ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Dupa Chimio si Radioterapie analize markeri si mai mari

43 comentarii 1 2
0
18-12-2013, ora 10:12
qaby
Nu este medic/terapeut
qaby
Revin in postul meu cu rezultatul PET-CT de astazi:
- progresia recidivei tumorale la nivelul anastomozei.
- o tumora metabolic activa a peretului posterior cu aspect vegetant care infiltreaza pleura posterioara;
- aparitia une pleurezii inchistate posterobazale drepte;
- aparitia unei form tumorale in recesul pleural medial antero-baal stang, pericardiac, diametre max de 2, 7cm;
- multiple formatiuni tumorale intrahepatice ( segm II, IV, VI, VII, VIII ) spontan hipodense, hipercaptante;
- se mentin adenopatiile metabolic active lateroaortice stangi;
- adenopatii lomboaortice izolate, necaptante FDG;
- multiple focare osoase de hipercaptare a radiotrasorului, fara corespondent CT situate: cap humeral drept, arc costal anterior C VI drept, pedicul vertebral stang T12, corp vertebral L3, L5, os pubian drept si cap femural stang;
-la nivelul planseului bucal si al hemibaei drepte a limbii se evidentiaza un focar de hipercaptare a radiotrasorului cu SUV max 9;
- la nivelul glandei suprarenale stangi se dezv un mic adenom cae fixeaza moderat radiotrasorul;
- excretie fiziologica a FDG la nivelul rinichilor si veziii urinare.

Prin urmare, eu inteleg ca nu e de bine deloc dupa tratamenele pe cae le-a facut, chimiterapie si radioterapie de ultima ora.
Nu numai ca nu s-a stopat boala dar a si avansat.

Astept si alte concluzii din partea celor avizati.

Mai putem face ceva ? la oncolog inca nu am ajuns...peste 2 zile avem programare.

Multumesc pentru rabdare.
0
18-12-2013, ora 14:31
fica
Nu este medic/terapeut
fica
Buna ziua.
Aşa cum v-am scris în mesajul anterior ordinea a fost:
1. radiotrapie
2.computer tomograf
3. intervenţia chirurgicală
4.chimioterapie
cu rezultatele de pe biletele de ieşire din spital scrise în mesajul anterior
Din câte mi s-a spus şi am înţeles nu s-a putut scoate toată tumora, doar o treime din ea, de aceea v-aş ruga din tot sufletul să-mi explicaţi şi mie rezultatul de la biopsia după operaţie, pe care vi l-am scris în mesajul anterior, ce grad este cancerul, dacă are metastaze etc, eu nu prea am înţeles despre ce este vorba, cât de grav a fost şi este în continuare.
Dacă simptomele sunt de la xeloda, mai trebuie să o ia, sau poate face numai Oxaliplatin şi pe acesta într-o doză mai mică.Mulţumesc şi multă sănătate.
0
19-12-2013, ora 20:05
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
qaby: din pacate boala pare a se fi extins semnificativ; va trebui sa se reconsidere inceperea unei noi linii de chimioterapie.

fica: stadiul este cel putin II; pentru a se spune mai multe despre stadiu, ar fi trebuit sa fie scosi si ganglioni, la operatie. cred ca simptomele chimioterapiei pot fi manageriate, un prim pas ar fi scaderea dozelor, mai bine decat sa faca doar oxaliplatin, care nu e chiar standard. dupa asta ar avea nevoie de o noua evaluare locala, eventual cu RMN de pelvis.
0
21-12-2013, ora 18:42
fica
Nu este medic/terapeut
fica
Bună seara, domnule doctor.Profit din nou de bunăvoinţa dumneavoastră.Vă mai scriu încă o dată rezultatul biopsiei
Rezultat biopsie :
1. Fragment tisular cu diametrul de 1/0, 5 cm cu aspect scleros
2. Fragment intestin cu lungimea de 8 cm cu margine tumorală cu diametrul de 1 cm.
Macroscopie- Tumoră rectală fracţionată:
- infiltraţie de adenocarcinom în tunica musculară;
- margine rezecţie-infiltraţie de adenocarcinom, necroză întinsă;
- margine rezecţie indemnă;
- ţesut gras periintestinal;- ţesut conjunctivo-grăsos, - 1 ggl.histiocitoză sinusală (acesta nu este un ganglion?)
Astăzi domnul doctor ne-a spus că nu-şi mai asumă responsabilitatea pentru a-i mai face citostatice, pentru că nu-şi revine deloc, după 5 zile de perfuzii cu vitamine, mama a stat acasă mai mult de 7 zile cu diaree, aceasta s-a declanşat la 10 zile după Xeloda, iar noi ne-am dat seama numai atunci când în pungă a venit numai lichid şi trebuia să golească punga şi de 10 ori pe zi.Imediat ce mănâncă totul vine în pungă nedigerat şi moale, mai mult apă.A făcut o programare pentru Luni la endoscopie.Ce mă sfătuiţi să facem în legătură cu citostaticele?Ce se întâmplă dacă nu le mai face deloc?Analizele i-au ieşit toate bune, hemoglobina fiind 11, 6.La operaţie i-au fost extirpate şi uterul şi anexele.Dacă este nevoie o să vă scriu rezultatul de la biopsie şi la acestea, dar am înţeles că acolo nu a fost nimic.Vă mulţumesc din suflet!
0
21-12-2013, ora 19:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate tumora nu a fost scoasa in totalitate, in sensul ca exista un rest local microscopic; daca acesta nu poate fi rezecat, atunci ar trebui iradiat din nou. chimioterapia, daca e tolerata atat de prost, trebuie oprita.
0
22-12-2013, ora 02:18
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Fica, eu iti recomand sa incerci si un tratament alternativ avand in vedere raspunsul la citostatice.
O seara binecuvantata.
0
22-12-2013, ora 15:12
fica
Nu este medic/terapeut
fica
Bună ziua! Aşa este.Medicul a spus că nu a scos decât o treime din tumoră, deoarece era extinsă în pereţii bazinului(nu ştiu dacă mă exprim corect).Din rezultatul de la biopsie se vede dacă are metastaze sau nu? Din tomograful făcut, am înţeles că nu are metastaze.Nu mai face chimioterapia.Când ar trebui făcută o nouă iradiere? Cine ne recomandă acest lucru? Ea a făcut 25 de şedinţe de radioterapie înainte de operaţie (31 mai-25 iulie 2013)Operaţia a fost făcută în data de 27 septembrie 2013.Tomografia după operaţie când trebuie făcută?O zi bună vă doresc şi multă sănătate!
0
22-12-2013, ora 19:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu exista o recomandare standard in aceasta directie. totusi trebuia, din septembrie pana acum, sa aiba cel putin una, macar inainte de chimioterapie, sau eventual un RMN de pelvis; si markeri tumorali lucrati.
0
23-01-2014, ora 10:52
fica
Nu este medic/terapeut
fica
Bună ziua, domnule doctor!
Revin pentru a vă spune că în urmă cu o săptămână mama mea a făcut crize de epilepsie, aşa au spus medicii, a căzut inconştientă de două ori în aceeaşi zi, am internat-o la neurologie, fiind suspectă de metastaze cerebrale, am făcut tomograf, fără substanţă de contrast, unde nu s-a văzut nimic deosebit, Urmează ca pe 3 februarie să facem un nou tomograf la torace, abdomen şi pelvis cu substanţă de contrast, iar medicul a zis că o să se uite atunci din nou şi la cap.
Acum mama urmează tratament cu Levetiracetam 500, 1-o-1, dar are dureri groaznice în zona pelviană, cu înţepături, nu mai poate sta nici în fund, nu se mai poate mişca deloc, când stă nemişcată în pat nu o doare. Mai ia Digoxină o jumătate de pastilă dimineaţa şi Preductal 1-0-1, Calciu. Oare a făcut o recidivă locală sau cancerul a evoluat?În această stare am mai putea încerca să reluăm chimioterapia?
0
23-01-2014, ora 11:20
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
din pacate nu. nu reprezinta nici pe departe o prioritate fata de elucidarea cauzei starii neurologice si controlarea acestei situatii.
0
26-01-2014, ora 14:16
fica
Nu este medic/terapeut
fica
Bună ziua, domnule doctor!
De când a luat tratament, adică din data de 15 ianuarie, nu a mai făcut nici o criză, dar durerile de spate şi din zona rinichilor nu o lasă deloc.Este posibil să fii făcut metastaze în zona pelviană, acolo unde a mai rămas din tumoră?
Analizele făcute ultima dată au ieşit bune, doar transaminazele au ieşit mari.Crizele de epilepsie se puteau declanşa din cauza stresului, a emoţiilor, a fricii(prima criză a făcut-o când a rămas o noapte fără mine la spital, iar celelalte două în ziua când trebiua să mergem la neurolog, era foarte agitată că nu ajungem mai repede).Primul neurolog a zis că are demenţă senilă.
La tomograf se pot vedea aceste lucruri, la cel fără substanţă nu s-a văzut nimic deosebit, nu prea înţeleg eu ce a scris medicul, de aceea nu vă pot scrie.Ce markeri tumorali trebuie făcuţi?Aici aceste analize se fac numai pe cont propriu.Durerile să fie oare de la medicamentul pentru epilepsie?(Levetiracetam)
0
26-01-2014, ora 14:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
revino, te rog, cu niste informatii medicale oficiale, caci altfel nu am cum sa te ajut! o discutie pe internet nu poate tine loc de consult medical. cu siguranta ca o criza de epilepsie nu poate fi declansata de stres sau frica. trebuie sa faca RMN cerebral cel putin.
0
28-01-2014, ora 11:40
fica
Nu este medic/terapeut
fica
Bună ziua!
Am reuşit să descifrez rezultatul la tomograful făcut fără substanţă de contrast, cel cu substanţă de contrast îl vom face Luni.,
, , Discretă atenuare a densităţii native de partea dreaptă;mică hipodensitate partea stângă, fără efect de masă.
S.V. pe linie mediană, simetric normal dimensionat.Calcifiere în coasa creierului.Relief cortical corespunzător vârstei".
Tomograful de Luni va fii făcut la torace, abdomen, pelvis şi craniu.Este primul tomograf pe care îl facem după operaţie.
Sper să aflăm de ce mama mea se simte foarete rău şi a mai făcut şi crize de epilepsie.Credeţi că doza de Levetiracetam de 500, pe care o ia este prea mare, 1dimineaţa şi 1seara, este ameţită şi îi cade părul foarte rău. Până când va lua acest medicament?Pentru dureri ia Tramadol de 500, 1 dimineaţa şi 1 seara, care are foarte multe reacţii adverse şi tot nu-i trec durerile.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
43 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • CA 19-9
  • CA 15-3
  •