Condimentele in sarcina | Forumul Medical ROmedic

Condimentele in sarcina

08-12-2017
cocutza27
Nu este medic/terapeut
cocutza27
Sunt insarcinata in 29 de saptamani am cerclaj si colul scurtat si trebuie sa evit sa am si cea mai mica contractie. Am citit ca in sarcina trebuie evitate condimente ca mararul, patrunjelul, leusteanul, cimbrul. Este adevarat? In cazul meu sa evit sa le mai pun in mancare? Evident ca pun in cantitati mici, dar acum sunt speriata de orice sa nu-mi provoace contractii.
1 comentarii
0
12-12-2017, ora 16:38
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Uleiurile care se gasesc in mod natural in frunzele de patrunjel sunt cunoscute a avea proprietati avortive in cantitati mari. Insa efectul este dupa cum am spus anterior, dependent de doza. Utilizarea acestuia, dar și a mararului, leusteanului, cu rolul de condiment (1 linguriță de frunze mărunțite în ciorbă, în preparate pentru a da aromă mâncărurilor) nu prezinta riscuri pentru evolutia sarcinii.

Toxicitatea in urma consumului cronic de frunze de patrunjel nu este acelasi lucru cu consumul habitual in preparate (prin cultura noastra gastronomica nu consumam nici in doze mari si nici cu o frecventa zilnica).

Uleiul esențial extras din frunze este insa contraindicat in sarcina din cauza riscului de toxicitate. Iar consumul de frunze este diferit de cel al extractului.

Desigur, pentru a va simti in siguranta si a elimina total riscul, puteti exclude patrunjelul din alimentatie, nefiind un aliment esential de altfel.

Alegeti alimente bogate in nutrienti (peste, fructe si seminte oleaginoase, germeni de cereale, oua, lactate, leguminoase, fructe si legume dintre cele mai colorate, cereale integrale), pe cele pe care le tolerați și nu au alte contraindicații în sarcină, in cantitati suficiente.

http://dieta.romedic.ro/alimente-interzise-in-timpul-sarcinii
http://dieta.romedic.ro/alimentatia-cu-peste-in-timpul-sarcinii

Sarcina usoara si multa sanatate!

Cu stima,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist-dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul