Educatia sexuala in scoli
Vreau sa aduc in discutie urmatorul subiect: unor elevi clasa a V-a li se preda prima ora de educatie sexuala. Fara a vorbi inainte de organele de reproducere, ci doar de schimbarile la varsta pubertatii pe care de fapt le-au avut ca tema pentru acasa, fara prea multe discutii, la clasa primesc urmatoarea tema:Ce este sarcina?
Cum se formeaza o sarcina?
Ce este lichidul amniotic?
Cum se produce nasterea?
Ce inseamna primul strigat al copilului?
As dori raspunsul de la un psiholog, este aceasta abordare normala pentru varsta de 11-12 ani fara alte notiuni introductive despre aparatul genital, organele de reproducere, despre diferenta intre iubirea cu tenta sexuala si iubirea fata de familie, de exemplu. Mie, ca parinte de fata, mi s-a parut o abordare prea brusca a acestui subiect si vreau sa cer parerea unui profesionist in domeniu.Multumesc.
Cum se formeaza o sarcina?
Ce este lichidul amniotic?
Cum se produce nasterea?
Ce inseamna primul strigat al copilului?
As dori raspunsul de la un psiholog, este aceasta abordare normala pentru varsta de 11-12 ani fara alte notiuni introductive despre aparatul genital, organele de reproducere, despre diferenta intre iubirea cu tenta sexuala si iubirea fata de familie, de exemplu. Mie, ca parinte de fata, mi s-a parut o abordare prea brusca a acestui subiect si vreau sa cer parerea unui profesionist in domeniu.Multumesc.
1 comentarii
Mie mi se pare o abordare corecta. Totusi copiii au 11-12 ani, se presupune ca pana la varsta asta notiunile de intoducere le-a primit in familie.
Si eu sunt mama de fata, dar am vorbit cu ea despre aceste lucruri aproape din totdeauna...I-am cumparat si carti adecvate varstei pe care le-am citit impreuna. Mai mult chiar, au fost imprumutate si prietenelor ei, care s-au pronuntat ca au fost cele mai tari carti citite...
Familia nu trebuie sa exagereze cu aceste lucruri, ele sunt firesti si trebuie tratate ca atare.
De ce-ti este frica? Si-a exprimat copilul tau dezaprobarea? Eu cred ca nu. Fii si tu mai relaxata si ai sa vezi ca primesti acelasi raspuns si din partea copilului!
Numai bine!
Si eu sunt mama de fata, dar am vorbit cu ea despre aceste lucruri aproape din totdeauna...I-am cumparat si carti adecvate varstei pe care le-am citit impreuna. Mai mult chiar, au fost imprumutate si prietenelor ei, care s-au pronuntat ca au fost cele mai tari carti citite...
Familia nu trebuie sa exagereze cu aceste lucruri, ele sunt firesti si trebuie tratate ca atare.
De ce-ti este frica? Si-a exprimat copilul tau dezaprobarea? Eu cred ca nu. Fii si tu mai relaxata si ai sa vezi ca primesti acelasi raspuns si din partea copilului!
Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Educatia sexuala la prescolari
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: