dermatita de contact la nivelul barbiei

13-12-2007
ronda
Nu este medic/terapeut
ronda
De 4 luni am o dermatita la nivelul barbiei, deasupra buzei superioare si la baza nasului.Cauza este barba prea aspra a prietenului meu.Prietenul nu mai exista de 2 luni, dar dermatita nu a disparut. Am folosit <elocom unguent>, dermatita dispare temporar si apoi reapare, mai ales la frig.
Ce alt tratament as putea urma pt. ca aceasta dermatita sa dispara definitiv?
3 comentarii
0
14-12-2007, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
incearca Trident.este o crema cu tripla actiune.
0
16-12-2007, ora 00:00
ronda
Nu este medic/terapeut
ronda
multumesc pt. raspuns.
Intre timp am fost la dermatolog si in urma examenului a reiesit ca am parazitul DEMODEX care s-ar lua de la caini bolnavi in principal, sau de la pisici bolnave. Pe fondul iritatiei pe care o aveam am contactat acest parazit.
De 2 zile folosesc crema prescrisa de medic, metroruboril, si costat ca iritatia s-a accentuat puternic, mi-au aparut multe bubite rosii si ma ustura groznic.
E reactia normala la aceasta crema?
0
09-01-2008, ora 00:00
medic_online
Identitate neconfirmată
medic_online
e ca si cum ai pune benzina in foc.
citeste inca odata prospectul, cred ca nu trebuie folosit asa cum l-ai folosit tu.
Cantitatea trebuie sa fie foarte mica la folosire..Poate ai dat prea mult ca sa sa te faci bine dintr-odata.Bolile de piele sunt extrem de "pretentioase"
Si totusi ai pisic sau catel in casa..sau poate a avut tipul cu barba?
Pe orice medicament scrie:in cazul aparitiei unor manifestari neplacute intrerupeti administrarea medicamentului si consultati medicul.."alt medic"
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dermatita cauzată de săpun și dezinfectanți
  •