Embolie dupa artroscopie menisc

40 comentarii 1 2
0
05-10-2018, ora 10:27
adisal
Nu este medic/terapeut
adisal
Ne poate da cineva din experienta lui exemplu de cum s-au facut anticoagulantele pentru artroscopie menisc inainte si dupa operatie.
multumesc
0
23-10-2018, ora 09:43
adisal
Nu este medic/terapeut
adisal
chiar nu s-a mai operat nimeni care citeste acest blog sa ma lumineze cum se face tromboprofilaxia dupa artroscopie menisc!!!!!!!
0
23-10-2018, ora 11:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Exista protocoale de tromboprofilaxie in ghidurile de anestezie-terapie intensiva publicate sub egida Colegiului Medicilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-11-2018, ora 09:32
adisal
Nu este medic/terapeut
adisal
Am mai gasit un caz :dupa 3 saptamani de la artroscopie cu Pradaxa timp de doua saptamani postoperator a facut trombembolism masiv si a decedat in 30 de minute.Sora lui se intreaba de ce s-a intamplat si explicatia a fost ca avea 120 kg.Le avea si inainte de operatie.Trebuie schimbat ceva cu siguranta in abordarea acestor interventiii.Ajungi in cabinet si nu e prea bine sa pleci cu banii acasa trebuie deci operatie.Ia banii la fraier si daca se intampla aia este a fost soarta.S-a intamplat in iule 2018 si sotia mea in februarie 2018.sigur mai sunt cazuri dar se baga sub pres.
0
02-11-2018, ora 10:06
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Aveti perfect dreptate.
Este exact motivul pentru care eu refuz cu strictete sa operez persoane supra-ponderale.
Am explicat cu lux de amanunte pe site-ul meu si in zeci de interviuri si articole.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-07-2019, ora 17:02
adisal
Nu este medic/terapeut
adisal
Se face sau nu se face profilaxie antitrombotica pentru o artroscopie la genunchi?
0
26-07-2019, ora 12:10
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Trombo-profilaxia este extrem de controversata in lume in chirurgia ortopedica.
De exemplu, in domeniul meu de activitate (chirurgia ante-piciorului):
- in USA nu se practica. Ei spun ca riscul este extrem de redus (sub 0, 001%), ceea ce nu "justifica" cheltuielile enorme legate de aceasta profilaxie (este vorba doar despre interventiile ce permit mersul cu sprijin imediat pe picior, evitand imobilizarea)
- in Franta se practica aceasta profilaxie, fara sa existe un consens in privinta duratei: 3-7 zile.
In cazul interventiilor de protezare a soldului sau a genunchiului trombo-profilaxia este indiscutabila.
La ora actuala se practica pe scara larga in cazul interventiilor laparoscopice (abdominale) sau ginecologice.
Eu utilizez obligatoriu aceasta profilaxie in cazurile ce necesita sectionarea osului, pe o durata de 3-7 zile.
Probabil ca se impune un consens intre ortopezi si anestezisti.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
15-08-2020, ora 23:22
Paul.d
Nu este medic/terapeut
Paul.d
Buna seara, eu am fost operat de ruptura de ligament încrucișat anterior in data de 22.06.2020, doctorul nu m-a informat de complicatii cu toate ca am intrebat dar naiv am acceptat ca nu ar fi am avut doua intalniri cu doctorul una in urgente in ziua cand am rupt acel ligament si una cand am stabilit tratamentul adica interventia chirurgicala, nu am avut intalnire cu anestezist sau altceva... Deci un istoric concret de la mine nu cred ca au avut.
operatia a fost de durata ceea ce nu inteleg de ce, am fost luat din salon la orele 17:30 si am fost dus la reanimare la orele 21:30 in preoperator am stat aproximativ 30min. In preoperator am fost pus sa semnez niste hârtii in care imi dadeam acordul pt operatie si spuneam ca sunt un pacient informat... In sala de operatii au inceput semnele de intrebare, prima grrseala anestezistul a facut prima intepatura pentru anestezia din coloana si surpriza a indoit dupa care a spus ca trebuie sa mai faca o intepatura mai sus a urmat urmatoarea intwpatura chinuita in care am simtit o fulgeratura imensa si durere in picior, la care reactia lui a fost "te-a curentat ceva? ups" apoi fupa posibil 20min a inceput interventia dupa un timp am inceput sa simt durere si am spus asta apoi dar a trebuit sa astept putin intrucat anestezistul nu era in sala ma intreb daca avea voie sa paraseasca pacientul, dupa ce a revenit a mai facut un anestezic intravenos si s-a terminat durerea. Dupa ce s-a terminat operatia am fost dus pt 3 ore in post operator unde doctorul mi-a spus ca operatia a fost ok si ca a a trebuit sa mai colecteze inca o grefa intrucat grefa initiala era prea subtire, acum intrebarea era cum de nu a vazut asta pe RMN-ul facut, dipa mi-a fost pusa orteza. In noaptea aceea mi-au fost administrate calmante si atat. Pe mine ma tot dutra dar nu operatia ci in lateral unde apasa orteza. La aproximativ 12 ore mi-a fost facut clexane 0.4 (eu sunt un barbat la 96kg) dupa aceea a venit doctorul si i-am spus ca ma doare dar a zis ca este de la operatie, am crezut, la 24de ore de la internare am fost externat ai m-am dus acasa cu aceleasi dureri si cu tratament cu clexane de 0.4 timp de 5 zile.
Acasa a inceput sa ma doara si capul ingrozitor si nu stiam de la ce asa ca am sunat doctorul si a spus sa beau cafea ca este de la anestezie asa ca am baut aprox 5/zi si se ameliora durerea asa am facut 4zile pana ce durerea nu mai era dar in lateralul piciorului tot ma durea si piciorul se umflase foarte tare i-am trimis poze si a zis ca este ok, eu urma sa incep recuperarea in doua zile. M-am dus la recuperare si medicul de acolo mi-a zis ca imi recomanda o eco doppler. Am vorbit dupa cu medicul ce m-a operat si a zis ca nu este cazul si sa le spun celor de la recuperare sa imi faca drenaj limfatic, eu am urmat sfatul doctorului de la recuperare si am făcut eco doppler si acolo surpriza tromboza profunda doua vene cu trobi ce au blocat circulatia complet si practic mi-a dat clexane de 4 ori mai mult adica 0.8 de doua ori pe zi timp de 3 saptamani si dupa pastile eliqus.
Acum eu i-am aratat rezultatele doctorului de la recuperare ai a zis ca drenaj limfatic este interzis si recuperarea se intrerupe pana cand avem acordul medicului de chirurgie vasculara. Acum doctorul meu practic ma impingea catre embolie si se pare ca a tratat cazul meu cu foarte mare dezinteres. Acum as vrea sa stiu si eu protocolul in caz acestor artoscopii.
0
16-08-2020, ora 08:14
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Trombo-profilaxia este stabilita clar (de exemplu, in protocoalele terapeutice ale societatii anestezistilor francezi).
Dozajul substantei active se calculeaza, evident, in functie de greutatea corporala.
Dozajul insuficient poate produce tromboza venoasa profunda.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
16-08-2020, ora 09:54
Paul.d
Nu este medic/terapeut
Paul.d
Va multumesc pentru raspuns, acum eu sunt curios daca doctorul a procedat corect si a calculat dozajul corect si dupa operatie nu am avut nici ciorapi elastici.
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
40 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Managementul trombembolismului pulmonar acut
  •