exista vreun tratament pentru scaderea nodulilor la san?

01-06-2009
RalucaG
Nu este medic/terapeut
RalucaG
buna..am 21 de ani si in martie am simtit un nodul la sanul drept...din lipsa de timp am facut o ecografie de abia la sfarsitul lui aprilie si mi s-a descoperit un nodul de 2.55/1.33 cm... La sfarsitul lui mai am facut o alta ecografie la spitalul Fundeni la Dr Lesaru Mihai care mi-a dat urmatorul rezultat: san drept-nodul de aprox 61/54/17mm la uniunea cadranelor externe, altul de 12/14/9mm situat retroareolar sup si un al 3-lea de aprox 19/12/9mm la uniunea cadranelor externe. La sanul stang mai am unul de aprox 9/10/5mm ora 3.30..
Nu am fost foarte lamurita si nu stiu ce tratament sa iau pentru a nu-mi mai aparea si alti noduli..
La ginecolog mi s-a zis sa iau mastodynon la nevoie si sa ma ung cu mastoprofen tot la nevoie..Este vreo sansa ca sa scada nodulii acestia..in special cel mai mare?
La primul nodul aparut s-a pus problema operatiei...dar eu nu vreau asta deoarece am inteles ca exista posibilitatea reaparitiei..As vrea sa stiu dak exista vreun tratament eficient pentru scaderea nodulilor la san..care sa excluda operatia..
multumesc anticipat
3 comentarii
0
01-06-2009, ora 19:10
mary44
Nu este medic/terapeut
mary44
Buna, si eu am avut un nodul la san (la stangul), am luat Mastodynon de la inceputul lui noembrie si azi am fost la control si la ecoo nu s-a mai vazut nici un nodul.Din noembrie am mai fost o data prin februarie si atunci era acolo, nici nu scazuse nici nu crescuse si azi surpriza, dar eu am luat in fiecare zi si dimineata si seara si inca trebuie sa mai iau 2 luni.Eu mai mult de asta ti-am raspuns ca am ramas mirata cum sa iei la nevoie, eu stiu ca se ia in fiecare zi si este un tratament pe termen lung.Eu am 44 de ani. Sanatate.
0
02-06-2009, ora 00:29
nicolla_75
Nu este medic/terapeut
nicolla_75
draga mea, nu fi naiva asculta-ma ; eu nu stiu ce ti-a spus medicul care te-a vazut dar nu exista nici o sansa sa scapi de acesti noduli fara sa-i operezi.eu lucrez in domeniu si pe langa toate astea am patit si eu la fel.sunt operata de 4 ani si sunt ok
nu este neaparat nevoie sa -ti reapara altii, depinde.si cu mastodynonul e apa de ploaie, tu esti tanara vei dori sa ai un copil, daca nu esti perfect snatoasa nu il poti face, iar daca mastodynonul il tine pe loc, sau evrentula il micsoareaza un pic ei afla ca la o sarcina nodulul va creste si mai mult.si ca sa faci un copil cu acesti noduli la san este f periculos.asculta-ma bine, sfatul meu este sa te operezi cat mai urgent ca altfel iti va parea rau, nu vreau sa te sperii.multa sanatate si bafta.deci nu maiapleca urechea in nici o parte acesti noduli nu se vindeca decat cu cutitul.
0
02-06-2009, ora 00:33
nicolla_75
Nu este medic/terapeut
nicolla_75
daca vrei sa stai de vb cu mine pt ca vreau sa te ajut, id-ul meu de mess este, , nicoletta_musat" te pot indruma si la un medic bun, care m-a operat si pe mine. multa sanatate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nodul nedureros la sân
  • Când trebuie operați nodulii la sân?
  • Biomarkeri pentru identificarea leziunilor premaligne la sân - o nouă perspectivă în abordarea sănătății sânilor la femei
  •