ce simptome apar la guta?
Poate sa-mi spuna cineva va rog ce simptome apar la guta? Sotul meu se plange de dureri de calcaie si articulatii cateodata si cineva i-a sus ca asta ar putea avea. Astept raspuns. Multumesc.
3 comentarii
Stimata Doamna,
Guta are un caracter puternic inflamator, cu semnele specifice: umflare, caldura locala si roseata (rubor, calor, dolor) si se manifesta predominant la nivelul articulatiei metatarso-haluciene ( a "degetului mare").
Nu are nicicum caracterele evocate de D-voastra. Este facil de diagnosticat.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Guta are un caracter puternic inflamator, cu semnele specifice: umflare, caldura locala si roseata (rubor, calor, dolor) si se manifesta predominant la nivelul articulatiei metatarso-haluciene ( a "degetului mare").
Nu are nicicum caracterele evocate de D-voastra. Este facil de diagnosticat.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Va rog ajutati-ma si pe mine cu o parere avizata. Cred ca am recurent chiar crize de guta. Ma mananca rau degetele de la maine, piele ff uscata la degetul mare in psecial dar nu numai. Mai nou am o durere si la incheietura maini drepte, destul de mare. Nu pot ridica, misca fara durere mana. De asemenea pe seara am durere de umar stang, cu amortire gat care nu stiu daca poate avea legatura cu afectiunea de la maini. Umarul poate fi afectat doar de pozitia la calculator toata ziua? Cum sa imbunatatesc starea ? multumesc foarte mult anticipat, Cu elocom am incercat pe maini nu ajuta, mai repede dermovate m-a ajutat, dar nu mi-a trecut de tot piele uscata.
Buna ziua!
Simptomele descrise de catre D-voastra nu sunt caracteristice artropatiei microcristaline (guta).
Durerea de la nivelul membrului superior, umar si gat este in stransa legatura cu sindromul compresiv cervical (hernie de disc cervicala).
Prin urmare, logic, ar trebuie sa apelati la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Simptomele descrise de catre D-voastra nu sunt caracteristice artropatiei microcristaline (guta).
Durerea de la nivelul membrului superior, umar si gat este in stransa legatura cu sindromul compresiv cervical (hernie de disc cervicala).
Prin urmare, logic, ar trebuie sa apelati la neurochirurg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2guta
- 2ce este guta?
- 3tratament naturist pt. guta
- 4guta - cine il poate ajuta?
- 3poate o artrita reactiva sa treaca cu timpul in guta
- 5atentie ortopedie Arcadia Iasi
- 6Anul trecut mi s-a umflat laba piciorului mai ales in zona degetului mare
- 27guta sau altceva?
- 3Despre gută!
- 2Tratament guta - acid uric valoare mica
- 8Ce fel de doctor sa contactez - atacuri de guta
- 1Tratament guta
- 0Apa cu lămâie /sucul de lămâie ajuta la reducerea nivelului acidului uric din organism
Mai multe informații despre: Guta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: