Dureri umar stang

10-12-2016
juravschi
Nu este medic/terapeut
juravschi
bn, as dori va rog daca se sesizeaza cv sa imi rasunda, de cateva luni am o durere a umarului stang care in prezent e ceva mai dura, durerea se manifesta in zona umarului partea osoasa(rotula) nu am avut accidente, lovituri, etc..cat folosesc Voltarol ce contine Diclofenac diethylammonium durerea imi amelioreaza pentru cate ore dupa care revine, nu fac efort fizic deoarece lucrez la birou, nu solicit umarul(umerii) la efort excess
momentan nu sant in tara dar pentru linistea mea imi poate raspunde cv ce sa fac ? multumiri si respect.
3 comentarii
1
10-12-2016, ora 20:14
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Buna seara
Exista cel putin doua motive clasice pentru care apar aceste dureri de umar (desigur, pot fi si alte cauze, mai putin comune, pe care le vom evoca ulterior): a. o periartrita scapulo-humerala, adica o forma de deteriorare a tesuturilor peri-articulare insotita de inflamatie, care ar putea fi asemanata cu un reumatism de umar sau b. o spondiloza cervicala (posibil inceput de hernie de disc cervicala) care poate genera dureri reflectate in umar si chiar mai jos de umar, pana la nivelul degetelor, in cadrul unei afectiuni numite nevralgie cervico-brahiala.
Am intalnit dureri de umar iradiate de la o epicondilita, care s-a dovedit ulterior a fi cauza principala a problemei. De asemenea, pot, asa cum spuneam, exista si alte cauze, legate de varsta si sexul Dvs (pe care nu le cunoastem) sau de functionarea altor organe si sisteme - sunt cazuri in care dureri in umarul drept apar in diferite forme de colecistita dar si in unele tipuri de ischemie cardiaca; desigur, in aceste cazuri simptomele nu dispar cu un simplu unguent anti-inflamator, ceea ce inseamna ca probabil va incadrati intr-una din cele 2 variante mentionate anterior.astfel incat singurul sfat pertinent pe care vi-l pot da - pentru ca nu avem un diagnostic sigur - este sa investigati aceasta durere acolo unde va aflati sau daca va intoarceti in tara, in orasul de resedinta. Pana atunci, puteti folosi anti-inflamatoare nu numai sub forma de unguent, dar si ca pastile (ex. Arcoxia de 60-90 mg / zi sau Vimovo 1tb x 2 / zi), timp de 7-10 zile, cu protectie gastrica. Dupa ce un diagnostic clar este precizat si disponibil, putem discuta despre particularizarea tratamentului.
Va sfatuiesc sa faceti intai o radiografie simpla de umar, iar la nevoie un RMN.
Cu stima
SL Univ. Dr. Enescu Marius
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
0
12-12-2016, ora 21:27
juravschi
Nu este medic/terapeut
juravschi
Va multumesc si respect pentru sfatul dat si deasemenea ma bucur ca ati scolarizat in orasul meu natal. succese.
0
21-12-2016, ora 09:48
didizicu
Nu este medic/terapeut
didizicu
Buna, am o problema, eu am intrat la menopauza si am dureri din ce in ce mai maro de spate, picioare, si le simt in permanenta f umflate si grele. Am inceput sa iau H - Cerutin, si m a ajutat foarte mult, mi-a diminuat senzatia de picioare grele, eu le iau de doua ori pe zi, intr-o cura de 15 zile, voi cum faceti fata durerilor cauzate de menopauza in ceea ce priveste sistemul nervos periferic?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere acută după căderea pe umăr - leziuni posibile
  •