epilepsie fetita 5 ani
Buna ziua,
o fetita de 5 ani (stie alfabetul, numara, aduna, spune poezii.etc..inteligenta) a fost depistata in decembrie 2012 de catre mama ei cu stari de aprox. 30 secunde de faptul ca 'se pierde', din joaca.deodata..
adica: se uita intr-un punct fix, nu aude daca o striga, nu vede (ii dadea cu mana prin fata fara sa faca vreo miscare), daca INSA o pisca zice 'auuuu' (deci simte durerea in acele 30 secunde),
NU stiu ei de cand o fii fetita ASA...acum au observat-fiind mama in concediu de odihna.
ca urmare au dus-o in data de 17 ian.a.c. la un medic neurolog pediatru
si urmare encefalogramei
si a unui consult,
fetita a primt diagnosticul: EPILEPSIE CU CRIZE DE TIP ABSENTE (sau absent.ca n-am inteles bine)
i s-a prescris DEPAKINE de 300 /zi cate 1/2 tableta la 12 ore...
pt 2 ani (consult dupa 0 luna)
si medicul le-a dat sperante parintilor ca dupa 2 ani, isi va revenii.
intrebare:
1.aceste tablete se pot SI faramita (fetita fiind sanatosa, NU luase pana acum pastilute si iata NU vrea sa le inghita);?
2.pastilutele se iau INAINTE sau DUPA mancare?
3. ROG pareri medici si /sau din experienta proprie, daca se va vindeca definitiv dupa tratamnet de 2 ani?
multumesc anticipat pt cei care raspund
si
pot detalia daca exista intrebari.
o fetita de 5 ani (stie alfabetul, numara, aduna, spune poezii.etc..inteligenta) a fost depistata in decembrie 2012 de catre mama ei cu stari de aprox. 30 secunde de faptul ca 'se pierde', din joaca.deodata..
adica: se uita intr-un punct fix, nu aude daca o striga, nu vede (ii dadea cu mana prin fata fara sa faca vreo miscare), daca INSA o pisca zice 'auuuu' (deci simte durerea in acele 30 secunde),
NU stiu ei de cand o fii fetita ASA...acum au observat-fiind mama in concediu de odihna.
ca urmare au dus-o in data de 17 ian.a.c. la un medic neurolog pediatru
si urmare encefalogramei
si a unui consult,
fetita a primt diagnosticul: EPILEPSIE CU CRIZE DE TIP ABSENTE (sau absent.ca n-am inteles bine)
i s-a prescris DEPAKINE de 300 /zi cate 1/2 tableta la 12 ore...
pt 2 ani (consult dupa 0 luna)
si medicul le-a dat sperante parintilor ca dupa 2 ani, isi va revenii.
intrebare:
1.aceste tablete se pot SI faramita (fetita fiind sanatosa, NU luase pana acum pastilute si iata NU vrea sa le inghita);?
2.pastilutele se iau INAINTE sau DUPA mancare?
3. ROG pareri medici si /sau din experienta proprie, daca se va vindeca definitiv dupa tratamnet de 2 ani?
multumesc anticipat pt cei care raspund
si
pot detalia daca exista intrebari.
3 comentarii
eu am trecut cu fetita mea prin asa ceva pe la varsta de 6 ani a lesinat la gradinita si de aici au inceput investigatiile in final fiind diagnosticata tot cu epilepsie numai ca nu mi-a facut niciodata o criza imi amintesc ca eram disperata la aflarea acestui diagnostic dar cu ajutorul lui D-zeu si a unui medic devotat am trecut peste aceste probleme depakine i-a dat si fetitei mele dar era sirop apoi peste cativa ani am cerut eu pastile dar nu i-au facut bine peste zi nu avea nimic dar seara dupa ce adormea la cateva minute se trezea si vomita, Ce pot eu sa-ti spun este sa ai rabdare multa grija de fetita noi am urmat tratamentul 6 ani a urmat o scoala normala unde bineinteles nu am spus decat invatatoarei stii ce emblema li se pun acestor copii a mea era o fetita normala cu un IQ peste medie asa ca nu avea rost sa-i stric viiorul acum este studenta anul 1 este bine de atunci si tot timpul am trait cu banuiala ca diagnosticul a fost pus gresit sau asa am vrut eu sa cred cert este ca a trecut multa rabdare si urmat exact ce spune dr
@ maria123
Prospect: Daca este vorba de un bolnav caruia nu i s-au administrat alte antiepileptice, cresterea dozei se face treptat la 2-3 zile, astfel incat concentratia optima sa fie atinsa intr-o saptamana. Doza medie pentru 24 ore este de 20-30 mg/kg si se administreaza in 1-2 prize.
Daca pe cutie scrie Depakine chrono, inseamna ca este vorba de o pastila al carei continut se elibereaza treptat pe tpt parcursul zilei. Nu se faramiteaza.
Prospect: Daca este vorba de un bolnav caruia nu i s-au administrat alte antiepileptice, cresterea dozei se face treptat la 2-3 zile, astfel incat concentratia optima sa fie atinsa intr-o saptamana. Doza medie pentru 24 ore este de 20-30 mg/kg si se administreaza in 1-2 prize.
Daca pe cutie scrie Depakine chrono, inseamna ca este vorba de o pastila al carei continut se elibereaza treptat pe tpt parcursul zilei. Nu se faramiteaza.
Multumesc Clara_p pt raspuns!
azi am luat legatura cu medicul care a stabilit diagnosticul,
si
la fel cum bine ai zis...Nu se faramiteaza.pastiluta
precizare (uitasem):
- in primele 3 zile a primit DOAR dimineata cate 1/2 pastiluta de 300 mg
urmand ca din ziua a 4-a sa continue cu cate 1/2 dimineata si 1/2 seara.
Cu greu au convins-o azi ca, TREBUIE sa inghita.
sper sa accepte zilnic.!!!
Controlul va fii dupa 29 zile.asa zicea dr.
iti doresc numai bine!
Multu. inca odata!
azi am luat legatura cu medicul care a stabilit diagnosticul,
si
la fel cum bine ai zis...Nu se faramiteaza.pastiluta
precizare (uitasem):
- in primele 3 zile a primit DOAR dimineata cate 1/2 pastiluta de 300 mg
urmand ca din ziua a 4-a sa continue cu cate 1/2 dimineata si 1/2 seara.
Cu greu au convins-o azi ca, TREBUIE sa inghita.
sper sa accepte zilnic.!!!
Controlul va fii dupa 29 zile.asa zicea dr.
iti doresc numai bine!
Multu. inca odata!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27epilepsie (sindrom West) copil 12 luni
- 5lesin.. si mi-e frica sa mai merg la scoala
- 4epilepsia la copil de 2 ani?
- 6epilepsia la copii?
- 9epilepsie?
- 10ajutati-ma sunt disperata.
- 0probleme de picioare
- 9baietelul meu are sindrom west
- 2Crize de absenta
- 0Copil cu atrofie cerebrala
- 0Suspect epilepsie