DIFICULTATI IN VORBIRE
Hristos a inviat,
De aproximativ 1 luna am dificltati in a promunta anumite cuvinte, mai ales dimineata, la serviciu, cand raspund la telefon, sunetele nu sunt pronuntate corect ma chinui dar nu reusesc sa leg silabele corect (ca si cand ai vorbi peltic). Nu am avut in trecut astfel de problema. Nu cred ca este foarte evident pentru cei din jur dar eu imi dau seama clar ca nu reusesc sa pronunt corect si ceva nu mai e cum trebuie. Am 26 de ani, sunt insarcinata in 4 saptamani (dar nu cred ca are legatura, am impresia ca am problema dinainte de sarcina).Bunica mea are Miastenia Gravis, dar am inteles ca nu se transmite urmasilor nimic legat de aceasta boala.
Va rog sa-mi spuneti cam despre ce ar putea sa fie vorba, voi merge si la medic daca este cazul, dar pana atunci poate ma ajutati si dvs.
Va multumesc!
Cu stima,
Alina
De aproximativ 1 luna am dificltati in a promunta anumite cuvinte, mai ales dimineata, la serviciu, cand raspund la telefon, sunetele nu sunt pronuntate corect ma chinui dar nu reusesc sa leg silabele corect (ca si cand ai vorbi peltic). Nu am avut in trecut astfel de problema. Nu cred ca este foarte evident pentru cei din jur dar eu imi dau seama clar ca nu reusesc sa pronunt corect si ceva nu mai e cum trebuie. Am 26 de ani, sunt insarcinata in 4 saptamani (dar nu cred ca are legatura, am impresia ca am problema dinainte de sarcina).Bunica mea are Miastenia Gravis, dar am inteles ca nu se transmite urmasilor nimic legat de aceasta boala.
Va rog sa-mi spuneti cam despre ce ar putea sa fie vorba, voi merge si la medic daca este cazul, dar pana atunci poate ma ajutati si dvs.
Va multumesc!
Cu stima,
Alina
2 comentarii
De un timp am si eu dificultati de pronuntare a anumitor cuvinte sau a unor sunete din anumite cuvinte, am probleme de memorie, nu imi mai amitesc cum se scriu unele cuvinte uzuale, iar cand scriu propozitii nu mai pot constientiza ceea ce am scris adica nu se coreleaza ceea ce scriu cu ceea ce am dorit sa scriu, sau omit litere sau fac greseli de ortografie. Va rog sa ma indrumati ce sa fac. Mentionez ca nu am avut aceste probleme şi ca in ultima vreme s-au accentuat
Va multumesc!
Va multumesc!
Buna,
Aceleasi simptome le am si eu. Va rog frumos imi puteti spune daca ati rezolvat aceste probleme.
Daca stie cineva un doctor care se ocupa de astfel de "cazuri" va rog sa dati de stire (Jud Mures, Sibiu, Bv),
Multumesc.
Cu stima,
Florin
Aceleasi simptome le am si eu. Va rog frumos imi puteti spune daca ati rezolvat aceste probleme.
Daca stie cineva un doctor care se ocupa de astfel de "cazuri" va rog sa dati de stire (Jud Mures, Sibiu, Bv),
Multumesc.
Cu stima,
Florin
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Nu stiu de ce s-a intamplat asa !?
- 2Tulburari vedere + tulburari vorbire
- 3nu poate vorbi coerent!
- 4probleme cu vorbirea
- 1dificultati de vorbire
- 7Fetita de 5 ani nu pronunta unele litere
- 7De cateva zile am o senzatie ca mi se inclesteaza maxilarul
- 4Tulburari de vorbire, gandire, intelegere, invatare
Mai multe informații despre: vorbirea dificila
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: