Cancer Colon - Ex. Histopatologic
pt Raul duke
Buna ziua,
Ieri am fost la oncologie la Fundeni unde mi-au spus sa vin marti 29.07.2014 cu mama pt monit si CT si va face chimioterapie adjuvanta. Asta inseamna citostatice? Sa inteleg ca nu va face radioterapie (asa cum ati sugerat mai sus)?
Pe de alta parte as mai avea unele intrebari ref la rez biopsiei:
In tesutul adipos peritumoral se evidentiaza o formatiune nodulara albicioasa (diam=1cm) cu aspect microscopic de adenocarcinom moderat diferentiat G2.
aceasta formatiune nodulara este o metastaza (nu stiu cum altfel s-o numesc) a tumori primare si ce impact poate avea acest lucru pe viitor? Sa inteleg ca celulele tumorale s-au raspandit si pe ce cale? daca ganglioni recoltati in nr de 13 sunt imunoreactivi. Imunoreactivi inseamna neafectati? sau se refera la un nodul limfatic.
mi-ati mai putea spune care sunt riscurile de recidiva la 5 ani tinand cont de rez anatomopatologic postat mai sus, pe 18.07.2014.
multumesc,
Buna ziua,
Ieri am fost la oncologie la Fundeni unde mi-au spus sa vin marti 29.07.2014 cu mama pt monit si CT si va face chimioterapie adjuvanta. Asta inseamna citostatice? Sa inteleg ca nu va face radioterapie (asa cum ati sugerat mai sus)?
Pe de alta parte as mai avea unele intrebari ref la rez biopsiei:
In tesutul adipos peritumoral se evidentiaza o formatiune nodulara albicioasa (diam=1cm) cu aspect microscopic de adenocarcinom moderat diferentiat G2.
aceasta formatiune nodulara este o metastaza (nu stiu cum altfel s-o numesc) a tumori primare si ce impact poate avea acest lucru pe viitor? Sa inteleg ca celulele tumorale s-au raspandit si pe ce cale? daca ganglioni recoltati in nr de 13 sunt imunoreactivi. Imunoreactivi inseamna neafectati? sau se refera la un nodul limfatic.
mi-ati mai putea spune care sunt riscurile de recidiva la 5 ani tinand cont de rez anatomopatologic postat mai sus, pe 18.07.2014.
multumesc,
are tomografie computerizata efectuata ? se vad metastaze ?
nu, nu are tomografie. In urm ainterventiei chirugicale ni s-a spu ca este aparent fara metastaze (banuiesc ca a vazut ficatul...). CT urmeaza sa faca saptamana viitoare dupa internare.
Exista riscul sa fie cu metastaze? si unde?
multumesc mult pt raspuns
Exista riscul sa fie cu metastaze? si unde?
multumesc mult pt raspuns
da si teoretic ele pot fi oriunde. practic insa, mai des se intalnesc in plamani si ficat. sa lasam drobul de sare unde e insa, pentru moment!
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Ceai de slabit... constipatie, usturimi dupa eliminarea scaunului, hemoroizi, gaze
- 3tumoare colon
- 5colon iritabil de un an jumate.. Am tot cerut sa fac colonoscopie dar mi s-a spus ca nu este cazul.
- 2Ce am voie sa mananc dupa operatia la colon?
- 11probleme de colon
- 16ajutati-ma in lupta impotriva cancerului, va rog
- 11Computer tomograf - unde?
- 44Cancer la colon si citostatice
- 3probleme de colon.. orice as manca sau orice sa face am abdomenul foarte mare, voluminos si foarte
- 1cancer de colon
- 227tratament cancer colon...tratament, posibilitati, opinii
- 40Cancer de colon?
- 9Durere in partea dreapta abdominala
- 1colon-operatie
- 435 fluorouracil de unde se poate procura?
- 14A fost operata de neoplasm de colon ascendent hemoragic
- 6probleme cu colonul?
- 26Cancer Colon
- 1Cancer colon
Mai multe informații despre: Cancerul de colon Colonul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: