dupa extragerea chirurgicala a unei capuse mai pot aparea probleme de sanatate?
![cristinabilbie7](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca dupa extragerea chirurgicala a unei capuse mai pot aparea probleme de sanatate. In speta, băiatul meu de 4, 6 ani a fost muscat/intepat de o capusa in zona cefei, in par, in urma cu 2 saptamani.Cand am vazut-o infipta in piele m-am dus imediat cu copilul la medic, nu am intervenit eu in nici un fel. A fost scoasa de medicul chirurg care mi-a prescris si un antibiotic Copilul este bine, nu a manifestat nici inainte nici dupa extragere vreun simptom si nu a avut vreo manifestare diferita insa vreau sa stiu daca este posibil ca dupa un timp mai lung sau mai scurt, mai pot aparea ceva complicatii. Daca da, cum le-as putea depista din timp. Recunosc ca m-a speriat starea actorului Serban Ionescu si imi fac probleme pentru viitor intrucat am citit ca pot sa apara complicatii si peste ani de la intepatura. Va multumesc.
As vrea sa stiu daca dupa extragerea chirurgicala a unei capuse mai pot aparea probleme de sanatate. In speta, băiatul meu de 4, 6 ani a fost muscat/intepat de o capusa in zona cefei, in par, in urma cu 2 saptamani.Cand am vazut-o infipta in piele m-am dus imediat cu copilul la medic, nu am intervenit eu in nici un fel. A fost scoasa de medicul chirurg care mi-a prescris si un antibiotic Copilul este bine, nu a manifestat nici inainte nici dupa extragere vreun simptom si nu a avut vreo manifestare diferita insa vreau sa stiu daca este posibil ca dupa un timp mai lung sau mai scurt, mai pot aparea ceva complicatii. Daca da, cum le-as putea depista din timp. Recunosc ca m-a speriat starea actorului Serban Ionescu si imi fac probleme pentru viitor intrucat am citit ca pot sa apara complicatii si peste ani de la intepatura. Va multumesc.
3 comentarii
![maria 123](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna seara,
ani multi in urma am patit.idem si la fel.
CE i-au facut in plus (fata de cele enumerate de dvs)?
- un vaccin...(sper sa NU gresesc...antitetanus..poate scriu..prostii..oricum ERA UN VACCIN)...
Nu, nu au aparut complicatii...MULTUMIM LUI DUMNEZEU!!
ani multi in urma am patit.idem si la fel.
CE i-au facut in plus (fata de cele enumerate de dvs)?
- un vaccin...(sper sa NU gresesc...antitetanus..poate scriu..prostii..oricum ERA UN VACCIN)...
Nu, nu au aparut complicatii...MULTUMIM LUI DUMNEZEU!!
![cristinabilbie7](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua. Nu mi-a spus - medicul- daca i-a facut vreun vaccin. Doar mi-a dat reteta pentru un antibiotic -OSPEN. Dupa 8-9 zile m-am dus si i-a scos firul si atat. Am fost si la medicul de familie sa vad daca este nevoie de analize la sange sau ceva care sa-mi spuna clar daca mai poate sa apara vreo problema insa mi-a spus ca nu mai este nevoie de nimic, totul este bine. Poate sunt eu paranoica dar am citit ca pot sa apara probleme si dupa foarte multi ani iar eu asta as vrea sa evit.
![Dr. Balcan Anisoara](/arata_img.php?img=cont_29883.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Medicul de familie are dreptate, este bine, nu mai ai nici un motiv de panica, nu se va intampla nimic. Nu orice capusa poate transmite boala Lyme, ci doar acelea infectate cu Borrelia. Dupa circa 7 zile de la muscatura in acel loc trebuie sa apara o leziune cutanata, o zona rosie, eritematoasa, inelara, ce se extinde ; concomitent apare febra, oboseala, grata, dureri de cap etc.. Deci linisteste-te caci copilul tau nu are nimic, nu a fost infectat.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 27muscatura de capusa
- 4Sunt sau nu imbolnavit?
- 1Capusa?
- 157Boala Lyme
- 5Muscatura de capusa
- 4despre boala lyme
- 2muscatura de capusa - ce sa fac?
- 7ganglion si zona apropiata inflamata de la o capusa
- 8Muşcat de căpuşă !
- 0Muscatura capusa (reactie dupa cateva saptamani)
- 0Mușcătura capusa.Se face antitetanos?
- 0Simptome dupa indepartarea capusei
- 0Muscatura de capusa
- 0Muscatura de capusa
- 0Muscatura de capusa
- 1Mușcătură căpușă
- 1Mușcătura de capusă
Mai multe informații despre: Muscatura de capusa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: