enurezis nocturn

am o fetita de 4 ani si 9 luni si (eu cred ca ) sufera de enurezis nocturn.nu a fost diagnosticata de medic. a purtat pampers, noaptea, pana la aproape 4 ani si cred ca si asta e una dintre cauze. ziua nu are nici o problema cu urinatul, insa noaptea doarme profund si nu se poate trezi sub nici o forma, ca sa urineze. o trezesc eu si o pun pe olita. daca nu o pun pe olita, face in pat si ce mi se pare mie si mai alarmant e ca nici dupa aceea nu se trezeste. nu se simte uda ? doarme asa. ce ma sfatuiti sa fac ? ce fel de medic ar trebui sa consult ? multumesc.
1 comentarii

In primul rand, evitati sa-i dati sa bea lichide seara; de asemenea, treziti-o o data pe noapte, la aceeasi ora in mod constant, pentru a urina. Nu o certati pentru episoadele de enurezis nocturn. De asemenea, daca e o fire mai agitata, evitati sa-i dati seara alimente iritante, ciocolata, sau s-o lasati la televizor in cazul unor emisiuni zgomotoase sau violente. Analizati si indepartati factorii de stress din mediu. Se poate face un examen al urinii (sumar de urina + urocultura), dar e putin prbabil sa fie o infectie urinara.
Exista si tratamente medicamentoase, cum ar fi Driptane (la varste de peste 5 ani), insa trebuie recomandate de medicul pediatru.
Exista si tratamente medicamentoase, cum ar fi Driptane (la varste de peste 5 ani), insa trebuie recomandate de medicul pediatru.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: