Contuzie picior drept
Bună seara. Numele meu este Gabriel. Am 31 de ani. Pe 28. 08 mi a căzut un dulap pe picior, zona aceea unde sunt mușchi, ligamente. Am fost la urgență, mi a făcut o radiografie cu diagnostic contuzie. Piciorul mi a fost bandajat cu o fașă, control peste 3 săptămâni și sa mi cumpăr o orteza. În acele 3 săptămâni nu l am forțat mai deloc, nici exerciții, nici sa calc pe el, masaj am făcut și gheata vreo 2 săptămâni am pus pe lovitura aceea, ca asa mi s a spus (nimeni nu mi a spus ca doar câteva zile trebuia doar cu gheață, îl simțeam și rece ca gheata multă vreme după ce am întrerupt tratamentul cu gheață, ca nu trebuia sa fac masaj, ca trebuia sa încerc sa calc pe el). Mi am luat niște cârje ca nu puteam sa calc deloc în el, dormeam numai și dorm cu el cât mai sus. La următorul control, mi a dat sa mai fac o serie de radiografii sa constate ca, chiar nu e fractură. Evident ca nu era fractura, mi a dat niște pastile Reumabloc și Vessel Due timp de 2 săptămâni, mi a spus sa calc pe el ca nu ar vedea problema, piciorul era și este și acum umflat la 1 luna și 20 de zile de atunci. De vreo săptămână cred numai folosesc cârje le, doar ca este foarte sensibil, se umflă repede dacă stau una sau 2 ore în picioare, se și invineteste, pot sa l mișc bine când stau în pat și mai fac unele mișcări, exerciții. Pot sa merg dar nu îmi pun toată greutatea pe el. Am dureri și pe cel stâng, forțându l mai mult. M am apucat de 5 zile sa fac și niște recuperări, magneți, ultrasunete și cu un aparat cu diclofenac tot ultrasunete parca. La început zona era foarte amorțita unde a fost lovitura, și acum este dar nu asa de rău, dimineața se face spre roșu și simt cum începe sa se umfle. Și este foarte cald. Se vede și o dunga în locul acela unde am fost lovit pe sub piele așa spre mov. Pot sa mi iau liber de la munca, dar sunt momente când nu mi vine sa stau deoparte și mai stau câteodată cu orele în picioare. Problema mea este umflatura acestuia cât și sensibilitatea. Trauma a fost foarte puternica și se vindeca mai greu, de accea perioada de recuperare este mai mare? Ma tot gândesc sa nu rămân cu vreo sechelă, ca doar a trecut ceva timp de la lovitură. Îmbunătățiri s au făcut dar au rămas umflaturile, sensibilitățile și asa mai departe. Mulțumesc mult!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 88Contuzie picior
- 1lovitura la picior
- 1lovitura la picior
- 2Lovitura la picior
- 9contuzie picior stang
- 3contuzie calcaneara
- 1muchiul coapsei
- 1Durere la mușchiul tibiei
- 3Durere tibie
- 1Durere la nivelul ante-piciorului
- 2Am cazut pe gheata si m-am lovit la coloana in zona dintre omoplati