Ce alimente influențează tensiunea arteriala?
Că am observat că după ce mănânc deseori îmi crește pulsul și tensiunea.
De ce se întâmplă acest lucru?
De ce se întâmplă acest lucru?
8 comentarii
Pulsul si tensiunea se masoara la jumatate de ora dupa masa sau dupa orice efort.
Da dar știu că sunt alimente care influențează tensiunea arterială adică de ex o cresc, o ridică și ridică și pulsul.
Și trebuie să știu ce alimente că sa le evit sau sa nu mai mănânc multe.Dupa masa mie îmi crește pulsul și tensiunea nu mereu dar destul de des.De ce oare?Asta vreau sa vă întreb.
Și trebuie să știu ce alimente că sa le evit sau sa nu mai mănânc multe.Dupa masa mie îmi crește pulsul și tensiunea nu mereu dar destul de des.De ce oare?Asta vreau sa vă întreb.
cat e pulsul inainte de masa si cat e dupa masa ? daca diferenta este sa zicem 70 si apoi 90, poate fi vorba de o alergie la aliment. dar nu totdeauna, pt ca depinde si de conditia fizica. persoanele supraponderale tind sa aiba un puls mai mare in general
Cam 80 înainte și după se face 100-110.
Nu cred că e vorba de alergie, mă gândesc să nu fie de la apa, eu beau apa după masă pentru că nu pot altfel sau sa fie de la zahărul ascuns în alimente ori de la sare că mănânc mult și chestii semi-preparate sau fast food pentru că sunt foarte pretențios la mâncare de mic copil.
Nu cred că e vorba de alergie, mă gândesc să nu fie de la apa, eu beau apa după masă pentru că nu pot altfel sau sa fie de la zahărul ascuns în alimente ori de la sare că mănânc mult și chestii semi-preparate sau fast food pentru că sunt foarte pretențios la mâncare de mic copil.
ii destul de ridicat pulsul dupa ce mananci. trebuie neaparat sa te apuci de sport serios
sunt doua variante in care creste pulsul cu 20-30 puncte: alergie sau masa foarte copioasa... poate fi si de la zahar, dar doar daca mananci f mult zahar. (adica undeva la 2 tablete de ciocolata).
alimentele care creeaza astfel de alergii pot fi glutenul si lactatele. daca nu-i de la ele, sau daca nu ii de la ciocolata, atunci e clar o problema de sanatate si as vorbi cu cardiologul daca as fii in situatia ta
sunt doua variante in care creste pulsul cu 20-30 puncte: alergie sau masa foarte copioasa... poate fi si de la zahar, dar doar daca mananci f mult zahar. (adica undeva la 2 tablete de ciocolata).
alimentele care creeaza astfel de alergii pot fi glutenul si lactatele. daca nu-i de la ele, sau daca nu ii de la ciocolata, atunci e clar o problema de sanatate si as vorbi cu cardiologul daca as fii in situatia ta
uite, eu de exemplu am mancat o punga de 120g, de chipsuri si un pahar cu suc. nici dupa o ora nu mi s-a marit pulsul
Trebuie sa iti iei tratamentul (betablocantul) ZILNIC de la cardiolog daca ai pulsul 100. E de la neuroleptice. Suntem mai multi in situatia asta si luam betablocant ZILNIC, nu din doua in doua zile.
De acum o sa iau metoprololul(betalok) în fiecare zi și dă adevărul e că mănânc mese copioase că sunt pofticios mare dar sper sa mă mai ponderez
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Apa si beneficiile ei in reglarea tensiunii arteriale
- 0Valve defecte, hipertensiune ciudata, extrasistole, tratament
- 0tensiune arteriala
Mai multe informații despre: Dieta in hipertensiunea arteriala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: