Episod psihotic acut polimorf

08-05-2018
Alexandra007
Nu este medic/terapeut
Alexandra007
Prietenul meu a venit in tara toatal schimbat in urma consumului intensiv de canabis, l-am internat iar diagnosticul lui este de tulburare psihotica polimorfa acuta fara simptome de schizofrenie, a fost externat insa acesta a refuzat sa isi continue medicatia acasa, iar acum este iar internat. Azi am vb cu domnul doctor si mi-a sp ca inca nu imi poate sp nimic cu privire la evolutia acestei tulburari, ceea ce m a facut sa ma gandesc ca e posibil sa fie ceva mai grav... o sa iasa din aceasta stare, este posibil sa dezvolte o boala psihica? Sunt intr-o situatie foarte trista, il iubesc si imi doresc sa redevina baiatul pe care l-am cunoscut.
7 comentarii
0
08-05-2018, ora 23:11
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Buna seara,
Prognosticul intr-o astfel de situatie este negativ. Exista toate sansele ca in lipsa tratamentului antipsihotic sa dezvolte o tulburare psihotica permanenta.
Este esential sa continue tratamentul si sa inceteze consumul de stupefiante.
Psihoterapia in poate ajuta sa de recupereze mai repede si sa evite repetarea episoadelor psihotice.
Cu alte cuvinte cheia iesirii din situatie sta in combinatia dintre tratamentul medicamentos si psihoterapie.
0
08-05-2018, ora 23:13
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna seara
Să nu ne panicam sunt șanse să dezvolte o boala psihică sunt șanse să nu.Consumul de droguri a produs simptomele inițiale.Sa facă un tratament și apoi vedem după o perioadă
0
08-05-2018, ora 23:52
Alexandra007
Nu este medic/terapeut
Alexandra007
Buna seara, va mulțumesc pt raspunsuri. In momentul de fata urmează un tratament fiind internat de apoximativ o saptamana, starea lui este mai buna fata de cum l-am internat dar nu este ok, este o alta persoana, nu isi constientizeaza problema si vrea acasa.. Daca urmeaza tratament de ce nu iese din aceasta stare? Este normal sa dureze atat aceasta stare fara viitoare consecinte de ordin psihiatric? Este posibil sa ma tot repet dar de cand este in aceasta stare nu sa imi gasesc linistea... imi este greu sa-l stiu acolo, imi fac tot felul de ganduri..
0
09-05-2018, ora 00:11
Alexandra007
Nu este medic/terapeut
Alexandra007
Cand l-am internat avea următoarele simptome: insomnii, nu avea stare, vorbea despre ce e bine si ce este rau, despre Dumnezeu, vorbea despre ura rasiala, in ultima zi petrecuta acasă credea ca i s-au facut farmece. In prezent nu mai prezinta aceste semne, dar este mai irascibil, nu intelege ca are o problema si este spre binele lui sa ramana internat si este mai moale, banuiesc ca moale este din cauza tratamentului... Eu vreau sa-l fac sa inteleaga si sa accepte ca are o problemă dar nu stiu cum sa-i vorbesc. Imi pun toata increderea in tratamentul care pe care il urmeaza si sper din suflet sa fie bine, dar cand vad ca este in aceasta stare ma descurajeaza..
0
09-05-2018, ora 09:13
Psihologie, Bucuresti
Situatia trebuie abordata pe mai multe paliere:
- consumul de substante afecteaza creierul atat dpdv neuronal cat si al neurotransmitatorilor. Efectul acestei afectari este episodul psihotic.
- s-a observat ca abuzul de substante interzise duce adeseori la dezvoltarea unor tulburari psihice: psihotice, anxioase, paranoia etc.
- refuzul acceptarii situatiei poate avea doua cauze: dependenta de substante si o tulburare de personalitate "ascunsa"
Situatia este complexa si abordarea ei este complexa.
In ordinea abordarii: pe primul loc in acest moment este internarea si tratamentul medicamentos, apoi continuarea tratamentului medicamentos, evaluarea psihologica facuta de un psiholog clinician cu experienta si psihoterapie.
Este important sa intelegeti (amandoi) ca orice fiecare episod psihotic afecteaza persoana, de multe ori iremediabil, pe toate palierele: organic (creier), fizic (corp), psihic si emotional. Ceea ce inseamna ca primul interes intr-o astfel de situatie este evitarea repetarii episodului, ceea ce implica renuntarea la consumul de substante si urmarea indicatiilor de tratament.
0
09-05-2018, ora 14:41
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Medicamentele psihiatrice acționează pe niște receptori pentru a putea produce un răspuns terapeutic medicamentul trebuie sa aibă o anumită concentrație în sânge 7-14 zile
0
09-05-2018, ora 18:23
Alexandra007
Nu este medic/terapeut
Alexandra007
Va multumesc din nou pt raspunsuri, maine face o saptamana de cand este internat. Adevarul este ca nu mai vb tot felul de ciudatenii dar nu este ceea ce trebuie, are momente cand este irascibil. El din data de 11.04. pana la data de 25.04.2018 a fost internat, insa va spun sincer ca l-a externat el fiind in episod psihotic. Asta nu inteleg eu, de ce tîmp de 2 spatamani cat a fost internt nu i-au trecut aceste stari si l-a externat asa? Ma scuzati ca va tot zapacesc dar sunt foarte nelinistita, imi doresc sa iasa din starea asta sau macar sa constientizeze ca are o problema si sa accepte tratamentul acasa. Va spun sincer ca imi este teama sa nu ramana in aceasta stare pt totdeauna, cand spun teama nu ma refer ca imi este frica de el, ma refer la faptul ca este tanar si are o viata inainte.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul