durere zona gat
Buna ziua. Am fost pe la jumatatea lui decembrie anul trecut la medic la un control, mi s-a zis ca as fi avut amigdalida si mi-a dat Zinnat 500 am urmat tradamantul. O perioada de 1 2 saptamani a trecut, apoi a inceput din nou sa ma doara gatul sau in zona amigdalelor, am fost la farmacia mia zis si mi-a dat Augmentin 875, + Hexoraletten N comprimate l-am urmat, nu a trecut am mai luat paracetamol si aspirina tot nu a trecut, am inceput sa iau din nou Augmentin 875, + Hexoraletten N gandundu-ma ca poate nu a fost suficient cat am luat prima data (7 Aug + 10 Hex). Nu stiu ce sa mai fac, as dorii un raspuns daca se poate. Multumesc.
10 comentarii
Nu ai precizat cate zile ai luat zinnat ; pt augmentin : 7 comprimate ( 3 zile si jumatate ) oricum este putin : in mod normal trebuia facut un exudat faringian si apoi dat antibiotic ; dupa cele 2 cure de antibiotic nereusite, incearca sa faci un exudat, dar pana atunci incearca : gargara cu bicarbonat de sodiu ( alimentar sau de la farmacie ) - o lingurita la un pahar de apa plata sau ceai de musetel/galbenele + hexoral spray ( 3-4 pufuri / zi dupa mese - dupa aplicare nu mananci si nu bei nimic 15-30 minute ) sau tablete pentru supt : decasept, faringosept, tantum verde. Poti asocia si un antiinflamator : nurofen 200 mg de 3 ori /zi.
1.este deja cunoscut faptul ca excesul de antibiotic mai mult dauneaza decat ajuta
2. tratament pentru probleme nas, gat, urechi.. tre sa luati numai de la un medic ORL.. nu de la orice medic sau farmacist ( difera amigdalitele.. pot fi virale, micotice, bacteriene sau mixte...si tratamentul difera la fiecare)
deasemenea poate fi iritatie faringiana si amigdaliana ( fara infectie) de la un reflux gastric..si aici tratamentul e cu totul altu !!!
2. tratament pentru probleme nas, gat, urechi.. tre sa luati numai de la un medic ORL.. nu de la orice medic sau farmacist ( difera amigdalitele.. pot fi virale, micotice, bacteriene sau mixte...si tratamentul difera la fiecare)
deasemenea poate fi iritatie faringiana si amigdaliana ( fara infectie) de la un reflux gastric..si aici tratamentul e cu totul altu !!!
Am fost la ORL si am fost diagnosticat cu faringoamigdalita acuta + epistaxis. Mi s-a dat in continuare Zinnat, vitamina C + A nazal, Bioparox si tarosin. De 3 zile iau medicamentele si nici o schimbare, ba mai rau, acum am o durere continua si in zona urechi si simt o presiune daca stau pe partea cu durerea.
nu ai si o problema dentara.. pe acea parte?
Nu, de curand am fost la dentist si mi-a zis ca nu am probleme cu dintii.
ramane posibilitatea ca durerea in ureche sa radieze de la faringe
nu simti aciditate gastrica, reflux-gastric.. senzatie ca ustura in gat de la anumite alimente ?
nu simti aciditate gastrica, reflux-gastric.. senzatie ca ustura in gat de la anumite alimente ?
Chiar nu, tin sa mentionez si faptul ca fumez, nu foarte mult, nu cred ca depasesc 10 tigari pe zi, in perioada tratamentului acesta am fumat maxim 3 pe zi, iar de ieri seara m-am oprit (daca ajuta la ceva).
Am observat ca la fiecare tigara se accentueaza durerea in zona urechii + ca am un exces de ceara in acea ureche. Nu prea isi fac efectul nici pastilele astea..
Continui sa scriu.. Am fost din nou acum 4 zile la ORL si am facut o audiograma din care m-a diagnosticat cu Disfunctie tubara si mi-a dat Parasinus, Biorinil si Aerius, am stat cu vata in ureche pentru a numai simti durerea, in prezent se mai simte doar putin. Alta problema e ca cred ca am racit (nu prea imi dau seama cum), idea e ca am temperatura, ma doare cand inghit si putin partea stanga in zona amigdalei + mici dureri la urinare.. Ce as mai putea lua?
o infectie la amigdale cu infectie renala.. e destul de grav !!!!!
se poate face Penicilina 1000000 injectabil la 8 ore i.m
si Biseptol tab 480 mg cate 2 la 8 ore
sau alta schema este cu Ofloxacina 1 tab la 12 ore 10 zile
multre ceaiuri de maces, matasa de porumb, urzica
se poate face Penicilina 1000000 injectabil la 8 ore i.m
si Biseptol tab 480 mg cate 2 la 8 ore
sau alta schema este cu Ofloxacina 1 tab la 12 ore 10 zile
multre ceaiuri de maces, matasa de porumb, urzica
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6moldamin 1-zi 15 zile - gatul umflat
- 4intrebare.. sa mai fac si alte investigatii?
- 11De aprox 4 ani avea o durere de gat dar la exudat nu iesea nimic anormal
- 21probleme cu gatul!
- 8probleme cu amigdalele si zona din jurul acestora
- 3Cancer de gat?
- 8m-am operat de laringita cronica pseudomixamotoasa
- 4punct pe amigdala
- 14Pete galbene in gat
- 11amigdale hipertrofe
- 43ganglionii in zona gatului, sub brat si inghinal
- 7Este recomandata in acest caz operatia de amigdale?
- 9amigdale cu puroi
- 8cancer la gat
- 2amigdalita acuta
- 1Produs farmaceutic pentru inlaturarea cazeumului / pietrelor de pe amigdale
- 3Amigdale diferite ca marime
Mai multe informații despre: gatul amigdalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: