Deja-vu continuu

25-04-2017
I.L
Nu este medic/terapeut
I.L
Buna ziua ! Mi-am facut curajul de a-mi spune problema ! As vrea sa ma îndrumați, sa imi spuneti ce trebuie sa fac... Problema mea e ca simt ca înnebunesc ! Am tot timpul senzatia de deja-vu. Orice lucru, persoana, situatie noua ce mi se intampla am impresia ca acel lucru sa mai intamplat ! Imi creez involuntar amintiri noi pe loc, apoi am impresia ca acea situație am mai intalnit-o ! Stau si foarte prost cu memoria, uit foarte repede ! Acest fapt ma inchide in mine, si ma face sa ma indeprtez de persoanele apropiate ptr a nu ma considera nebuna. Am aceeasta problema de mult timp dar de aproximativ 2 ani de cand sunt in germania s-a aprofundat ! Am lipsa de concentrare, imi este greu sa si relationez cu colegii si sa-mi fac cunoștințe noi. Vreau sa va spun ca viața mea nu a fost foarte usoara, cu toate ca am numai 25 de ani. Am avut o copilărie cu un tata violent si alcoolic, mama in ultimii ei ani de viata a inceput si ea sa fie alcoolica ! Ea a decedat când am avut 17 ani ceea ce m-a marcat foarte tare ! Am ramas responsabila in cresterea fratiilor mei (cel mic avea 3 ani cel mare 6 ). La 21 de ani am avut o intrerupere de sarcina care a fost nereușită, din neglijența medicului ce ma avea sub observație am ajuns dupa o luna sa am hemoglobina 5 si am fost la un pas de moarte, atunci cand mi-am dat seama ca ceva chiar nu este in ordine m-am dus la alt medic si dansul m-a salvat, am facut 3 transfuzii de sange si apoi mi-a refacut operația.. De atunci pot spune ca sunt alta persoana, iar stările de deja-vu au apărut atunci, dar acum de cand sunt aici, in germania sau aprofundat foarte tare, locuri in care nu am mai fost niciodată am impresia ca am mai fost ! Persoane care nu le-am vazut in viata mea am impresia ca le cunosc de o viata, m-am saturat de sentimentul asta. Credeti-ma ca s-a saturat si prietenul meu sa ii tot spun ca " parca am mai fost aici o data si exact asta am facut " tot timpul imi spune ca sunt nebuna si asta
ma dispera... sper sa ma înțelegeți. Am senzatia asta si nu ma mai pot bucura de viata, ptr mine nimic nu e nou, totul s-a mai intamplat o data candva in trecut... iar memoria mea chiar lasa de dorit. simt ca imi pierd mintiile. va rog ajutati-ma ca nu stiu ce trebuie sa fac. Am si leșinat de cateva ori prima dat am lesinat la 14 ani iar colege de camera mi-au spus ca făcusem gen convulsii dupaia decate ori s-a intamplat eram singura... dar tot timpul am zis ca a fost cadere de calciu... dar nu stiu... Va multumesc ! O zi placuta !
1 comentarii
2
25-04-2017, ora 13:43
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună ziua!

Fenomenul descris de dumneavoastră este foarte complex şi sunt teorii diferite care încearcă să îl explice, dar o cauză clară a apariţiei nu este determinată.

Posibile explicaţii
1) Maturizare neurologică
70% din populaţia lumii a trecut prin cel puţin un moment de deja vu. Cele mai multe astfel de incidente apar la persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, mai mult decât la oricare altă grupă de vârstă, ceea ce ar putea avea legătură cu schimbările hormonale şi cerebrale care au loc în etapa de trecere de la adolescenţă la vârsta matură.

2) Episod epileptic
Deja vu-ul a fost asociat de neurologi cu epilepsie la nivelul lobului temporal. În numeroase cazuri, starea deja vu apare chiar înaintea unui atac la nivelul lobului temporar.
Persoanele care suferă o astfel de criză pot simţi senzaţia de deja vu în timpul acesteia sau în momentele dintre convulsii.

3) "Scurtcircuit" de câteva secunde
Unii psihanalişti atribuie această senzaţie unui "scurtcircuit" la nivelul creierului, care determină creierul să confunde prezentul cu trecutul.

Încercați să mergeți la medic pentru a stabili adevăratele cauze, care apoi vă va îndruma ce aveți de făcut.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: senzatia de deja-vu

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Senzația de déjà vu
  •