canale lacrimale infundate
Am un bebelus care are canalele lacrimale infundate; acest lucru l-am descoperit pe la 4 luni si jumatate. Acum are 8 luni si inca nu am reusit sa-i rezolvam problema. Oftalmologul la care am fost a incercat fara anestezie de cateva ori sa desfunmde aceste canale, spune ca la unul a reusit iar cel de-al doilea nu se poate ( cu toate acestea nu e nici o diferenta intre cei 2 ochisori - ambii curg la fel de abundent o secretie galbuie). Am incercat cu masaj, nettacin, tobrex dar nu a avut efect. Ni s-a spus ca singura solutie ar fi o operatie dar pe la cativa anisori, nu acum. Va rog mult de tot, cei care ati avut asemenea situatii spuneti-mi unde ati mers, la ce doctori, la ce spitale? Piticul nu mai suporta nici sa il sterg la ochisori de atata timp.Va multumesc anticipat!
2 comentarii
Ar trebui să încercaţi în continuare cu masaj, aproximativ în jurul vârstei de un an, la 90% dintre bebeluşi li se desfundă canalele lacrimale- aşteptaţi până atunci, cu masaje frecvente şi veţi vedea atunci ce se întâmplă. Rare sunt cazurile în care să nu se desfunde astfel...
stati linistita, se vor desfunda in mod natural, este o spaima a multor mamici, dar e data doar de zvonuri provenite din cazuri de genul canale lacrimale neexistente care chiar au nevoie de operatie...
cat despre homeopat... am intalnit un caz cu o mamica la fel a ajuns cu copilul pe la vreo 4-5 luni pt desfundat canale lacrimale si aparent medicul respectiv s-a chinuit sa ii gaseasca remediul potrivit cateva luni de zile si surpriza s-a desfundat exact cand se desfunda in mod natural! dar evident s-a laudat medicul respectiv... aveti grija la sarlatanii care va pot duce de nas cu diverse aparente motive pentru lipsa eficientei remediului
cat despre homeopat... am intalnit un caz cu o mamica la fel a ajuns cu copilul pe la vreo 4-5 luni pt desfundat canale lacrimale si aparent medicul respectiv s-a chinuit sa ii gaseasca remediul potrivit cateva luni de zile si surpriza s-a desfundat exact cand se desfunda in mod natural! dar evident s-a laudat medicul respectiv... aveti grija la sarlatanii care va pot duce de nas cu diverse aparente motive pentru lipsa eficientei remediului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Probleme ale ochiilor la copil
- 6probleme privind canalul lacrimal
- 6canalului lacrimo-nazal la o fetita de 4 luni
- 4Absenta secretiei lacrimale la un singur ochi
- 5lacrimare, pleoape grele, ameteli
- 5Ochi fara lacrima!!!
- 4Mancarime ochi si apoi lacrimare...
- 7lacrimare ochi iarna
- 2chist glanda lacrimogena
Mai multe informații despre: canalul nazolacrimal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: