Depresie/ singuratate | Forumul Medical ROmedic

Depresie/ singuratate

16-09-2023
George1991
Nu este medic/terapeut
George1991
Buna ziua.
M-am hotarat si eu sa va scriu despre ce am intampinat eu.
Problema mea a aparut atunci cand m-am mutat cu serviciul in alt oras, acum cateva luni, si resimt o departare de casa.
Serviciul pe care il practic este unul destul de greu, si ma simt depasit adeseori. Simt ca de cele mai multe ori, nu fac ceva productiv, si stau in birou de cele mai multe ori.(lucrez in domeniul IT)
Din fericire, distanta e una practica fata de casa, astfel incat in weekend(pe care de abia il astept) reusesc sa imi mai vizitez parintii.
Pot sa spun ca singuratatea ma afecteaza destul de tare... si din acest motiv sunt de cele mai multe ori trist.
Incerc de asemenea, sa-mi gasesc un serviciu remote(in IT se fac astfel de practici), insa gandul ca la un moment dat va trebui sa mi dau demisia imi provoaca o anxietate teribila.
Ceva pereri?
4 comentarii
1
17-09-2023, ora 14:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna.
Poate va gasiti o pereche in orasul in care sunteti.
Incercati pe Facebook sau pe Tinder.
Cunosc multe persoane care asa s-au cunoscut.
Va doresc mult succes!
1
26-09-2023, ora 13:05
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Merita sa explorezi George atat ce variante de interactiune cu alte persoane ai putea aduce in viata ta cat si ce surse de placere nu explorezi la ora actuala. Te-ar putea ajuta in asta si un psihoterapeut.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
1
17-11-2023, ora 12:38
Dr. GHINEA ROXANA
Psihiatrie, BRASOV
Dr. GHINEA ROXANA
Buna ziua! Incercati sa gasiti care sunt hobby-urile dumneavoastra si prin intermediul acestora sa socializati, de exemplu daca mergeti la sala de sport va ajuta sa faceti miscare si sa cunoasteti persoane noi. Daca stati foarte mult timp acasa puteti lua in considerare si prezenta unui animal de companie.
1
18-11-2023, ora 00:39
Psiholog Dr. Mihaela Voicu
Psihologie, Brasov
Psiholog Dr. Mihaela Voicu
Cred ca aveti nevoie sa va intelegeti mai bine gandurile din spatele comportamentului. Spuneti ca serviciul este greu si nu este remote, nu pare ca este cea mai buna varianta, dar gandul ca veti renunta la acest job pt altul remote, care v-ar permite sa reveniti acasa, va provoaca anxietate. Si cu acest gand in fundal, nu reusiti sa va bucurati nici de prezent, sa faceti activitati placute si poate sa socializati, daca va doriti asta. Acasa aveti prieteni sau zona de confort e data de parinti ? Ce v-ar face sa va simtiti mai bine acolo unde sunteti acum ? Aveti nevoie sa va identificati gandurile, ca apoi sa vedeti ce puteti schimba in actiuni. Va recomand psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul