Durere incheietura
Bună seara.
Mă doare foarte tare încheietura mâinii drepte de mai bine de câteva săptămâni. Menţionez că această durere este prezentă numai atunci când încerc să fac flotări sau să ridic greutăţi (relativ mici).
Aţi putea să mă lămuriţi şi pe mine în privinţa acestui simptom? Vă rog nu trageţi concluzii legate strict de greutăţi, după cum ziceam, sunt mici.
Vă mulţumesc.
Mă doare foarte tare încheietura mâinii drepte de mai bine de câteva săptămâni. Menţionez că această durere este prezentă numai atunci când încerc să fac flotări sau să ridic greutăţi (relativ mici).
Aţi putea să mă lămuriţi şi pe mine în privinţa acestui simptom? Vă rog nu trageţi concluzii legate strict de greutăţi, după cum ziceam, sunt mici.
Vă mulţumesc.
4 comentarii
Buna ziua!
Cum credeti ca ati putea primi un raspuns pertinent, cand D-voastra excludeti acceptarea evidentei?
Este vorba strict despre suprasolicitarea fizica/sportiva a articulatiei, motiv pentru care se impune o pauza de cel putin 2-3 luni in efectuarea unor asemenea eforturi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Cum credeti ca ati putea primi un raspuns pertinent, cand D-voastra excludeti acceptarea evidentei?
Este vorba strict despre suprasolicitarea fizica/sportiva a articulatiei, motiv pentru care se impune o pauza de cel putin 2-3 luni in efectuarea unor asemenea eforturi.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Bună ziua!
Dacă într-adevăr greutăţile sunt problema, atunci cum se face ca doar încheietura mâinii drepte îmi este afectată? Menţionez ca această durere este prezentă încă dinainte să fi început aceste exerciţii cu greutăţi.
Vă înţeleg perfect, dar folosesc greutăţi de maxim 4-5 kg şi fac exerciţii pentru întărirea încheieturii de asemenea.
Ce altceva ar putea fi? Simt că mă doare osul la palpare.
Mulţumesc!
Dacă într-adevăr greutăţile sunt problema, atunci cum se face ca doar încheietura mâinii drepte îmi este afectată? Menţionez ca această durere este prezentă încă dinainte să fi început aceste exerciţii cu greutăţi.
Vă înţeleg perfect, dar folosesc greutăţi de maxim 4-5 kg şi fac exerciţii pentru întărirea încheieturii de asemenea.
Ce altceva ar putea fi? Simt că mă doare osul la palpare.
Mulţumesc!
Buna ziua!
Unele persoane suporta efortul fizic-sportiv, alte persoane sunt mai 'sensibile'. Pe de alta parte, articulatiile membrelor sunt profund diferite, suportand diferite solicitari, neexistand o simetrie in corpul uman.
Nu inteleg ce inseamna "'exerciţii pentru întărirea încheieturii"'.
Atitudinea logica si rezonabila ramane aceeasi: se impune o pauza de cel putin 2-3 luni in efectuarea unor asemenea eforturi. Nu se pune problema medicamentelor sau unguentelor, care nu pot actiona asupra unei articulatii suprasolicitate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Unele persoane suporta efortul fizic-sportiv, alte persoane sunt mai 'sensibile'. Pe de alta parte, articulatiile membrelor sunt profund diferite, suportand diferite solicitari, neexistand o simetrie in corpul uman.
Nu inteleg ce inseamna "'exerciţii pentru întărirea încheieturii"'.
Atitudinea logica si rezonabila ramane aceeasi: se impune o pauza de cel putin 2-3 luni in efectuarea unor asemenea eforturi. Nu se pune problema medicamentelor sau unguentelor, care nu pot actiona asupra unei articulatii suprasolicitate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14dureri musculare si articulare cronice fara motiv
- 2dureri osteo-articulare.
- 18dureri de articulatii
- 14am dureri de oase...
- 9probleme ale articulatiilor muschilor si tendoanelor
- 7dureri musculare si osoase de un an
- 6Boala Behcet - informatii, sfaturi
- 17Durere in coapsa stanga
- 21Dureri articulare dupa chimioterapie
- 4Dureri de oase ce evolueaza rapid
- 17Recomandare medicament crema dureri articulatii
- 8Durere os stern la miscare + tuse
- 6Articulatii zgomotoase plus durere, uneori
- 9ceva grav sau ceva trecator
- 9Dor toate articulatiile. ce poate fi?
- 0Transpiratie, dureri oase, dureri oculare
- 2leucemie
- 1Dureri de oase
- 4dureri de oase
Mai multe informații despre: durerea osteoarticulara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: