Cipralex dependenta - solutii alternative
Buna tuturor,
Buna Daianna-pt tine - daca citesti -poti lua legatura cu mine ref.la cartea aceea, te ajut cu placere.
Agreez initiativa de a ne intalni cei cu astfel de probleme si de a ne cunoaste!
Sunt atatia oameni cu fel si fel de probleme!
M-as dori tare mult sa fiu si eu o persoana puternica si increzatoare in mine sa nu fiu sanatoasa " doar atunci cand totul e ok si nu exista nici un motiv pt care sa ma ingrijorez pt ca astfel de viata nu exista.Deci va doresc tuturor multa sanatate si minte limpede sa putem naibii sa vedem lucrurile la justa lor valoare asa cum trebuie nu sa le filtram prin inima si corpul nostru sa ajungem sa ne imbolnavim pana la urma si fizic.
Cele mai bune ganduri pt voi toti su mult curaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pupici
Buna Daianna-pt tine - daca citesti -poti lua legatura cu mine ref.la cartea aceea, te ajut cu placere.
Agreez initiativa de a ne intalni cei cu astfel de probleme si de a ne cunoaste!
Sunt atatia oameni cu fel si fel de probleme!
M-as dori tare mult sa fiu si eu o persoana puternica si increzatoare in mine sa nu fiu sanatoasa " doar atunci cand totul e ok si nu exista nici un motiv pt care sa ma ingrijorez pt ca astfel de viata nu exista.Deci va doresc tuturor multa sanatate si minte limpede sa putem naibii sa vedem lucrurile la justa lor valoare asa cum trebuie nu sa le filtram prin inima si corpul nostru sa ajungem sa ne imbolnavim pana la urma si fizic.
Cele mai bune ganduri pt voi toti su mult curaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pupici
Bineinteles ca as vrea sa ne intalnim!Va multumesc pt sprijin si as dori sa ne intalnim cat mai repede posibil!
Am inteles ca suntem mai multi din Cluj aici pe forum. Ar trebui sa ne vorbim cumva si sa trecem la fapte. Pt inceput putem sa ne intalnim doar noi, apoi putem sa extindem treaba, poate pt toti care sunt din Ardeal, si tot asa. Cred ca ar fi o experienta linistitoare pt fiecare.
As propune pt. cei din Cluj sau orasele apropiate din judetul Cluj daca exista pe forum sa lasam adresele de email sau id de mess pentru a stabili mai usor unde si cand e posibil sa ne intalnim toti.Adresa mea e -*, e si id de mess.Astept sa discutam si sa stabilim cat mai repede o intalnire.
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Dya mersi, pai o sa iau legatura cu tine sapt. viitoare ca in weekend sunt plecata si stabilim o zi sa-mi dai cartea. Pupici si mai pove si pe mess cand suntem amandoua, oricum te sun eu intr-o zi.O seara placuta!
Buna, am o mare rugaminte si e URGENTA.Eu am de luat Cipralex unul dim. si unul seara, in aceasta dimineata dupa ce am terminat de mancat mi-a sunat tel. si eram cu gandul sa iau medicamentul si habar nu am daca l-am mai luat sau nu.Ce pot face oare? As putea oare sa iau macar o jumatate in cazul in care poate nu l-am luat? Dar in cazul in care l-am luat ce se intampla daca mai iau unul sau sa i au jumatate?Chiar am o mare dilema, nu stiu sigur ce am facut ca am vb. cam 15 min la tel. si aveam intentia sa-l iau ca las tel. pe speaker de obicei. Daca a mai patit cineva ceva de genul si imi poaate da un sfat, mi-e jena sa-mi sun medicul pt. asa ceva.
Buna
Nu se ia mai tarziu. Se ia urmatoarea oara cand ai de luat. Tu il mai iei doar seara. Si nu se intampla nimic daca iei din greseala 2. Doar la o doza foarte mare se produc complicatiile.
Nu se ia mai tarziu. Se ia urmatoarea oara cand ai de luat. Tu il mai iei doar seara. Si nu se intampla nimic daca iei din greseala 2. Doar la o doza foarte mare se produc complicatiile.
Imi poate spune cineva dupa cat timp cipralexul isi face efectul ?
pe scurt,..., am luat vreo 2 luni seroxat (2/dim.), nu prea si-a facut efectul iar medicul meu m-a trecut pe cipralex(1/dim.)+lexotan(1/2 seara)
pe scurt,..., am luat vreo 2 luni seroxat (2/dim.), nu prea si-a facut efectul iar medicul meu m-a trecut pe cipralex(1/dim.)+lexotan(1/2 seara)
buna florin
la mine a durat cam o luna jumate pana am inceput sa simt efectele pozitive
la mine a durat cam o luna jumate pana am inceput sa simt efectele pozitive
Florin, Cipralexul e mai slab ca seroxatul, ti-o spun din proprie experienta, eu am luat Paxetin care e exact acelasi medicam, ca Seroxatul, doar facut de alta firma, 8 luni am luat si am renuntat la el pt. ca ala ingrasa, m-a gtrecut pe Cipralex ca nu ingrasa, dar e slabutz in comparatie cu seroxatul, la mine si-a facut efectul intr-o luna jumate, poate la tine mai repede fiind combinat cu celalalt amintit de tine.
ok, am inteles, deci sa mai astept !?
va multumesc frumos pentru raspunsuri Verticala si Daiana !
va multumesc frumos pentru raspunsuri Verticala si Daiana !
BUna ziua,
Nu am mai scris de foarte mult timp pe-aici, dar v-am urmarit mesajele.
In legatura cu Cipralexul, imi aduc aminte fix acum un an, intrebam cand isi va face efectul medicamentul.Eu zic ca depinde de organismul fiecaruia, daca va ajuta cu ceva va pot spune ca la mn efectul l-am simtit dupa vreo 2 luni, iar efectul total cam dupa 5 luni (adica esti un om normal).
Ptr. Daianna, eu am uitat de multe ori sa iau Cipralexul, dar il luam a 2 a zi si era ok (eu iau unul pe zi, dimineatza).
Va doresc din tot sufletul multa sanatate, ganduri bune si sa auzim numai de bine!!!
Nu am mai scris de foarte mult timp pe-aici, dar v-am urmarit mesajele.
In legatura cu Cipralexul, imi aduc aminte fix acum un an, intrebam cand isi va face efectul medicamentul.Eu zic ca depinde de organismul fiecaruia, daca va ajuta cu ceva va pot spune ca la mn efectul l-am simtit dupa vreo 2 luni, iar efectul total cam dupa 5 luni (adica esti un om normal).
Ptr. Daianna, eu am uitat de multe ori sa iau Cipralexul, dar il luam a 2 a zi si era ok (eu iau unul pe zi, dimineatza).
Va doresc din tot sufletul multa sanatate, ganduri bune si sa auzim numai de bine!!!
am inteles ! inseamna ca din acest motiv doctorita mi-a marit si mie de azi doza de cipralex, 1/dim.+1/seara.
din ce-am citit pe forum cel de seara poate insomnii ?
pentru Daianna, am citit in postarea ta de mai sus ca tu iei dimineata si seara cate unul ! ai probleme cu somnul ?
pentru Ali42, merci pentru info !
din ce-am citit pe forum cel de seara poate insomnii ?
pentru Daianna, am citit in postarea ta de mai sus ca tu iei dimineata si seara cate unul ! ai probleme cu somnul ?
pentru Ali42, merci pentru info !
Am avut insomnii, dar mai rar, il iau intre 19-20 seara si pe la 11 mi-e f. somn, am avut insomnii dar f. rar, odata la o luna sau 2 o noapte, 2, 3 cam asa, adica somn cu intreruperi, nu insomnii severe.Eu iau strict doar Cipralex, nimic altceva, deci stai linistit ca nu cred ca iti va crea insomnii.
Buna,
Pt Florin
Si eu am luat Cipralex seara si nu mi-a creat insomnii, dar asta nu inseamna ca poate crea la nimeni. Medicul meu e cel care a introdus acest medicament in Romania si mi-a spus ca nu e cel mai indicat sa se ia seara pt ca poate crea la unele persoane insomnii. Totul depinde de la caz la caz. Eu spun sa mai incerci asa si daca mai ai probleme sa mergi la medicul tau sa il taie pe cel de seara.
Multa sanatate
Pt Florin
Si eu am luat Cipralex seara si nu mi-a creat insomnii, dar asta nu inseamna ca poate crea la nimeni. Medicul meu e cel care a introdus acest medicament in Romania si mi-a spus ca nu e cel mai indicat sa se ia seara pt ca poate crea la unele persoane insomnii. Totul depinde de la caz la caz. Eu spun sa mai incerci asa si daca mai ai probleme sa mergi la medicul tau sa il taie pe cel de seara.
Multa sanatate
Ptr cei cu insomnii...
La inceputul tratamentului, dr.-ul mi l-a dat sa-l iau seara, asta din cauza starilor de greatza si voma pe care le ai pana se obisnuieste organismul (dar nu este obligatoriu sa le ai), dar din cauza starilor de hiperactivitate si insomnii (adormeam dupa ora 03.00), mi l-a schimbat si il iau dimineatza.
Dar dupa cum vedeti unii au insomnii, altii nu, organismul nostru actioneaza in mod diferit de la persoana la persoana, de aceea ma feresc sa dau sfaturi, dar va pot spune cum am reactionat eu la Cipralex.
Multa sanatate si sa auzim numai de bine!
La inceputul tratamentului, dr.-ul mi l-a dat sa-l iau seara, asta din cauza starilor de greatza si voma pe care le ai pana se obisnuieste organismul (dar nu este obligatoriu sa le ai), dar din cauza starilor de hiperactivitate si insomnii (adormeam dupa ora 03.00), mi l-a schimbat si il iau dimineatza.
Dar dupa cum vedeti unii au insomnii, altii nu, organismul nostru actioneaza in mod diferit de la persoana la persoana, de aceea ma feresc sa dau sfaturi, dar va pot spune cum am reactionat eu la Cipralex.
Multa sanatate si sa auzim numai de bine!
OK, am inteles si va multumesc pentru raspunsuri !
tot navigand pe net dupa problemele mele, am gasit o info de genul "laptisorul de matca pur este foarte bun si indicat in bolile SNC, depresiilor, anxietatii, stari de panica etc. "
este cineva care a incercat asa ceva ?
tot navigand pe net dupa problemele mele, am gasit o info de genul "laptisorul de matca pur este foarte bun si indicat in bolile SNC, depresiilor, anxietatii, stari de panica etc. "
este cineva care a incercat asa ceva ?
a trecut 1 luna si jumatate si nimic ??!!! ce sa fac ?
ptr Florin 59
Buna seara, trebuie sa ai multa rabdare, o sa vezi isi va face efectul, daca faci si psihoterapie te ajuta mai mult.La inceput si eu am luat in deradere, ce sa caut eu la psiho, ce n-am putere sa ma autosugestionez?E, chiar asta e, in anumite momente din viata, ai nevoie de acesti psihoterapeuti, ei sunt neutrii si pot vedea mai clar situatia.
Cred ca totul depinde de noi, de exemplu de cand s-a schimbat vremea desi sunt pe tratament de fix 1 an, mi-au revenit starile de anxietate, gandurile negative, dar nu la intensitatea de la inceput, mult mai slab...Asta e, imi bag in cap ca nu mi se poate intampla nimic si astept sa treaca toamna.
Verticala, daianna sunteti bine, cum va simtiti?
Multa sanatate si sa auzim de bine!
Buna seara, trebuie sa ai multa rabdare, o sa vezi isi va face efectul, daca faci si psihoterapie te ajuta mai mult.La inceput si eu am luat in deradere, ce sa caut eu la psiho, ce n-am putere sa ma autosugestionez?E, chiar asta e, in anumite momente din viata, ai nevoie de acesti psihoterapeuti, ei sunt neutrii si pot vedea mai clar situatia.
Cred ca totul depinde de noi, de exemplu de cand s-a schimbat vremea desi sunt pe tratament de fix 1 an, mi-au revenit starile de anxietate, gandurile negative, dar nu la intensitatea de la inceput, mult mai slab...Asta e, imi bag in cap ca nu mi se poate intampla nimic si astept sa treaca toamna.
Verticala, daianna sunteti bine, cum va simtiti?
Multa sanatate si sa auzim de bine!
ok, multumesc mult pentru sfaturi,.., intr-adevar m-am cam saturat ! dupa mai bine de 10 luni de spitale si medici care nu-mi dadeau de"cap" (avand niste tulburari in mers, sau ortostatic mai bine spus), mers prin Bucuresti la Elias, Bagdazar, universitar, Militar,.., investigatii cap - coada facute pe la toate aceste spitale, bani cheltuiti nu mai spun, iti dai seama ca am deja un am un an de chin si.?????
Acum vreo 2 luni o doctorita neurolog si-a dat seama ca de fapt eu am aceasta tulburare depresiva(mi-a zis ca totul vine din cap) si m-a bagat prima data pe seroxat si vazand ca nu prea merge m-a trecut pe cipralex,.., de aceea sunt putin "disperat",..., ceva mici imbunatatiri ca stare psihica sunt, dar acele tulburari in mers (in ortostatic) tot le mai am !?
merci frumos pentru sfaturi !
Acum vreo 2 luni o doctorita neurolog si-a dat seama ca de fapt eu am aceasta tulburare depresiva(mi-a zis ca totul vine din cap) si m-a bagat prima data pe seroxat si vazand ca nu prea merge m-a trecut pe cipralex,.., de aceea sunt putin "disperat",..., ceva mici imbunatatiri ca stare psihica sunt, dar acele tulburari in mers (in ortostatic) tot le mai am !?
merci frumos pentru sfaturi !
Buna, mersi Ali pentru intrebare.Sunt ok din punct de vedere al atacului de panica, dar in schimb am reusit sa ma racesc zdravan incat iau acum la medicamente:)).Mi-a redus medicul de o luna doza la cipralex, iau si eu una pe zi, jumate dim., jumate seara, primele 15 zile mi-a dat sa iau si un sfert dim si un sfert seara de Bromazepam, tocmai ca sa nu apar ceva simptome o daca cu scaderea dozei. In rest nu am avut probleme, psihoterapie inca nu am reusit sa fac, m-am apucat de dans de societate si deja sunt destul de prinsa cu activitati incat nici n-am reusit sa iau legatura cu psihoterapeuta pe care am contactat-o mai demult.Multa sanatate!D-le Florin, cam in 2 luni isi va face efectul ciptralexul daca nu luati si alte benzodiazepine, e f. nasol, eram si eu f. stresata de starile care mi le dadea, ca practic amplifica simptomele, dar incet au disparut.
multumesc frumos Daianna pentru incurajari,..., mai am putin si fac 2 luni,..., Doamne ajuta si sanatate multa !
am uitat sa va intreb, de la cipralex te poti ingrasa ??
eu de cand am inceput, prima data cu seroxat vreo 2 luni dupa care cipralex, maine poimaine fac 2 luni, am luat in grautate 8 kg, chestia e ca nu mananc prea mult de felul meu, deci mananc normal ca inainte si cu toate astea ma ingras.
in alta ordine de idei am inteles de la voi ca dupa 2 luni de cipralex apar primele imbunatatiri si ca sa ajungi la normalitate pot trece chiar si vreo 5 luni,., asa este ?!
eu de cand am inceput, prima data cu seroxat vreo 2 luni dupa care cipralex, maine poimaine fac 2 luni, am luat in grautate 8 kg, chestia e ca nu mananc prea mult de felul meu, deci mananc normal ca inainte si cu toate astea ma ingras.
in alta ordine de idei am inteles de la voi ca dupa 2 luni de cipralex apar primele imbunatatiri si ca sa ajungi la normalitate pot trece chiar si vreo 5 luni,., asa este ?!
Florin, din pacate ingrasa si Cipralexul, dar nu in aceeasi masura ca si Seroxatul.eu personal de la Paroxetina care e principala componenta a seroxatului, m-am ingrasat 8 kg. in 8 luni, tocmai din cauza asta am trecut pe Cipralex.Am facut aerobic 3 luni, ca si Cupralexul m-a ingrasat la inceput 2 kg si chiar eram ff.nemultumita, practic am slabit 6 kg de la aerobic, dar ce pot sa zic, astea deformeaza corpul.
OK, Daianna am inteles,.., chiar ma miram ca de mancat nu prea,..., dar in schimb am luat in greutate.
merci frumos !
merci frumos !
sufar si eu de tulburare anxioasa.Am inceput un tratament cu un cipralex dimineata si lexotan.Inca ma simt foarte rau.Nu pot merge nicaieri nici la serviciu.Sint descurajata.Nu mai am rabdare si nu stiu daca e normal ca dupa 14 yile de tratament sa ma simt tot asa.Am nevoie de incurajari.Daca cunoasteti care va starile si cit mai dureaza
Ptr herina
Buna ziua,
Herina Cipralexul la unele persoane isi face efectul foarte greu (una dintre ele am fost si eu), noi nu avem nici o vina ca asa suntem construite, dar iti dau un sfat, daca poti sa te tii de el:RABDARE.Asta e marele secret, stiu este foarte greu, tampitei astaia de "boala" numai rabdarea nu-i place.Eu am deja un an si 2 luni de tratament, primele semne de bine le-am avut dupa vreo 3 luni, dar nu e obligatoriu si tie sa-ti fie la fel...Eu si azi am avut stari de voma dupa ce am luat cipralexul, dar asta e, mai am 4 luni de tratament si o sa inving pana la urma.Tine-te ocupata pe cat poti, chiar daca nu te simti bine, "trage" de tine putin si totul o sa revina la normal.Daca gasesti un psiholog prin preajma, nu ezita sa-l folosesti, te va ajuta cu siguranta.
Multa sanatate, rabdare si sa auzim de bine!
Buna ziua,
Herina Cipralexul la unele persoane isi face efectul foarte greu (una dintre ele am fost si eu), noi nu avem nici o vina ca asa suntem construite, dar iti dau un sfat, daca poti sa te tii de el:RABDARE.Asta e marele secret, stiu este foarte greu, tampitei astaia de "boala" numai rabdarea nu-i place.Eu am deja un an si 2 luni de tratament, primele semne de bine le-am avut dupa vreo 3 luni, dar nu e obligatoriu si tie sa-ti fie la fel...Eu si azi am avut stari de voma dupa ce am luat cipralexul, dar asta e, mai am 4 luni de tratament si o sa inving pana la urma.Tine-te ocupata pe cat poti, chiar daca nu te simti bine, "trage" de tine putin si totul o sa revina la normal.Daca gasesti un psiholog prin preajma, nu ezita sa-l folosesti, te va ajuta cu siguranta.
Multa sanatate, rabdare si sa auzim de bine!
Buna Herina,
Ali42 are dreptate, uite si eu am aproape 3 luni de cand iau acest cipralex ( mai precis de prin inceputul lui septembrie., 2 luni inainte mi s-a dat seroxat care nu prea a mers), deci exact pot sa-ti spun ca nu am simtit pana acum ceva imbunatatiri, iar doctorita mea mi-a spus ca daca pana la sfarsitul lui noiembrie va fi tot asa imi va da combinatii (adica cipralex + altceva ??? ). Deci RABDARE si iarasi RABDARE, asa mi se spune si mie.
Primele 2-3 saptamani te simti chiar mai rau ca inainte, asa ca nu dispera. In rest sa stii ca TREBUIE SA TE TII TOT TIMPUL OCUPATA, exact cum a spus si Ali42, ca altfel nu poti desprinde gandul de la nenorocita asta de boala.
Ali42 are dreptate, uite si eu am aproape 3 luni de cand iau acest cipralex ( mai precis de prin inceputul lui septembrie., 2 luni inainte mi s-a dat seroxat care nu prea a mers), deci exact pot sa-ti spun ca nu am simtit pana acum ceva imbunatatiri, iar doctorita mea mi-a spus ca daca pana la sfarsitul lui noiembrie va fi tot asa imi va da combinatii (adica cipralex + altceva ??? ). Deci RABDARE si iarasi RABDARE, asa mi se spune si mie.
Primele 2-3 saptamani te simti chiar mai rau ca inainte, asa ca nu dispera. In rest sa stii ca TREBUIE SA TE TII TOT TIMPUL OCUPATA, exact cum a spus si Ali42, ca altfel nu poti desprinde gandul de la nenorocita asta de boala.
buna!! am si eu aceas problema..totul a inceput anul trecut in august...aveam simtomele lu maurica..simteam ca ma prabusesc..am ajuns sami pun singura luminarea..am fost si pe la biserici..etc intrun final am ajuns la psihiatru mia dat cipralex si rivotril..am facut cura asta pt 8 luni dupacare pot sati spun ca asta vara mam simtit foarte bine..de curind am pierdut pe tata :(..am inceput sa ma simt iar rau..doctora mia zis sa iau iarasi cipralexu de data asta cu lexotan..ce ma preocupa un singur lucru..ma ia niste arsuri la inima si niste intepaturi..este posibil sa imi fi afectat inima, sau este totul de la depresie?ma rog si zi si noapte..sami dea dumnezeu sanatate sa pot sami fc un copil..sanatate multa la toata lumea si DOAMNE SCAPANE DE BOALA ASTA!!!!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4ma erevez din orice uneori chiar si fara motiv
- 5Bunica mea a fost internata ca nu ii scadea tensiunea sub 18...
- 4Diagnosticare narcolepsie sau afectiune similara
- 12intru in depresie
- 46Sindrom depresiv anxios paroxist?
- 5Stresul reprezintă principala cauză de apariţie a depresiei
- 22Sunt terminat pe viata
- 12Sindrom obsesiv-compulsiv - ganduri oribile
- 3Dieta in anxietate
- 10Dependenta de anxiolitice
- 6Anxietate sau ceva mai grav ?
- 11Depresie. situatie disperata
- 6Depresie. Posibilitatea de a lua carnetul de conducere
- 6Boala psihică- nu stiu ce este
- 24Sunt singur si nu am viata sociala deloc, nu am prieteni, ma simt trist si melancolic
- 7Luna trecuta am facut soc anafilactic si nu scap de anumite simptom nici acum.
- 3Anxietate, TOC, atacuri de panica
- 21Este necesara internarea la psihiatrie pentru tratarea atacurilor de panica?
- 4Depresie
- 5Pareri despre anxietate
Mai multe informații despre: Anxietatea Tulburarea de panica Depresia Dependenta dependenta de medicamente
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Depresia postpartum (postnatală)
- Anxietatea
- Tulburarea de anxietate generalizata
- Tulburarea anxioasa datorata unei afectiuni medicale
- Atacurile de panica
- Depresia
- Jocul patologic de noroc (ludomania)
- Tulburarile legate de consumul de cannabis (hasis, marijuana)
- Tulburarile legate de consumul de cafeina
- Ciclotimia - tulburarea ciclotimică
- Anxietatea și alimentația
- Anxietate
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: