Dinti transparenti

03-11-2016
sobolanx
Nu este medic/terapeut
sobolanx
Am o mica problema la cativa dinti care ma ingrijoreaza.

De cateva saptamani am observat ca dintii din fata (1-1, 2-1, 3-1, 3-2, 4-1, 4-2) au cam inceput sa devina transparenti in partea unde se face muscatura. Zona afectata e cam 10-15% din suprafata lor si, dupa cum ziceam mai sus, ma cam ingrijoreaza.

Ultimul control stomatologic l-am avut acum aproximativ 2 luni si medicul a zis ca absolut totul e in regula.

De mentionat ca acesti dinti n-au avut niciodata carii si nu s-a facut niciodata nici o lucrare la ei, cu exceptia detartrajelor ocazionale si 1 singura albire cu laser acum aproximativ 1 an.

De asemenea:

- n-am observat nici o schimbare in ceea ce priveste sensibilitatea lor.
- n-am facut in ultimul timp nici o schimbare generala in alimentatie
- singura schimbare relevanta la care ma pot gandi este ca inceputul acestui "simptom" este corelat cu inceperea unui tub diferit de pasta de dinti, dar sunt extrem extrem de sceptic ca are vreo legatura.

Are cineva idee exact ce reprezinta acest simptom si cam care ar putea fi cauza ?

Multumesc in avans.

PS: Sunt barbat, 26 de ani (poate e relevant).
2 comentarii
0
05-11-2016, ora 18:06
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Problema dumneavoastra poate fi o consecinta a unei ocluzii (muscatura) defectuoase in urma careia dintii frontali sunt suprasolicitati si devin din ce in ce mai subtiri. Asocierea cu o noua pasta de dinti cred ca este intamplatoare. Sigur, e nevoie de un control clinic pentru a vedea situatia exacta. Controlul stomatologic complet are in vedere si muscatura, poate s-a facut un control strict al dintilor si leziunilor carioase.
0
07-11-2016, ora 07:26
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna dimineata,
pentru a putea spune cu exactitate care este motivul pentru care dintii dumneavoastra devin mai transparenti si a putea stabili un tratament dupa aceea este necesar un consult stomatologic si analiza factorilor ce pot influenta acest lucru.
E prea putin probabil sa apara acest lucru din cauza un paste de dinti.
O zi frumoasa va urez!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: culoarea dintilor

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: