Calciu mare

Buna ziua! In urma cu 9 luni am fost diagnosticat cu hipotiroidie si mi sa administrat tiroxina de 25 mg atunci analiza de tsh era 5.09 Calciul seric total 10.25 ft 3 si ft 4 in valori normale.Acum tsh este 3.10 calciul seric 9.9 intervalul fiind 8.60-10 calciul ionic 4.18 intervalul fiind 3.60-4.80 si proteine totale 7.80 interval fiind 6.70- 8.80.Tin sa precizez ca nu am respectată tratamentul din pacate pentru ca am luat câtva timp am văzut că ma simt bine nu am mai luat acum iau pentru ca au inceput sa ma doară oasele.Referitor la calciu care este maricel este din cauza hipotiroidiei sau poate indica ceva mai grav va intreb pentru ca am facut greseala de a citi pe.internet si ziceau de mielom multiplu si sunt cam speriată deoarece eu nu am simptome.Multumesc anticipat!
4 comentarii

Intr-adevar valoarea calciului seric e putin mare și indica o hipercalcemie. Apare atunci cand calciului seric depaseste valoarea de 10, 5 mg/dl, si o e hipercalcemie minoră. Ar fi bine sa faceti din nou un set de analize complete, si să mergeti la un endocrinolog pentru că trebuie verificate paratiroidele. Prea mult calciu in sange este datorat lor fiindcă ele secreta PTH(parathormon) care absoarbe calciu din oase, intestinul subtire, rinichi prin activarea renala a Vitaminei D.

Poate fi din cauza hipotiroidiei pe care nu am tratat-o corespunzător sau poate indica vreo forma de cancer în condițiile în care eu ma simt bine...va rog sa imi răspundeți sunt cam neliniștită.Eu am avut 10.25 calciu seric total in august iar acum a scazut la 9.9.

Este posibil sa fie și din cauza faptului că nu ați continuat tratamentul. Insă raspunsul promt il poate da endocrinologul.

Am aflat problema calciului mare...deshidratarea.
Am fost la medicul endocrinolog si in urma examenului la tiroida dansa a constatat că nu este nimic grav si ca sunt ok din acest punct de vedere, însă m-a întrebat dacă beau apa si i-am zis ca foarte rar consum mai mult băuturi carbogazoase inclusiv apa minierala si dansa mi-a zis ca sunt deshidrata si ca toate analizele ies asa din această cauză sunta asa analizele.Eu am mai avut probleme si cu limfocite erau mari 57 cand ele trebuia sa fie între 20-50 la fel si neutrofilele care erau mici 36 cand ele erau între 50-70.Acum urmez un tratament de rehidratare si incerc sa beau 3 L apa pe zi însă acum de cand consum multă apă imi apar cosuri pe corp si nu stiu cauza...
Am fost la medicul endocrinolog si in urma examenului la tiroida dansa a constatat că nu este nimic grav si ca sunt ok din acest punct de vedere, însă m-a întrebat dacă beau apa si i-am zis ca foarte rar consum mai mult băuturi carbogazoase inclusiv apa minierala si dansa mi-a zis ca sunt deshidrata si ca toate analizele ies asa din această cauză sunta asa analizele.Eu am mai avut probleme si cu limfocite erau mari 57 cand ele trebuia sa fie între 20-50 la fel si neutrofilele care erau mici 36 cand ele erau între 50-70.Acum urmez un tratament de rehidratare si incerc sa beau 3 L apa pe zi însă acum de cand consum multă apă imi apar cosuri pe corp si nu stiu cauza...

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: Hipercalcemia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: