deget incalecat la bebe

24-01-2013
stefania83
Nu este medic/terapeut
stefania83
buna ziua.
am o fetita de 10 luni si 2 saptamani.Pana in toamna nu am observat nimica in neregula la picioruse. Incet incet am vazut ca degetul de langa degetul mare se incaleca putin peste acesta din urma(e vorba de picioruse).Ieri am fost la un consult ortopedic unde mi-au comunicat ca este vorba de un tendon care este mai scurt si cu timpul va fi nevoie de o interventie chirurgicala. Deasemenea erau foarte mirati ca eram la primul consult ortopedic. Intrebarea mea este: nu exista nici o alta incercare, gen separator? De asemenea mi-au mai zis ca exista controale ortopedice care trebuiesc facute. Mie nu mi-a zis nimeni de nici un control. Ce controale ar trebui efectuate?
1 comentarii
0
25-01-2013, ora 20:32
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Fiica-mea are 2 ani si un deget incaleca un altul, dar niciodata nu mi-am facut griji pentru ca am vazut multe cazuri la fel, chiar si la mine e asa, iar mersul nu i-a fost deloc afectat. Nu stiu exact cazul vostru dar postez mai jos o bucata dintr-un articol, sperand ca ti-e de folos. Oricum, parerea mea e ca mai bine intrebi inca un medic despre probleme fetitei.
Degetele în pozitii vicioase (încalecate):
De obicei este vorba de deformari în flexie
ale degetelor 3 si 4, cu degetul 2 situat sub ele, în
pozitie dorsala. Pozitia nu poate fi modifica prin
apasare. În majoritatea cazurilor, copiii se adapteaza
la anomalie si nu necesita tratament. Daca
deformarea este accentuata si purtarea încaltamintei
devine dificila, se poate interveni chirurgical
pentru eliberarea tendoanelor flexorilor degetelor
afectate.
În alte cazuri, prin afectarea tendonului extensorului
degetului 5, acesta are o pozitie ridicata,
peste degetul 4. Corectia chirurgicala se practica
daca purtarea încaltamintei este dificila.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: