colpita-exocervicita
As avea o nelamurire, si as fi foarte bucuroasa daca cineva m-ar putea ajuta.
Un doctor de preferinta.
Mi-am facut testul PAP, doctorul mi-a pus diagnostic COLPITA- EXOCERVICITA. Mi-a iesit valoarea 2 la pap. Si la partea cu infectii de pa buletinul de analize nu este bifata nici una dintre cele afisate (herpes, candida. clamidia, etc.)
Eu am tot citit pe net, si m-am lamurit doar partial :
1.Sunt doua boli aici, sau este una singura?
2.De unde am luat eu boala asta? Sau am facut-o ? Este o infectie sau o inflamatie?
3.Sotul meu ar trebui sa se trateze si el?
Mi-a zis ca am o rana pe col, si cel mai probabil va trebui cauterizata. Acum mi-a dat medicamente : Ciprofloxacina, micogal si niste ovule. Medicul a zis ca sa ia si el 3 zile micogal. Unul pe zi.
Va multumesc mult!
Un doctor de preferinta.
Mi-am facut testul PAP, doctorul mi-a pus diagnostic COLPITA- EXOCERVICITA. Mi-a iesit valoarea 2 la pap. Si la partea cu infectii de pa buletinul de analize nu este bifata nici una dintre cele afisate (herpes, candida. clamidia, etc.)
Eu am tot citit pe net, si m-am lamurit doar partial :
1.Sunt doua boli aici, sau este una singura?
2.De unde am luat eu boala asta? Sau am facut-o ? Este o infectie sau o inflamatie?
3.Sotul meu ar trebui sa se trateze si el?
Mi-a zis ca am o rana pe col, si cel mai probabil va trebui cauterizata. Acum mi-a dat medicamente : Ciprofloxacina, micogal si niste ovule. Medicul a zis ca sa ia si el 3 zile micogal. Unul pe zi.
Va multumesc mult!
5 comentarii
Colpita-exocervicita reprezinta inflamatia vaginului si a portiunii exterioare a colului uterin. De regula cauza acestei afectiuni este o infectie care totusi nu a reiesit din buletinul de analize. Ce iti recomand sa faci: inainte de a face cauterizarea trebuie facuta o colposcopie; daca rezultatul colposcopiei nu arata semne de gravitate iti recomand sa faci un tratament cu ovule gen Cerviron eventual urmat de adm de ovule pt refacerea florei vaginale (Viviflor, Softigyn) Tot aceasi colposcopie poate sugera sau nu efectuarea test pt infectia HPV si tipaj viral.
Multumesc mult pt. raspuns.
Va rog sa- mi spuneti ce este "infectia HPV" si "TIPAJ VIRAL ".
Presupun ca la Cluj se face colposcopie, asa-i? E dureros? Si cat costa?
Multumesc anticipat.
Va rog sa- mi spuneti ce este "infectia HPV" si "TIPAJ VIRAL ".
Presupun ca la Cluj se face colposcopie, asa-i? E dureros? Si cat costa?
Multumesc anticipat.
1. sigur se face colposcopie la Cluj. Daca mergi la spitalul de stat cu dovada de asigurat +bilet de trimitere-- se face gratuit si e nedureros. decizia de a te programa si de ati face colposcopia insa e a medicului tau de acolo.
2. HPV e un virus care e implicat in etiologia cancerului de col in 98%. Sunt f multe tulpini, unele mai agresive ca altele (numite inalt oncogene) si in cazul in care exista suspiciunea acestei infectii se face un test prin care se vede daca si cu ce tulpina virala esti infectata. Din pacate analiza asta este mai scumpa.. Decizia de a recomanda colposcopie/tipaj viral HPV apartine medicului care te trateaza; in schimb e important ca sa nu te grabesti sa faci o cauterizare inutila: inainte de cauterizare e necesara colposcopia si daca e vreo leziune importanta trebuie facuta conizatie.
2. HPV e un virus care e implicat in etiologia cancerului de col in 98%. Sunt f multe tulpini, unele mai agresive ca altele (numite inalt oncogene) si in cazul in care exista suspiciunea acestei infectii se face un test prin care se vede daca si cu ce tulpina virala esti infectata. Din pacate analiza asta este mai scumpa.. Decizia de a recomanda colposcopie/tipaj viral HPV apartine medicului care te trateaza; in schimb e important ca sa nu te grabesti sa faci o cauterizare inutila: inainte de cauterizare e necesara colposcopia si daca e vreo leziune importanta trebuie facuta conizatie.
Pe mine m-a vazut doctorul. Deja de 2 ori in ultimele 2 saptamani. Tot el mi-a recoltat si citit rezultatul de la PAP. Credeti ca daca era cazul de vreo colposcopie nu "vedea"?
Este adevarat ca nu am mers inca la Cluj, ci am fost la un doctor pe plan local. Analiza de PAP a fost trimisa si facuta la Cluj. Dar este medic cu experienta in spate si cunoscut, eu cred ca isi dadea seama.
Oricum, o sa merg sa mai cer o parere si la un doctor in Cluj, si o sa vad cum pot sa imi programez o colposcopie. Asa doar, pt linistea mea. Doar platesc de atatia ani cass, si pana acum nu am avut vreo problema de nici un fel.
Despre cauterizare mi-a zis ca daca nu functioneaza medicamentele, asta o sa facem.Acum mi-a dat cuminol, micogal si cevalid.
Multumesc.
Este adevarat ca nu am mers inca la Cluj, ci am fost la un doctor pe plan local. Analiza de PAP a fost trimisa si facuta la Cluj. Dar este medic cu experienta in spate si cunoscut, eu cred ca isi dadea seama.
Oricum, o sa merg sa mai cer o parere si la un doctor in Cluj, si o sa vad cum pot sa imi programez o colposcopie. Asa doar, pt linistea mea. Doar platesc de atatia ani cass, si pana acum nu am avut vreo problema de nici un fel.
Despre cauterizare mi-a zis ca daca nu functioneaza medicamentele, asta o sa facem.Acum mi-a dat cuminol, micogal si cevalid.
Multumesc.
Si daca am avut relatii sexuale neprotejate, ce ar trebui sa faca partenerul meu?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4testul babes-papanicolau
- 2rezultate test papanicolau
- 5rana col, mi s-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul copil
- 4la testul papanicolau iese daca ai HSV si HPV?
- 34Papanicolau C3 ascus posibil LSIL prin infectie HPV
- 6imi este teama oare am cancer?
- 5Dupa histerectomie totala se mai face Papanicolau?
- 3rezultat biopsie va rog detalii
- 16Rog Interpretare
- 13test babes-papanicolau - interpretare rezultate
- 3analiza papaniculau
- 4rezultate papanicolau
- 3este corect sa iau 2 ovule in aceeasi zi?
- 1interpretare test babes papanicolau
- 1Interpretare buletin citologic (Papanicolau)
- 1La cat timp se poate face testul papanicolau dupa colposcopie ?
- 1mi sa recomandat biopsie
- 1REZULTAT PAPANICOLAOU
- 0Inerpretare papanicolau
- 0Ce sa fac? Ovule zifex complex
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: