ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

epilepsie

19-06-2010
kokss
Nu este medic/terapeut
kokss
o intrebare am si eu si as dori un raspuns kt mai clar si la obiect.
Cum se poate skpa d blokrile acelea in kre tmp d kteva sec nu mai poti fce nmk?ms mlt pt raspunsuri.
2 comentarii
0
20-06-2010, ora 01:07
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Mai intai invata sa scrii in limba romana! OK?

Am avut si eu doar doua crize comitiale (petit mal, in somn) cand aveam 17-18 ani, iar dupa inca 17 ani, presupun ca am gasit singur explicatia.
Crizele au trecut, dar aproape mereu creierul functiona in suturi, parca eram electrocutat, aveam spasme seara, inainte sa adorm, iar in starea de veghe mintea parca era tocata marunt, marunt, insuportabil. Mai ales ca nu aveam randament la invatat.

Aaa, se accentua foarte mult pe fond de stres oricare ar fi fost el. caz particular, femeile!deci mai ponderat e mai sanatos in cazul tau.
Apropo de chestia asta, vezi si topicul cu axa HPA din profilul meu.

Toate spasmele si teroarea asupra creierului au disparut dupa ce am eliminat orice sursa de gluten din alimentatie.

http://www.emcb.ro/article.php?story=20060726145933325
-
Astfel, la adulti diagnosticati cu schizofrenie, depresie, epilepsie, s-au identificat anticorpi anti-gliadina (IgA), a caror prezenta poate fi explicata numai in conditiile in care gliadina sau peptidele rezultate prin scindarea acesteia au ajuns in sange, trecand de bariera reprezentata de mucoasa intestinala.
-

Nu zic ca te-ar ajuta GARANTAT in problema epilepsiei, dar cu siguranta MERITA sa testezi, eliminarea glutenului aduce cu siguranta o multime de beneficii pt creier si organism in general, se vede treptat de-a lungul a cateva saptamani.

Omega 3 NowFoods (iau eu) - 1000 mg/zi
Obligatoriu cu 100 unitati vit E/zi

surse de magneziu, calciu (canepa, nuci, seminte etc)
Vezi si aici :
http://forum.romedic.ro/prod/sunt_deprimata_si_vreau_un_sfat_(in_special_de_la_germont)_042469.html

Un nivel decent de proteina este chiar recomandat (0.8-0.9 g /kg corp sa zicem, insa daca ajungi la 1.5 g /kg corp, creste si nivelul de glutamat/ glutamina ceea ce nu prea e bun pt creier daca ai epilepsie. Vezi cum optimizezi.

Alimente alcalinizante, verdeturi, fructe. FARA zahar si abuz de dulce.
FARA alimente cu glutamat (pateuri, delikat etc), aspartam.
0
20-06-2010, ora 01:55
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Suplimentar:

* curcumina este un compus foarte recomandat in cazul epilepsiei si nu numai (depresie, schizofrenie), este un PANACEU!
* vezi topicul cu dieta din profilul meu (deschis de mine).
* ceaiul verde, vezi pe linkul cu topicul pus inainte
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Epilepsia la copil si adolescent

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: