Exces de sodiu in organism
![Sara&Mura](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Transpir foarte mult. De ani de zile. Uneori observ ca ramane pata alba pe fuste (in talie). Dar nu m-am intrebat de la ce este. Neglijenta!
Recent am ajuns la UPU. Unde mi s-au facut si mie analizele. Si am observat: Sodiu, crescut.
Mentionez ca nu mananc prea sarat. In unele mancaruri nici nu pun sare. Doar acolo unde e nevoie.
Aflu ca asta imi ridica tensiunea (uneori) dar imi poate crea si probleme renale.
Medicul meu de famile, pentru absolut orice problema imi da vitamine. Motiveaza: sistem imunitar scazut. In doi ani, de la 64 kg am ajuns la 98. Si imi spune "Nu, nu de la vitamine." Acum nici nu mai vreau sa merg la ea.
Intrebare: De ce am surplus de sare in organism? Cum o pot elimina?
Recent am ajuns la UPU. Unde mi s-au facut si mie analizele. Si am observat: Sodiu, crescut.
Mentionez ca nu mananc prea sarat. In unele mancaruri nici nu pun sare. Doar acolo unde e nevoie.
Aflu ca asta imi ridica tensiunea (uneori) dar imi poate crea si probleme renale.
Medicul meu de famile, pentru absolut orice problema imi da vitamine. Motiveaza: sistem imunitar scazut. In doi ani, de la 64 kg am ajuns la 98. Si imi spune "Nu, nu de la vitamine." Acum nici nu mai vreau sa merg la ea.
Intrebare: De ce am surplus de sare in organism? Cum o pot elimina?
1 comentarii
![musaraf1](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Bună ziua,
Sodiul poate crește din mai multe cauze, probabil cea mai frecventă este deshidratarea (de exemplu după diaree sau dacă nu v-ați hidratat suficient).
Dacă ați fost la UPU, probabil din cauza suferinței nu ați băut destulă apă. Este doar o variantă de explicație, mai pot fi și altele.
Trebuie văzut dacă analizele de rinichi sunt bune (Uree și Creatinină).
Pentru creștere în greutate v-a consultat un endocrinolog? În funcție tipul de creștere în greutate, ar putea fi evaluată funcția tiroidei și a glandelor suprarenale.
Desigur, acestea sunt doar sugestii, este greu de spus de la distanță.
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Sodiul poate crește din mai multe cauze, probabil cea mai frecventă este deshidratarea (de exemplu după diaree sau dacă nu v-ați hidratat suficient).
Dacă ați fost la UPU, probabil din cauza suferinței nu ați băut destulă apă. Este doar o variantă de explicație, mai pot fi și altele.
Trebuie văzut dacă analizele de rinichi sunt bune (Uree și Creatinină).
Pentru creștere în greutate v-a consultat un endocrinolog? În funcție tipul de creștere în greutate, ar putea fi evaluată funcția tiroidei și a glandelor suprarenale.
Desigur, acestea sunt doar sugestii, este greu de spus de la distanță.
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Toxine?
- 1Stare Generala de rau
- 0Administrare elontril
- 1Fasciculatii musculare pe tot corpul/ zbateri de muschi psihoza
- 0Am o tuse seaca si urata de cand am fumat de pe internet
- 1Rmn in sarcina
- 1Problema la nivelul mainilor
- 4Simptome ciudate, care ar putea fi cauzele?
- 3Amețeli și presiune in cap
- 3Ii acceptat HOLTER TA in familie ?
Mai multe informații despre: hipernatremia excesul de sare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: