Entorsa metatarsiene
Buna ziua! Am 17 ani si practic fotbal de performanta. In urma unui meci m-am ales cu o lovitura dupa ce am dat cu forta, din inertie, in genunchiul unui adversar. Am fost la un medic de specialitate si mi-a dat sa fac fizioterapie 10 zile cu laser infrarosu si ultrasunete. Am facut 5 zile si ramane sa mai fac inca 5 in ianuarie. Problema mea este ca nu simt deloc durere cand merg, dar simt foarte accentuat cand lovesc mingea si vreau cat mai repede sa ma pot reface. Imi puteti da niste sfaturi pentru a grabi procesul de vindecare, va rog? Cat timp ar putea dura refacerea?
3 comentarii
Buna ziua!
Nu exista notiunea de "entorsa metatarsiene": metatarsienele sunt niste oase ale ante-piciorului, iar entorsa este leziunea unei articulatii si nu a unui os.
Indiferent de tipul traumatismului, tratamentul este profund diferit fata de cel descris, cuprinde o perioada lunga de repaus sportiv absolut: poate fi nevoie de imobilizare gipsata, de orteze specifice, de pantofi terapeutici, de interventii chirurgicale sau pur si simplu de repaus sportiv.
In funtie de tipul leziunii, perioada de refacere dureaza 6-12-24 saptamani sau chiar mai mult. Fizioterapia poate fi discutata la 6-12 saptamani de la traumatism, nu mai devreme.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu exista notiunea de "entorsa metatarsiene": metatarsienele sunt niste oase ale ante-piciorului, iar entorsa este leziunea unei articulatii si nu a unui os.
Indiferent de tipul traumatismului, tratamentul este profund diferit fata de cel descris, cuprinde o perioada lunga de repaus sportiv absolut: poate fi nevoie de imobilizare gipsata, de orteze specifice, de pantofi terapeutici, de interventii chirurgicale sau pur si simplu de repaus sportiv.
In funtie de tipul leziunii, perioada de refacere dureaza 6-12-24 saptamani sau chiar mai mult. Fizioterapia poate fi discutata la 6-12 saptamani de la traumatism, nu mai devreme.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Entorsa medio-tarsiana este diagnosticul. Am gresit.
Nu puteti lovi mingea mai devreme de 6-12 saptamani de la traumatism, in cel mai fericit caz.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6metatarsalgie morton?
- 7metatarsalgie-radiografie inclusa
- 4Metatarsalgie
- 1talpi dureroare
- 1keratoza sau ceva
- 1Inflamație si durere in zona metatarsian 5
- 7Entorsa?
- 0Durere metatarsiene
- 13Metatarsalgie de transfer
- 6Probleme de metatarsalgie
Mai multe informații despre: Metatarsalgia