carii la 2 ani
buna ziua, am un baietel de 2 ani si 2 luni si dejha are 4 dinti din fata cariati destul de tare, de la biberon cred, caci el mai adoarme cu biberonul in gura plin cu ceai indulcit sau suc. Vreau sa intreb ce este de facut la varsta lui, mai ales ca imi arata de multe ori ca il doare.Niste fluor ar fi bun? in ce cantitate, cat timp? sau ce altceva trebuie sa fac ?
2 comentarii
Buna ziua,
Unii din dintii temporari tin totusi destul de mult. Dintii din fata se schimba pe la 6-7-8 ani. Daca are 2 ani, o sa mai pastreze inca mult timp dintii de acum. Trebuie tratament stomatologic, plombate cariile, mai ales ca il dor. Trebuie neaparat renuntat la biberonul cu ceai dulce in timp ce doarme...
Nu stiu daca se da fluor, stomatologul o sa va spuna. Oricum, la el nu cred ca este carenta de fluor pe primul plan, ceaiul sau sucul explica problemele.
Numai bine!
Unii din dintii temporari tin totusi destul de mult. Dintii din fata se schimba pe la 6-7-8 ani. Daca are 2 ani, o sa mai pastreze inca mult timp dintii de acum. Trebuie tratament stomatologic, plombate cariile, mai ales ca il dor. Trebuie neaparat renuntat la biberonul cu ceai dulce in timp ce doarme...
Nu stiu daca se da fluor, stomatologul o sa va spuna. Oricum, la el nu cred ca este carenta de fluor pe primul plan, ceaiul sau sucul explica problemele.
Numai bine!
sunt carii de biberon, asa sunt denumite in specialitate.musaraf stie ce spune.nu fluorul este solutia pentru cariile copilului dvs
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2dinti cariati la copil 4 ani
- 4smalt dentar sfaramicios
- 4intamplare nedorita: i-a "rezolvat" cariuta pe viu
- 3carie dentara-copil de 1 an si 6 luni
- 4puroi la masea de lapte
- 2Masele de lapte cariate
Mai multe informații despre: Cariile la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: