste cateva luni, la fel.Spre surprinderea mea, in avion nu am avut treaba cu ele. Singurul lucru mai neplacut a fost ca am avut niste episoade de tahicardie. Am luat 1/2 de Distonocalm si a fost ok. Ceea ce am observat este ca si oboseala le starneste. Cel putin la mine. Am fost plecata din tara - de data aceasta cu masina - m-am trezit destul de devreme si am ajuns la destinatie aproape de miezul noptii. Inainte de a ne caza, au inceput. A doua zi dimineata nu le-am mai simtit. Adevarul este ca eu intotdeauna m-am simtit confortabil in avion. Chiar imi face placere sa zbor. Oricum, iti doresc calatorie placuta, fara nici o esv! Vei vedea ca va fi bine! Paste fericit tuturor!
Mariusa, esti tare. Nu prea am auzit pana acum multe persoane carora sa le faca placere sa zboare. Mie personal, desi am zburat de vreo 20 de ori, de fiecare data mi-e frica de mor;Daca nu ar fi sotul si copii, care vor neaparat cu avionul, nu m-as urca in viata mea in avion.Sper sa fie bine. Cand ai spus ca ai avut tahicardie, ai idee cam ce puls ai avut ?
Gina, pe unde umbli ?
Puiu, ce-ti mai face barca ?Cum stai cu esv-urile ? Tot disparute in misiune ?
Gina, pe unde umbli ?
Puiu, ce-ti mai face barca ?Cum stai cu esv-urile ? Tot disparute in misiune ?
Gina, stii momentul in care avionul se desprinde de sol? Imediat dupa, am simtit ca pulsul s-a accelerat brusc. Asa cum am calculat la momentul acela aveam cam 120 batai/minut. Adevarul este ca inainte de a ma lasa de fumat, aproape tot timpul aveam pulsul ridicat (90 - 120 batai/minut) si nu gaseam cauza. Acum, ca nu mai fumez (de 4 luni), rareori pulsul depaseste 75 batai/minut. Am sperat din toata inima ca voi scapa si de esv daca ma las de fumat dar nu a fost asa. Chiar nu mai stiu ce sa fac, am renuntat sa mai gasesc explicatii sau motive. Cert este ca ori de cate ori am esv obligatoriu ma gandesc daca voi mai apuca ziua urmatoare sau dimineata urmatoare. Orice as face, ori de cate ori imi repet ca medicii mi-au spus ca nu am nimic la inima, exista acel... dar daca?. Asta este si nu avem ce face! Numai bine si multa sanatate!
Te rog sa ma scuzi Miki! Pentru tine era raspunsul anterior dar am scris numele Ginei deoarece penultima fraza din postarea ta se referea la Gina.
buna! si eu am cam aceleasi probleme dar nu stiu daca sunt extrasistole ventriculare sau atriale. mi-am facut EKG in care mi-au prins cateva extrasistole.am mers la cj la ceva medic primar mi-a zis ca am extrasistole de pe EKG si ca pot face sport in continuare ca aceste extrasistole nu sunt o problema serioasa, nu am probleme cu inima si sa nu le bag in seama.MI-a dat Magne B6 si cv Betaloc ZOK 50mg in decurs de 1 luna.mi-au disparut pt o luna jumate si iar au reaparut. mi-a facut film cand eram in perioada cand nu aveam extrasistole.Degeaba mi-a facut film cand nu aveam extrasistole? toate au iesit perfect pe film. mi-a mai zis ca daca imi reapar in decurs de 1 luna sa merg inapoi sa imi faca Holtter, mi-au reaparut dupa 1 luna jumate, dar nu m-am mai dus si ma sperie prezenta lor si ma tem sa si fac sport. eu faceam sport(fotbal) inainte dar acum ma tem sa mai fac.la ultimele 2 meciuri nu am mai mers.Nu obosesc repede, dar cand am extrasistole ma tin cateva zile 3-4 cand cum, este cand ma tin 2 zile si dupa 1 saptamana iar apar.le am de vreo 6 ani.cam de la 13 ani. fac fotbal de la 9 ani si aveam rar deastea. dar tot mai des imi revin.datimi un sfat va rog, is periculoase? o sa am tot mai des? si tot imi sta gandul la ele si mie frica sa nu imi reapara.
uitasem sa zic ca nu fumez nu beau doar la ocazii discoteci, majorate, nunti. doar imi apar pur si simplu.de stresat ma stresez pt orice. datimi un sfat va rog.
Bine ai venit pe forumul nostru Dany! Se pare ca toti cei care posteaza pe acest forum (mai ales "profesionistii" - Gina, PuiuCris, Andyzen) sunt sunt plecati la iarba verde, asa ca iti urez eu bun venit in numele tuturor ! Daca vei avea curiozitatea sa citesti toate postarile, vei vedea ca si noi bajbaim inca dupa raspunsuri. Nu stim de unde apar aceste esv, nu stim cat tin, pana cand si mai ales daca lasa urmari. Avem "colegi" care au esv de ani de zile (eu doar de 2 ani) altii de 10, sunt care au cateva, sunt care au cu miile. Te rog sa citesti postarile anterioare si sunt sigura ca te vei edifica cat de cat. Multa sanatate!
buna dragilor
Scuze ca nu am mai scris, dar am fost sa fac un "test de efort"...adica la Paris., si de data asta nu cu afaceri ci ca simplu turist. Concluzia a fost surprinzatoare, linistatoare si de asteptat. Am umblat 4 zile in continu cate 6-8 ore pe zi pe strazile aglomerate (provocatoare de stres), in muzee, in parcuri, am stat la cozi. Inafara de faptul ca seara cadeam extenuati...se pare ca ESVurile au ramas in tara sau nu au primit viza de Franta. Sisa accept logica lui PuiuC, seara la cina consumam lejer o sticla de Bordo cu sotia fara ESVuri.
Deci.daca nu ai probleme cardiace, fa ceva care sa te scoata din ritm, fa efort, pleaca la munte si uita ca ai ESVuri...oricum se vor intoarce. Oricum medicamentatia aferenta o luam (rytmonorm 4x150, concor2, 5 si medazepam 3x0, 5)
Legat de zbor. Eu anual zbor cam de 15 ori pe distante de 2-12 ore. ESVurile nu ma sperie, Multi sunt doar panicati de zbor, claustrofobie, frica ca se intampla ceva. Luati un anxiolitic inainte de drum, si somn pe durata zborului. Si echipajul are echipament de resuscitare si stie sa o faca...deci sunteti pe maini bune...mai bune decat in vagonul de dormit.
Deci a fost superb 5 zile fara sa stiu de ESVuri
Scuze ca nu am mai scris, dar am fost sa fac un "test de efort"...adica la Paris., si de data asta nu cu afaceri ci ca simplu turist. Concluzia a fost surprinzatoare, linistatoare si de asteptat. Am umblat 4 zile in continu cate 6-8 ore pe zi pe strazile aglomerate (provocatoare de stres), in muzee, in parcuri, am stat la cozi. Inafara de faptul ca seara cadeam extenuati...se pare ca ESVurile au ramas in tara sau nu au primit viza de Franta. Sisa accept logica lui PuiuC, seara la cina consumam lejer o sticla de Bordo cu sotia fara ESVuri.
Deci.daca nu ai probleme cardiace, fa ceva care sa te scoata din ritm, fa efort, pleaca la munte si uita ca ai ESVuri...oricum se vor intoarce. Oricum medicamentatia aferenta o luam (rytmonorm 4x150, concor2, 5 si medazepam 3x0, 5)
Legat de zbor. Eu anual zbor cam de 15 ori pe distante de 2-12 ore. ESVurile nu ma sperie, Multi sunt doar panicati de zbor, claustrofobie, frica ca se intampla ceva. Luati un anxiolitic inainte de drum, si somn pe durata zborului. Si echipajul are echipament de resuscitare si stie sa o faca...deci sunteti pe maini bune...mai bune decat in vagonul de dormit.
Deci a fost superb 5 zile fara sa stiu de ESVuri
buna! miocardita se vede pe ecograf la inima in perioada cand nu am extrasistole? datimi un rasp va rog
Salut,
mai bine cauta cate ceva despre ipohondrie, o sa te vindeci. Eu asa am facut. :)
Salut.
mai bine cauta cate ceva despre ipohondrie, o sa te vindeci. Eu asa am facut. :)
Salut.
Hello hello la toata comunitatea, bun venit celor noi, va pup tare pe toti! Mersi andyzen si pastreaza la crama aia a ta un vin rece, aburit, asa cum imi place mie, eu aduc pastrama de oaie (nu face antagonism cu esv!)
Daniel, bun sfat de nota 25, asa merge treaba aici fara benzen propan butan metan...bum poc trosc!?!
Pe fete le pup tare de tot si ca tot mi-ati adus aminte de zbor, ultima oara cand am zburat, fara anxiolitice doar cu damigeana sub brat, a fost toamna trecuta cand am zburat peste niste mese la nunta unor prieteni foarte buni de-ai mei, dar faza de mare bucurie e ca n-au fost daune.!?!
Maine ies pe apa cu gonflabila...
Daniel, bun sfat de nota 25, asa merge treaba aici fara benzen propan butan metan...bum poc trosc!?!
Pe fete le pup tare de tot si ca tot mi-ati adus aminte de zbor, ultima oara cand am zburat, fara anxiolitice doar cu damigeana sub brat, a fost toamna trecuta cand am zburat peste niste mese la nunta unor prieteni foarte buni de-ai mei, dar faza de mare bucurie e ca n-au fost daune.!?!
Maine ies pe apa cu gonflabila...
Dany 91 miocardita se vede...da...si cind ai miocardita...e ff rau obosesti...nu ai tu..miocardita...pentru aia se face transplant de inima...si aia nu dispare cu sau fara palpitatii...aia sta acolo e miocardul prea gros inflamat.diametrul lui..Eu am dus-o ff bine au plecat nenorocitele de esv de tot...sa le arda focul...sa nu se mai intoarca!am cumparat o casa noua si am avut...multe de facut.cu mutarea si nu am avut de loc esv...de cind am fost la biserica aia...v-am zis au disparut complet...nici una si m-am rugat si pentru voi...si vad ca si voi o duceti mai bine..Dumnezeu a facut o minune ptr mine.nici una auziti...nici una...E normal in avion sa creasca pulsul.eu iau propra. inainte...dar mai ales inainte de dentist.am facut un implant dentar si nu am luat e era sa fug afara de atunci...am invatat lectia...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Extrasistolele ventriculare in sarcina
- 3incercand sa dorm fac extrasistole, atacuri de panica, crize de spasmofilie
- 4extrasistole si tahicardie sinusala
- 2exrasistole ventriculare
- 2Concor sau betaloc
- 1Extrasistole ventriculare
- 2Stări de rău, și palpitati!!
- 8Am fost diagnosticat cu extrasistole ventriculare periodice
- 3Extrasistole atriale si ventriculare zilnic
- 2Extrasistole supraventriculare
- 5Extrasistole ventriculare