durere fese in urma unei cazaturi
Sotul meu a sufera de 6 luni de o durere a feselor dupa o cazatura pe scari.am fost ka reumatologie si doctorul de acolo ia prescris tratament pentru o afectiune la bazin si nu ia trecut cu acele medicamente.va cer sfatul pt a stii la ce medic sa mergem deoarece durerea persista si ma gandesc ca ar putea fi o afectiune la muschi
Multumesc frumos
Multumesc frumos
11 comentarii
Buna ziua!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, neurochirurgicale, etc.
Nu am inteles mecanismul traumatismului si localizarea anatomica a structurilor afectate de traumatism.
Nu cred ca este o problema musculara, ci mai curand una de tip neurochirurgical (sindrom compresiv lombar, fractura vertebrala, stenoza canalului vertebral etc etc).
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sa ma scuzati, dar nu am inteles tocmai esentialul: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente traumatice, neurochirurgicale, etc.
Nu am inteles mecanismul traumatismului si localizarea anatomica a structurilor afectate de traumatism.
Nu cred ca este o problema musculara, ci mai curand una de tip neurochirurgical (sindrom compresiv lombar, fractura vertebrala, stenoza canalului vertebral etc etc).
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
poate fi vb de pensarea unui disc..posibil atingerea nervului sciatic!
28 de ani inaltime 1.80 greutate 75kg a cazut in ianuarie pe niste scari si il doare fesa stanga..o durere constanta
Buna ziua!
Asa dupa cum va precizam, nu cred ca este o problema musculara, ci mai curand una de tip neurochirurgical (sindrom compresiv lombar, fractura vertebrala, stenoza canalului vertebral, leziunea directa a nervului sciatic la nivelul fesei etc etc).
Cred ca ar fi util un consult clinic la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Asa dupa cum va precizam, nu cred ca este o problema musculara, ci mai curand una de tip neurochirurgical (sindrom compresiv lombar, fractura vertebrala, stenoza canalului vertebral, leziunea directa a nervului sciatic la nivelul fesei etc etc).
Cred ca ar fi util un consult clinic la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua din nou..am fost la un medic la neurologie si in urma unui rmn lombar nu a fost gasit nimic..acum ne. Gandim sa mergem la neurochirurgir sau chirurgie deoarece se pare k a aparut o galma pe fesa stanga exact in locul dureros...ce ma sfatuiti?
Buna ziua!
Eu va sugerasem un traseu profund diferit: mai intai examinare clinica la neurochirurg, si abia mai apoi eventuale explorari imagistice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Eu va sugerasem un traseu profund diferit: mai intai examinare clinica la neurochirurg, si abia mai apoi eventuale explorari imagistice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
@margaritcristina
Dl. Dr. Uscatu v-a intrebat de mecanismul cazaturii (cum a cazut, la ce parte a corpului s-a lovit, de ce s-a lovit). Este important pentru a va ghida corect. Unde mai exact il doare? Iradiaza durerea? E constanta sau alterneaza cu perioade de acalmie? Doare mai tare la mers, efort sau in repaus? Cat e de intensa? Ce trebiue sa faca sa treaca? Are alte modificari acolo unde e "galma"? Ce investigatii i s-au facut in afara de RMN? Ecografie s-a facut? Din care decrieti ar putea fi un hematom care comprima ceva acolo, precum si o blocare ileo-sacrala. Un consult la ortoped ar trebui sa elucideze situatia si sa indrepte spre investigatii imagistice necesare.
Dl. Dr. Uscatu v-a intrebat de mecanismul cazaturii (cum a cazut, la ce parte a corpului s-a lovit, de ce s-a lovit). Este important pentru a va ghida corect. Unde mai exact il doare? Iradiaza durerea? E constanta sau alterneaza cu perioade de acalmie? Doare mai tare la mers, efort sau in repaus? Cat e de intensa? Ce trebiue sa faca sa treaca? Are alte modificari acolo unde e "galma"? Ce investigatii i s-au facut in afara de RMN? Ecografie s-a facut? Din care decrieti ar putea fi un hematom care comprima ceva acolo, precum si o blocare ileo-sacrala. Un consult la ortoped ar trebui sa elucideze situatia si sa indrepte spre investigatii imagistice necesare.
Bună ziua, am 18 ani.. înălțimea de 1, 72 și 75 de kilograme.. acum vreo 5 luni am alunecat pe o scara de gresie..Și am căzut fix pe fesa stângă..lovindu-ma de muchia treptei..După care mi s-a învinețit toată fesa timp de vreo 2 săptămâni. Apoi nu am mai dat importanta..După care acum vreo 2 luni m-am lovit din greșeală în acea zona și am simțit o ușoară durere...Atunci când stau jos nu am absolut nici o problema...Doar atunci când apăs zona respectiva simt o ușoară durere..În afară de asta...În zona respectiva e umflat.un nodul destul de mare ce se simte si la mână.Acest lucru fiind foarte fizibil în comparație cu fesa dreapta..Cei din jur abservand acest lucru.. După foarte putinele mele cunoștințe, m-am gândit ca probabil s-a deplasat mușchiul de la impactul acela puternic si a rămas așa dar..De câteva zile mă frământă foarte tare aceasta problemă.În afară de estetica..Mă panichez puțin când mă gândesc la cele 5 luni de la lovitura..E destul de mult timp și mă așteptam să îmi treaca. As vrea sa știu cât de grav e.?.cE părere aveți? Mulțumesc anticipat!
Buna ziua!
Este posibila existenta unui hematom, dar exista si alte posibilitati.
Trebuie sa recurgeti, evident, la o examinare clinica directa la ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este posibila existenta unui hematom, dar exista si alte posibilitati.
Trebuie sa recurgeti, evident, la o examinare clinica directa la ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Bună ziua.
Am căzut acum 2 săptămâni cu rolele in parc. Cazatura a fost pe fesa stânga. S-a umflat foarte tare, a doua zi toată fesa vanata, tare încă. La medic mi s-a recomandat gheață și Lioton gel, flamexin. Acum după 2 săptămâni a rămas un hematom destul de mare cam 8 cm / 3 cm. Continui cu geluri și gheață. Ce trebuie făcut în continuare? La ecografie la 1 săptămâna avea acele dimensiuni. Acum după 2 săptămâni nu pare să se fi retras prea mult, poate doar putin. Vârsta 43 ani, 50 kg, 1, 65 m înălțime. Mulțumesc.
Am căzut acum 2 săptămâni cu rolele in parc. Cazatura a fost pe fesa stânga. S-a umflat foarte tare, a doua zi toată fesa vanata, tare încă. La medic mi s-a recomandat gheață și Lioton gel, flamexin. Acum după 2 săptămâni a rămas un hematom destul de mare cam 8 cm / 3 cm. Continui cu geluri și gheață. Ce trebuie făcut în continuare? La ecografie la 1 săptămâna avea acele dimensiuni. Acum după 2 săptămâni nu pare să se fi retras prea mult, poate doar putin. Vârsta 43 ani, 50 kg, 1, 65 m înălțime. Mulțumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: durere fese
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: