dupa implantul de stent, nu ma simt prea bine
mi s-a facut in luna februarie un implant de stent pe artera coronara.Din pacate nu ma simt prea bine, durerea pe care o aveam in piept nu a disparut.Este normal?
5 comentarii
De obicei durerea coronariana reapare dupa un implant de stent numai in cazul trombozei intrastent.Din pacate cest lucru se poate verifica numai
prin repetarea coronarografiei.Ca alternativa va sugerez asocierea de pavix cu aspenter, cresterea dozei de statina la 40mg/zi cresterea dozei de betablocant la doza maxim tolerata functie de AV(AV>55b/min).De asemenea trebuie repetat un EKG -pentru a decela eventuale modificari ischemice suplimentare, ecografia cardiaca si testul de efort.In dimineata efectuarii testului de efort nu trebuie luata doza de betablocant
prin repetarea coronarografiei.Ca alternativa va sugerez asocierea de pavix cu aspenter, cresterea dozei de statina la 40mg/zi cresterea dozei de betablocant la doza maxim tolerata functie de AV(AV>55b/min).De asemenea trebuie repetat un EKG -pentru a decela eventuale modificari ischemice suplimentare, ecografia cardiaca si testul de efort.In dimineata efectuarii testului de efort nu trebuie luata doza de betablocant
multumesc pentru raspunsul dvs.
medicamentele pe care le iau sunt:dimineata:co-aprovel, betalog zoc, la pranz: plavix+aspenter 2 buc, seara:crestor
la EKG nu s-au evidentiat modificari ischemice suplimentare
medicul cardiolog imi spune sa am rabdare pentru ca imbunatatiri se vor simti abea dupa 6 luni...
medicamentele pe care le iau sunt:dimineata:co-aprovel, betalog zoc, la pranz: plavix+aspenter 2 buc, seara:crestor
la EKG nu s-au evidentiat modificari ischemice suplimentare
medicul cardiolog imi spune sa am rabdare pentru ca imbunatatiri se vor simti abea dupa 6 luni...
Buna ziua,
Tatalui meu i s-a facut coronografie si i s-a spus ca are 2 vase de sange infundate, unul intr-un singur loc si celalalt in mai mute locuri. I s-a dat o hartie cu un nume al uni medic, un nr de tel si date referitoe la stenturi : 2 DES 3/23 si 2, 5/23, ce pot sa inteleg eu din aceste date? As putea sa fac eu rost de aceste stenturi mai ieftin direct de la importator? Care este diferenta intre stenturi? Care sunt cele mai bune?
Va multumesc anticipat!
Tatalui meu i s-a facut coronografie si i s-a spus ca are 2 vase de sange infundate, unul intr-un singur loc si celalalt in mai mute locuri. I s-a dat o hartie cu un nume al uni medic, un nr de tel si date referitoe la stenturi : 2 DES 3/23 si 2, 5/23, ce pot sa inteleg eu din aceste date? As putea sa fac eu rost de aceste stenturi mai ieftin direct de la importator? Care este diferenta intre stenturi? Care sunt cele mai bune?
Va multumesc anticipat!
Buna, am 62 de ani si la un moment dat datorita problemelor de mers pe care le-am avut copiii mei au insistat sa mergem la un consult. Am mers la Fundeni unde domnul doctor mi-a facut o investigatie Doppler la membrele inferioare. in urma investigatiei dl. doctor m-a trimis si la un consult cardiologic la dl. dr. Deleanu Dan. Ajuns aici, dupa primele investigatii dl dr. mi-a zis ca e nevoie sa facem si o coronarografie. In urma coronarografiei dl. dr. Deleanu m-a diagnosticat cu 2 stenoze coronariene. Deoarece sunt diabetic e neaparat necesar stent farmacologic activ. Ne-am intors la Fundeni in speranta ca voi reusi sa fac aceasta interventie cu stent aici si stiind ca e singurul spital care are aceste tipuri de stenturi, insa listele de asteptare existente m-au incurajat sa ma intorc in centrul de unde am plecat...Din pacate arterele de la nivelul membrelor inferioare sunt ocluzate si nu se mai poate face nimic interventional, asa ca s-a decis operatia la Fundeni pentru picioare si apoi montarea de stenturi la dl.dr. Deleanu. Asa s-au si intamplat lucrurile. Evident ca dupa operatie m-am recuperat mult mai greu decat dupa interventia cu stenturi insa intr-un final ma bucur ca sunt bine si ca mi-am revenit. Vreau sa le multumesc asadar domnilor doctori Baila de la Fundeni si nu in ultimul rand domnului doctor Deleanu. Au salvat o viata, m-au pus pe picioare cu foarte mult tact si calm si cu o colaborare exceptionala intre stat si privat, pot spune ca am ramas placut suprins. Va recomand cu caldura interventia minim invaziva, in caz ca nu se poate recurgeti la chirurgie.
Multa sanatate tuturor!
Multa sanatate tuturor!
Buna ziua, acum 6 luni am facut un infarct, am 2 stenturi puse si as vrea sa stiu, daca o sa pot sa ma intorc la lucru, sunt mecanic de locomotiva.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: implantul de stent
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: