Ce înseamnă "interzis raportul sexual"?

11-12-2018
Natasha08
Nu este medic/terapeut
Natasha08
Bună ziua, am studiat cu atenție multe din întrebările adresate pe acest forum și nu am găsit nimic ce ar putea fi măcar tangențial cu răspunsul pe care l-aș dori, astfel întreb aici, fiindu-mi jenă să întreb medicul curant.
Urmează să fac o operație de anexectomie (scoaterea ovarelor) și este firesc, după această intervenție, pentru o perioadă de timp funcție de gravitatea problemei sau a traumei postoperatorii, se interzice raportul sexual. Întrebarea mea este destul de clară și anume, este interzisă penetrarea propriu-zisă sau este interzisă excitarea, penetrarea și orgasmul? Pun această întrebare destul de justificat, din punctul meu de vedere având în vedere construcția și manifestarea "sexuală" specifică mie și anume, în perioadele de abstinență ce uneori au fost pe parcursul a câtorva ani de zile, neavând contact sexual deloc, organismul "cerându-și drepturile", cam la perioade de două săptămâni aveam câte un vis erotic ce se solda cu orgasm ce nu era doar la nivel mental ci și în plan fizic. Dar în perioada când am fost însărcinată, având o sarcină cu probleme deasemenea medicul a interzis raportul sexual pe toată perioada sarcinii, deasemenea aveam aceste manifestări (vis erotic soldat cu orgasm) dar orgasmul era înfiorător de dureros și declanșa sângerări ușoare ce apoi dispăreau.
Sperând că am explicat destul de clar unghiul de vedere al problemei, doresc să aflu mai clar care este semnificația "interzis contactul sexual", dacă ține doar la nivel fizic de penetrarea propriu-zisă pentru a evita traumatizarea locală sau se referă și la producerea orgasmului.
Mulțumesc anticipat pentru orice răspuns pertinent!
2 comentarii
3
11-12-2018, ora 15:19
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Este important sa intelegeti ca excitarea sexuala la femei are ca rezultat cresterea afluxului de sange in zona genitala. Stimularea si penetrarea cresc afluxul de sange la are se adauga si partea mecanica (miscarea in sine), ce reprezinta un traumatism in cazul unei afectari a zonei.
Asa se explica sangerarile din timpul sarcinii, in contextul descris.
In cazul unei interventii chirurgicale zona genitala este traumatizata din toate punctele de vedere, ceea ce inseamna ca orice miscare de tip act sexual, cu penetrare sau fara, forteaza suturile, iar intensificarea fluxului de sange poate duce la sangerari sau chiar hemoragii.
De aceea ce recomanda evitarea oricarei stimulari sexuale, sub orice forma.
Este foarte probabil ca secundar interventiei de extirpare a ovarelor sa scada oricum dorinta sexuala caci sa nu uitam ca acestea sunt responsabile de mentinerea echilibrului hormonal si de reglarea dorintei sexuale.
Daca aceste lucru nu se intampla, desi ma indoiesc, puteti sa va ajutati cu niste tratamente ajutatoare, pentru linistirea instinctelor sexuale o perioada de vreme, pana la refacere. Pe primul loc se afla extractele de hamei si de mac.
0
11-12-2018, ora 16:46
Natasha08
Nu este medic/terapeut
Natasha08
Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul